Ροζ φόρος: Γιατί οι γυναίκες πληρώνουν περισσότερα από τους άνδρες για τα πάντα -Από το καθαριστήριο μέχρι τα ξυραφάκια

Οι γυναίκες είναι πολυέξοδα πλάσματα. Αυτό είναι γνωστό, όμως δεν είναι και απόλυτα δική τους ευθύνη. Προσπαθώντας να επιβιώσουν σε μία καπιταλιστική κοινωνία με ανταγωνιστικά πρότυπα ομορφιάς, αναγκάζονται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για να ανταπεξέλθουν: τον λεγόμενο «ροζ φόρο».

Από τα μαλλιά μέχρι την προσωπική υγιεινή, δυστυχώς οι γυναίκες είναι αναγκασμένες να πληρώνουν κατά μέσο όρο τουλάχιστον τα τριπλάσια από τους άνδρες. Ακολουθούν τα πράγματα στα οποία οι γυναίκες ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα.

Καθαριστήρια
Με όλα αυτά τα φορέματα και τα ευαίσθητα υφάσματα, η επίσκεψη στο καθαριστήριο ισοδυναμεί με οικονομική αυτοκτονία. Οταν για έναν άνδρα θα στοιχίσει περίπου 110 ευρώ για μερικά κοστούμια, στη γυναίκα θα στοιχίσει κατά μέσο όρο 300 ευρώ για φορέματα της.

Ξυραφάκια
Από τις μεγαλύτερες αδικίες στον κόσμο της ομορφιάς: Οταν τα ανδρικά ξυράφια μίας χρήσης στοιχίζουν μόλις 50 λεπτά το καθένα σε συσκευασίες των 10 (και δεν τα πολυχρειάζονται κιόλας χάρη στην νέα χιπστερ μόδα) η γυναίκα πρέπει να πληρώνει τα διπλάσια σε συσκευασίες των 5 για να ξυρίζεται κάθε δύο μέρες.

Αρώματα
Αλλη μία κατάφορη αδικία σε βάρος των γυναικών. Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα αγαπημένο άρωμα και των δύο φύλων: Ένα μπουκάλι Jean Paul Gaultier Eau de Toilette για γυναίκες των 50ml κοστίζει περίπου 49λίρες στη Βρετανία, όταν ένα μπουκάλι 75ml Jean Paul Gaultier Eau de Toilette για άνδρες, στοιχίζει μόλις 38δολάρια. Με απλά μαθηματικά, ανά 100ml βγαίνει σχεδόν δύο φορές πιο ακριβό.

Συνεργείο
Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες δε ξέρουν από μηχανολογικά κι έτσι μία επίσκεψη στο συνεργείο σημαίνει ότι θα τους στοιχίσει ο κούκος αηδόνι, αφού δεν μπορούν να παζαρέψουν την τιμή όπως οι άνδρες. Κατά μέσο όρο ένα service σε γυναίκα θα στοιχίσει 200 ευρώ, όταν για τον άνδρα μπορεί να πέσει και στα 150, αφού ξέρει τι πρέπει και τι δεν χρειάζεται να κάνει ο φαναρτζής στο αμάξι.

Κομμωτήριο
Ο άντρας μπαίνει, κουρεύεται, βγαίνει, τέλος. Η γυναίκα πρέπει να κόψει την ψαλίδα, να φτιάξει το κούρεμα, να βάψει τη ρίζα, να κάνει περιποίηση. Ολα αυτά στοιχίζουν πολύ ακριβά σε χρόνο και χρήμα.

Περίοδος
Και από τις αδικίες του καταναλωτισμού περνάμε στις «αδικίες» της φύσης. Ο άνδρας έχει απαλλαγεί εκ γενετής από αυτό το μηνιαίο μαρτύριο. Αντίθετα η γυναίκα, η οποία υπολογίζεται ότι έχει 500 περιόδους στη ζωή της κατά μέσο όρο, ξοδεύει ένα σωρό λεφτά για να μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς και ανώδυνα τις δύσκολες μέρες του μήνα.

iefimerida.gr

Exit mobile version