Μαγειρίτσα σούπα αβγολέμονο, κοκκινιστή, παραδοσιακή, gourmet, όλα τα έχουμε ακούσει. Αλλά μαγειρίτσα… παγωτό πρώτη φορά.
Κι όμως υπάρχει. Οι λάτρεις της μαγειρίτσας που ζουν στη Θεσσαλονίκη δεν χρειάζεται να περιμένουν το Πάσχα για να τιμήσουν την έντονη γεύση της. Ακόμη κι αν ο υδράργυρος δείχνει 40 βαθμούς Κελσίου μπορούν να την τιμήσουν, όχι σε σούπα, αλλά σε παγωτό. Εξωτερικά, η πρασινωπή του όψη δεν προκαλεί έκπληξη, είμαστε σίγουροι, όμως, ότι η παγωμένη γεύση μαγειρίτσας θα είναι ένα πραγματικά πρωτόγνωρο συναίσθημα.
Στο pagoseto της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει μόνο η εξτρίμ γεύση μαγειρίτσα παγωτό αλλά και παγωτό ντομάτα με βασιλικό, καρπούζι με τυρί, μπουγάτσα, χταπόδι, γαρίδα, ελιά κ.ά.
iefimerida.gr