Αν αναζητάτε ένα νόστιμο, χορτοφαγικό και με χαμηλό κόστος υλικών πρώτο πιάτο, δοκιμάστε το σουφλέ με τυρί και σπανάκι και θα βγείτε ασπροπρόσωπες/οι.
Υλικά για 4 πιάτα
- 100g σπανάκι
- 80g βούτυρο
- 4 αυγά χωρισμένα
- μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
- 150g τυρί Emmental ή Gruyère, τριμμένο
- 90g κρέμα γάλακτος
- 15g αλεύρι
Για τις φόρμες
- βούτυρο
- τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
- Ανάψτε το φούρνο στους 200°C ή στους 180°C, αν είναι με αέρα.
- Ζεματίστε το σπανάκι σε αλατισμένο νερό.
- Σουρώστε το καλά και ψιλοκόψτε το.
- Σ’ ένα μπολ αναμείξτε το βούτυρο, τους κρόκους και μια πρέζα μοσχοκάρυδο και χτυπήστε τα μέχρι να αφρίσουν.
- Ρίξτε σταδιακά το σπανάκι και στη συνέχεια, εναλλάξ λίγο τυρί και μετά λίγη κρέμα γάλακτος ώσπου να τελειώσουν.
- Χτυπήστε καλά τα ασπράδια μέχρι να σκληρύνουν και διπλώστε τα στο μείγμα μαζί με το αλεύρι.
- Αρτύστε με λίγο αλάτι και μοσχοκάρυδο.
- Μοιράστε το μείγμα στις βουτυρωμένες και περασμένες με τριμμένη φρυγανιά φόρμες και ψήστε για 15-20’ μέχρι να χρυσίσουν.
Σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: spoons.gr