Είναι σίγουρα η πιο ξεχωριστή περίοδος στην ζωή μιας μέλλουσας μητέρας. Η φροντίδα τόσο του παιδιού της, όσο και του ίδιου του εαυτού της εξαρτάται άμεσα από τις διατροφικές της επιλογές.
Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μοναδική εμπειρία για κάθε γυναίκα. Όμως για να αποφύγετε τους τυχόν κινδύνους καλό είναι να προσέχετε ιδιαίτερα το τι τρώτε.
Προσοχή στα μαλακά τυριά
Τα μαλακά τυριά παρασκευάζονται από μη παστεριωμένο γάλα τα οποία μπορούν να φιλοξενούν βακτήρια ή λιστέρια, τα οποία είναι επικίνδυνα ή ακόμα και απειλητικά για τη ζωή και το μωρό σας.
Όχι στο ωμό κρέας
Ωμό ή μισομαγειρεμένο κρέας μπορούν να φιλοξενούν τοξόπλασμα και άλλα βακτήρια. Φροντίζετε πάντα να μαγειρεύται το κρέας καλά πριν το καταναλώσετε είτε πρόκειται για μοσχάρι είτε για βοδινό είτε για κοτόπουλο.
Προσοχή στους φρέσκους χυμούς
Ο φρέσκος χυμός σε εστιατόρια, μπαρ δεν μπορεί να είναι παστεριωμένος και έτσι να προστατεύει τη μέλλουσα μανούλα από τα επιβλαβή βακτήρια, συμπεριλαμβανομένης της σαλμονέλας και του E. coli.
Οι έγκυες θα πρέπει να επιλέξουν για χυμούς που είναι παστεριωμένοι.
Σούσι
Παρά το γεγονός ότι τα θαλασσινά είναι μια μεγάλη πηγή πρωτεϊνών, η FDA συνιστά οι έγκυες γυναίκες να τρώνε μόνο ψάρια και άλλα θαλασσινά που έχουν ψηθεί καλά.
Τρόφιμα και σάλτσες που περιέχουν ωμά αυγά
Η σαλάτα του Καίσαρα, η μαγιονέζα αλλά και πολλά γλυκά όπως το τιραμισού το οποίο παρασκευάζεται από ωμά αυγά θα πρέπει να αποφεύγονται.
πηγή: http://www.webmd.com