Πατατοψωμάκια για πολλές χρήσεις

Θα σας δώσουμε δύο εκδοχές της συνταγής, η πρώτη είναι για πατατοψωμάκια που θα «στεγάσουν» πιο απαλές γεύσεις όπως χάμπουργκερς με κιμά, με σολομό με παντζάρι ή και μανιτάρια και γι’ αυτό το λόγο περιέχουν λιγότερη πατάτα και η δεύτερη, για πιο έντονες καταστάσεις όπως κρέατα καυτερά και με πολλά μπαχαρικά και περιέχουν περισσότερη πατάτα που τείνει να απορροφάει τις γεύσεις.

Συνταγή κλασική

Υλικά για 4 πατατοψωμάκια των 100g

  1. 150g πατάτες για βράσιμο
  2. 50g λιωμένο βούτυρο
  3. 6g ξηρή μαγιά
  4. 5 κρόκοι αυγών
  5. 165g κοσκινισμένο αλεύρι
  6. 14g σκόνη άπαχο γάλα
  7. 11g ζάχαρη
  8. ½ κ.τ. αλάτι

Εκτέλεση

Αν θέλετε να κάνετε τη δεύτερη εκδοχή

Υλικά για 4 πατατοψωμάκια των 100g

  1. 200g πατάτες για βράσιμο
  2. 50g λιωμένο βούτυρο
  3. 6g ξηρή μαγιά 5 κρόκοι αυγών
  4. 155g κοσκινισμένο αλεύρι
  5. 14g σκόνη άπαχο γάλα
  6. 11g ζάχαρη
  7. ½ κ.τ. αλάτι

Εκτέλεση

Ακριβώς η ίδια με την παραπάνω συνταγή εκτός από την ποσότητα της πατάτας, κρατείστε 170g (αντί 110g) και συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο.

Στη συνέχεια:

Πηγή: spoons.gr

 

Exit mobile version