Τώρα που έρχονται και τα Χριστούγεννα διασκεδάστε στο σπίτι με τα παιδιά φτιάχνοντας εύκολα γλυκά. Αγαπημένη συνταγή τα σπιτικά τρουφάκια με πολύ εύκολη εκτέλεση σε τρία μόνο βήματα!
Υλικά (25-30 τεμάχια)
- 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ 225gr
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια ψιλικομμένα (ή φουντούκια)
- 200gr μαργαρίνη
- 1 αυγό
- 3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 3/4 φλιτζάνι του τσαγιού κακάο
- 3/4 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα συμπυκνωμένο
- 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ
Για το γαρνίρισμα:
- 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ
- κακάο ή/και ινδική καρύδα ή/και τρούφα ή/και καφέ
Εκτέλεση
- Βράζουμε σε μπεν μαρί τη μαργαρίνη, το αυγό, τη ζάχαρη, το κακάο, το γάλα και το κονιάκ ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου γίνει μία αραιή κρέμα.
- Χτυπάμε στο multi τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα αναμειγνύουμε με τα καρύδια. Προσθέτουμε το μείγμα στην κρέμα.
- Αφού κρυώσει, πλάθουμε σε μπαλίτσες και τις βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον μέχρι να παγώσουν. Στη συνέχεια βρέχουμε με κονιάκ τις μπαλίτσες και τις κυλάμε στο κακάο, ή στην καρύδα, ή στην τρούφα, ή στον καφέ.
Tips
- Φτιάξτε μία ποικιλία από τρουφάκια και καλύψτε όλα τα γούστα των καλεσμένων σας.
- Εάν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε κονιάκ, για το γαρνίρισμα βρέξτε τα χέρια σας με λίγο νερό και κυλήστε τις μπαλίτσες στο κακάο, την ινδική καρύδα κλπ.
Καλή επιτυχία