6 εύκολοι τρόποι να βγάλεις έξτρα χρήματα, από το σπίτι

Καθώς το 2018 οδεύει προς το τέλος του και δειλά δειλά αρχίζουν να τίθενται οι στόχοι για τη νέα χρόνια, ένα πράγμα σκέφτονται όλοι: Πώς, με το νέο χρόνο, θα αυξήσουν το εισόδημά τους.

Οι σκέψεις πολλές, αντίστοιχα πολλές και οι προτάσεις-ιδέες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο.

Το θέμα είναι τόσο δημοφιλές που έχουν γραφτεί και βιβλία επί βιβλίων για το πώς μπορεί κανείς να γίνει πλούσιους κάνοντας απλά πράγματα, αλλάζοντας κάποιες συνήθειες κλπ.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τους τοπ τρόπους για να γίνει κανείς πλούσιος από τον… καναπέ του. Από την ασφάλεια του σπιτιού του και χωρίς να βγει από αυτό.

Νοικιάστε το σπίτι σας στο Airbnb

 

Εάν έχετε στην ιδιοκτησία σας ένα σπίτι, μπορείτε να το βάλετε στο Airbnb και φιλοξενώντας τουρίστες να εξασφαλίσετε ένα εισόδημα. Η διαφήμιση στου σπιτιού στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (κάτι το οποίο δεν είναι απλό) μπορεί να σας αποφέρει ένα γερό μηνιαίο εισόδημα.

Τα τελευταία χρόνια δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν την διαχείριση των Airbnb σπιτιών επαγγελματικά. Νοικιάζουν σπίτια και στη συνέχει τα υπενοικιάζουν για να τα διαχειριστούν τουριστικά, αποκομίζοντας κέρδη που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτό που θεωρείται ένας καλός μισθός.

Ξεκινήστε ένα blog

Ο ανταγωνισμός είναι έντονος, αλλά εάν εντοπίσετε ένα κενό στην αγορά και ξεκινήσετε ένα επιτυχημένο blog, είναι ένας τρόπος για να έχετε ένα εισόδημα.

Και δεν χρειάζεται να περιοριστείτε στην Ελλάδα. Στο Ιντερνετ ευτυχώς δεν υπάρχουν σύνορα και έτσι μπορείτε να στοχεύσετε σε ένα κοινό μεγαλύτερο, εκτός συνόρων. Αλλωστε, έξω οι μισθοί είναι πολύ καλύτεροι από ότι εδώ. Και φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα εισοδήματα των bloggers. Μια πρόσφατη έρευνα στη Βρετανία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 9% των bloggers βγάζει από 820 έως 8.200 λίρες το μήνα.

Ξεκινήστε το vlogging

Φωτογραφία: Shutterstock

Το vlogging, τα βιντεάκια δηλαδή είναι ένας έτερος καλός τρόπος για να βγάλει κανείς χρήματα από το σπίτι του. Οι πετυχημένοι vloggers μπορούν να εξασφαλίσουν έναν πολύ καλό μισθό μόνο με τα βιντεάκια τους και τη διαφήμιση που θα λάβουν εάν και εφόσον είναι επιτυχημένα.

Σύμφωνα με την Times, η Zoella έβγαλε 400.000 λίρες σε οκτώ μήνες το 2014, ενώ η beuaty vlogger Tanya Burr 20.000 λίρες το μήνα, σύμφωνα με τη Marie Claire.

Παίξτε το κριτικός

Φωτογραφία: Shutterstock

Αν σας αρέσει να σχολιάζετε τι φορούν οι φίλοι σας, οι άνθρωποι στην τηλεόραση ή ακόμη σας αρέσει να σχολιάζετε φαγητά αλλά και πάσης φύσεως προϊόντα που έρχονται στα χέρια σας, τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Γιατί πολύ απλά θα μπορούσατε να κάνετε το ίδιο βγάζοντας και χρήματα παράλληλα.

Πώς; Σχολιάζοντας τραγούδια, ρούχα και άλλα προϊόντα σε ιστότοπους που πληρώνουν για αυτό το λόγο: Για τα σχόλια. Ενας τέτοιος ιστότοπος είναι το slicethepie.com.

Παίξτε βιντεοπαιχνίδια

Φωτογραφία: Shutterstock

Σας αρέσουν τα βιντεοπαιχνίδια; Γνωρίζατε ότι θα μπορούσατε να βγάλετε μια μικρή περιουσία από αυτά; Ναι μπορεί να συμβεί και αυτό, το χόμπι να γίνει επάγγελμα και να βγάλετε και αρκετά χρήματα.

Και αυτό γιατί οι εταιρείες προσλαμβάνουν δοκιμαστές παιχνιδιών, άτομα που τεστάρουν παιχνίδια πριν αυτά βγουν στην παραγωγή. Σκοπός τους πέρα από το να διαπιστώσουν σε κάθε φάση αν το παιχνίδι έχει ενδιαφέρον ή όχι, είναι και το να ανακαλύψουν τυχόν δυσλειτουργίες ή προβλήματα.

Απλά αποταμιεύστε

Φωτογραφία: Shutterstock

Γράφοντας το βιβλίο «Αυτόματα Εκατομμυριούχος», ο Αμερικανός επιχειρηματίας Ντέιβιντ Μπαχ προτείνει ένα απλό τιπ που θα μπορούσε να βοηθήσει άπαντες όχι να γίνουν εκατομμυριούχοι αλλά να έχουν τουλάχιστον… κάτι στην άκρη.

Το κλειδί κατά τον Μπαχ είναι απλά κάθε μήνα, με το που πληρώνεστε και πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, να βάζετε στην άκρη ένα ποσό ανάλογα με το μισθό σας και τις δυνατότητές σας.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το καλύτερο που έχουν να κάνουν με το που πληρώνονται είναι να πληρώσουν όλους τους λογαριασμούς τους – και στη συνέχεια, αν περισσέψει κάτι, να αποταμιεύσουν. Αυτό είναι λάθος. Βάζουμε στην άκρη ένα ποσό με το που πληρωνόμαστε κάθε μήνα και απλά αυτά τα χρήματα τα ξεχνάμε».

economistas.gr

Exit mobile version