28χρονος που μύριζε τα παπούτσια των γειτόνων του σε αυλές: «Νιώθω ντροπή, μου ομόρφαινε τη ζωή»

παπούτσια

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη κατέληξε στο δικαστήριο, όπου ένας 28χρονος άνδρας καταδικάστηκε επειδή εισέβαλλε στις αυλές των γειτόνων του για να μυρίσει τα παπούτσια τους. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο τον έκρινε ένοχο για διατάραξη οικιακής ειρήνης και του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός μήνα, με αναστολή για τρία χρόνια, υπό την προϋπόθεση ότι θα παρακολουθήσει θεραπευτικό πρόγραμμα. Ο άνδρας παραδέχθηκε την ενοχή του, εκφράζοντας ειλικρινή μεταμέλεια για τις πράξεις του.

Η καταγγελία και η σύλληψη

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένας 40χρονος γείτονας υπέβαλε μήνυση κατά του 28χρονου, αφού τον εντόπισε να εισέρχεται επανειλημμένα στην αυλή του για να μυρίσει τα παπούτσια της οικογένειάς του. Μάλιστα, ο καταγγέλλων ανέφερε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 28χρονος επισκέπτονταν ξένες αυλές με τον ίδιο σκοπό. Για να επιβεβαιώσει τη δράση του, ο γείτονας στήριξε «καρτέρι» και παρακολούθησε τον κατηγορούμενο, πριν τελικά ειδοποιήσει την αστυνομία μόλις τον είδε να επαναλαμβάνει την πράξη.

Ο γείτονας εξήγησε στο δικαστήριο: «Είχα ενημερωθεί από μια γειτόνισσα για το τι συνέβαινε και προσπάθησα να του μιλήσω μέσω εκείνης, αλλά ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Μόλις κατάλαβα ότι συνέχιζε, άφησα σκυλιά στην αυλή μου για να τον αποτρέψω. Όταν έβγαλα τα σκυλιά, συνέχισε να περνά μπροστά από το σπίτι μου κρατώντας το κινητό του, χωρίς να ξέρω αν βιντεοσκοπούσε. Τελικά τον έπιασα ξανά στην αυλή μου τον Σεπτέμβριο».

«Μου ομορφαίνει τη ζωή», παραδέχθηκε ο κατηγορούμενος

Η σύλληψη έγινε όταν ο γείτονας κάλεσε την αστυνομία και συνεργάστηκε με άλλον γείτονα για να τον πιάσουν επ’ αυτοφώρω. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, δεν έδειξε επιθετική συμπεριφορά, αλλά παραδέχθηκε τις πράξεις του χωρίς αντίσταση. Όταν ερωτήθηκε από τον γείτονα γιατί το έκανε, απάντησε χαρακτηριστικά: «Γιατί μου ομορφαίνει τη ζωή». Ο γείτονας που τον κατήγγειλε δήλωσε στο δικαστήριο ότι, παρά την πράξη του 28χρονου, θέλει να τον βοηθήσει να σταματήσει αυτή τη συμπεριφορά.

Η απολογία του 28χρονου

Στην απολογία του, ο 28χρονος εμφανίστηκε βαθιά μετανιωμένος για τις πράξεις του. Παραδέχθηκε ότι δεν καταλαβαίνει πώς οδηγήθηκε σε αυτή τη συμπεριφορά και ότι αισθάνεται μεγάλη ντροπή και απογοήτευση για τον εαυτό του. Ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε ότι σκοπεύει να αναζητήσει βοήθεια για να κατανοήσει την κατάστασή του και να αποφύγει την επιδείνωση της. «Δεν γνωρίζω πώς ακριβώς έφτασα σε αυτό το σημείο. Νιώθω μεγάλη ντροπή και απογοήτευση. Είμαι έτοιμος να ζητήσω υποστήριξη», ανέφερε στην απολογία του.

Exit mobile version