Το απόλυτο κόλπο για να μη μαυρίζουν οι μπανάνες

Κάθε φορά τα ίδια. Όλοι έχουν και από ένα κόλπο για το πώς θα κρατήσουν τις μπανάνες κίτρινες και κάθε φορά …μαυρίζουν.

Παραπονιέσαι πως Δευτέρα τις παίρνεις και Παρασκευή δεν είναι ούτε για banana split;

Νόστιμες οι μπανάνες, υγιεινές και με κάλλιο. Πόσες να φας όμως; Είναι δυνατόν να φας επτά μπανάνες σε μία εβδομάδα; Ή θα τις καταναλώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα ή θα πρέπει να τις προστατεύσεις με σωστό τρόπο.

Το κόλπο

Θέλεις να μάθεις πώς θα τις κρατήσεις φρέσκιες και ζωντανές; Δε χρειάζεσαι πολλά. Μία πλαστική σακούλα τροφίμων και μία πλαστική μεμβράνη.

Τύλιξε το μέρος που στηρίζονται οι μπανάνες με την διαφανή μεμβράνη και βάλτες στο ψυγείο μέσα στη σακούλα. Δε θα καταλήξουν για ακόμα μία φορά στα σκουπίδια.

Για όλα φταίει το αιθυλένιο που εκλύεται από το σημείο που θα καλύψεις με τη μεμβράνη. Το αιθυλένιο δρα ως φυτοορμόνη, αφού μεταφέρει το χημικό σήμα “έναρξης της ωρίμανσης”. Ενεργοποιεί και ρυθμίζει την ωρίμανση των καρπών (φρούτων), το άνοιγμα των ανθέων και την πτώση των φύλλων. Υπάρχει πλήθος ουσιών που δρουν ως φυτοορμόνες, αλλά το αιθυλένιο είναι η μόνη αέρια φυτοορμόνη.

Πηγή: ladylike.gr

Exit mobile version