Ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις κινητοποιήσεις: «Αν πάω στο συλλαλητήριο, θα με σκοτώσουν»
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του Open (24/2), τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί στις 28 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας για τη συμπλήρωση δύο ετών από το δυστύχημα στα Τέμπη.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι διαδηλώσεις δεν είναι απλώς εκδηλώσεις μνήμης, αλλά έχουν σαφή πολιτική στόχευση, επιχειρώντας να πλήξουν την κυβέρνηση, αξιοποιώντας τη θλίψη και την οργή των πολιτών.
«Είναι αντιμητσοτακική διαδήλωση»
Σχολιάζοντας το επικείμενο συλλαλητήριο, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε:
«Όποιος πιστεύει ότι η διαδήλωση της Παρασκευής δεν έχει πολιτική χροιά, μάλλον ζει σε άλλη χώρα. Είναι ξεκάθαρα μια αντιμητσοτακική συγκέντρωση. Είναι λογικό να υπάρχουν διαμαρτυρίες, αλλά είναι διαφορετικό να οργανώνεις κινητοποιήσεις για ένα πολιτικό ζήτημα και εντελώς άλλο να χρησιμοποιείς τους νεκρούς και τις οικογένειές τους για να ανατρέψεις μια κυβέρνηση. Τα θύματα των Τεμπών είναι απλώς το πρόσχημα. Η οργή και το πένθος γίνονται το καύσιμο που κινητοποιεί τον κόσμο».
«Αν πάω, θα με σκοτώσουν»
Αναφερόμενος στον εαυτό του, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του, ενώ κυκλοφορούν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προτρέπουν σε βίαιες ενέργειες εναντίον του.
«Κάποιοι παρουσιάζουν τη διαδήλωση ως εκδήλωση μνήμης για τα θύματα. Αν ήταν έτσι, θα έπρεπε να πάμε όλοι. Όμως δεν είναι. Κυκλοφορούν βίντεο που λένε ότι αν εμφανιστώ, θα με χτυπήσουν. Όχι απλώς θα με δείρουν – θα με σκοτώσουν», τόνισε.
«Δεν ξέρουν πού πηγαίνουν»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι οι υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας που ενδέχεται να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις δεν κατανοούν τον πραγματικό τους χαρακτήρα. «Δεν ξέρουν πού πηγαίνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για τις ευθύνες της κυβέρνησης και τη σύμβαση 717
Αναφορικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης και την υπόθεση της σύμβασης 717, ο υπουργός Υγείας υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης και του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.
«Παραλάβαμε μια σύμβαση 717 ανενεργή και στα τρία χρόνια είχε ολοκληρωθεί κατά 90%. Δυστυχώς, το δυστύχημα συνέβη στο 10% που απέμενε. Πολλοί ισχυρίζονται ότι αν η 717 είχε ολοκληρωθεί, δεν θα είχε γίνει το δυστύχημα, αλλά αυτό δεν είναι δεδομένο. Ακόμα και αν υπήρχε το σύστημα, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ο σταθμάρχης θα απαντούσε στο τηλέφωνο», ανέφερε.
Γιατί δεν υπήρξε προανακριτική επιτροπή
Ερωτώμενος γιατί δεν συγκροτήθηκε προανακριτική επιτροπή για τον Κώστα Καραμανλή, ο υπουργός απάντησε:
«Δεν υπήρχε ποινικό ζήτημα. Δεν πρόκειται να διώκουμε ανθρώπους επειδή το απαιτεί η κοινή γνώμη. Αν υπήρχε ποινική ευθύνη, θα γινόταν διαφορετικά. Δεν είναι αυτό λαϊκό δικαστήριο. Θα κάναμε προανακριτική επειδή δεν ολοκληρώθηκε η 717; Ξέρετε πόσα έργα ΕΣΠΑ δεν ολοκληρώνονται; Πόσοι υπουργοί θα έπρεπε να είναι υπόλογοι για παράδειγμα για τα τροχαία στην Κρήτη; Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε τη χώρα σε απέραντο δικαστήριο επειδή κάποιοι θεωρούν ότι καταλαβαίνουν πώς λειτουργεί το κράτος».
«Ο Καραμανλής έκανε σωστά τη δουλειά του»
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι ο Κώστας Καραμανλής έκανε σωστά τη δουλειά του και υπερασπίστηκε την εκλογή του στις Σέρρες.
«Λέτε δηλαδή ότι όσοι ψήφισαν τον Καραμανλή πρέπει να ντρέπονται; Αυτό υπονοείτε. Είναι εκλεγμένος από τον λαό των Σερρών και μάλιστα πρώτος», κατέληξε.