Αδιανόητο: Ήταν νεκρή στο γραφείο της για τέσσερις μέρες – Κανείς δεν το παρατήρησε

Η τραγική ιστορία της Ντενίς, της 60χρονης εργαζόμενης που βρέθηκε νεκρή στο γραφείο της τέσσερις μέρες μετά τον θάνατό της, προκάλεσε σοκ και προβληματισμό. Η 60χρονη πέθανε ξαφνικά την ώρα της εργασίας της στην Wells Fargo, στην Αριζόνα, και μόνο όταν πέρασαν ημέρες ανακαλύφθηκε το σώμα της. Το περιστατικό φέρνει στο φως σοβαρά ερωτήματα για την απομόνωση, την παρακολούθηση, και την φροντίδα των εργαζομένων σε μεγάλες εταιρείες.

Το χρονικό

Η 60χρονη βρέθηκε νεκρή στο γραφείο της στο Tempe από την ασφάλεια της εταιρείας τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατό της. Σύμφωνα με το γραφείο ιατροδικαστή της κομητείας Maricopa, ο θάνατός της αποδόθηκε σε «αιφνίδιο καρδιακό θάνατο λόγω μυοκαρδιακής ίνωσης» και καταγράφηκε ως φυσικός. Το γεγονός ότι εργαζόταν σε μία απομονωμένη περιοχή του γραφείου ίσως εξηγεί γιατί κανείς δεν την αναζήτησε άμεσα.

Αντιδράσεις συναδέλφων και ανησυχίες για την ασφάλεια

Η υπόθεση ενέτεινε ανησυχίες μεταξύ των συναδέλφων της Ντενίς. Κάποιοι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι αντιλήφθηκαν μια «άσχημη οσμή» στον χώρο, αλλά υπέθεσαν πως προερχόταν από τα υδραυλικά του κτιρίου. Παρά το ότι το κτίριο διαθέτει 24ωρη φύλαξη, οι περισσότεροι υπάλληλοι εργάζονται πλέον απομακρυσμένα, γεγονός που πιθανόν δυσχέρανε την άμεση παρατήρηση της απουσίας της.

Η ανακοίνωση της εταιρείας Wells Fargo

Η Wells Fargo εξέδωσε δήλωση εκφράζοντας τη λύπη της για τον θάνατο της 60χρονης, τονίζοντας ότι η εταιρεία βρίσκεται σε επικοινωνία με την οικογένειά της για παροχή στήριξης. «Λυπούμαστε βαθύτατα για την απώλεια της συναδέλφου μας», ανέφερε η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι σύμβουλοι είναι διαθέσιμοι για την υποστήριξη όσων επηρεάστηκαν. Η εταιρεία υπογράμμισε επίσης τη δέσμευσή της για την ασφάλεια και ευημερία των υπαλλήλων της και δήλωσε πως επανεξετάζει τις εσωτερικές διαδικασίες μετά το περιστατικό.

Μαρτυρίες εργαζομένων

Εργάτης της Wells Fargo ισχυρίστηκε επίσης ότι αρκετοί άνθρωποι μύρισαν μια «άσχημη οσμή» στο κτίριο.

Ωστόσο, η μυρωδιά αποδόθηκε ως πρόβλημα στις υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Ο υπάλληλος εξήγησε ότι η πλειοψηφία του προσωπικού στο γραφείο εργάζεται εξ αποστάσεως.

Αν και, καθώς το κτίριο είναι στελεχωμένο με ασφάλεια 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, ο εργαζόμενος είπε ότι το σώμα της 60χρονης θα έπρεπε να είχε βρεθεί νωρίτερα.

«Αυτό είναι το τρομακτικό κομμάτι», είπε ο υπάλληλος στο κατάστημα.

«Αυτό είναι το δυσάρεστο κομμάτι. Είναι εν μέρει αμέλεια».

Απαντήσεις από το συνδικάτο εργαζομένων

Το συμβάν προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και από το συνδικάτο των εργαζομένων της Wells Fargo, που κατηγόρησε την εταιρεία για αμέλεια και απανθρωπιά. Σύμφωνα με το συνδικάτο, η 60χρονη Ντενίς βρισκόταν σε μια απομονωμένη θέση στο κτίριο, γεγονός που πιθανόν συνέβαλε στην καθυστέρηση της ανεύρεσής της. «Η αντιφατική φύση της ηλεκτρονικής παρακολούθησης σε σχέση με έναν απαρατήρητο θάνατο ρίχνει φως στην πραγματικότητα του τι σημαίνει να είσαι εργαζόμενος στη Wells Fargo», υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι.

Τα γραφεία της εταιρίας

Τα γραφεία της εταιρίας

Διαδικασίες παρακολούθησης και απομόνωση εργαζομένων

Η περίπτωση της Ντενίς έθεσε σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη φύση της απομόνωσης και την εφαρμογή της τεχνολογικής παρακολούθησης στην εργασία. Παρά τη δυνατότητα παρακολούθησης κινήσεων και πληκτρολογήσεων, οι ηλεκτρονικές μέθοδοι δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την τραγωδία. Η εταιρεία ενθαρρύνει όσους υπαλλήλους έχουν ανησυχίες να τις εκφράσουν, προσπαθώντας να αναδείξει την ανάγκη για έναν πιο υποστηρικτικό και ανθρώπινο εργασιακό χώρο.

Exit mobile version