Αν έχετε συσκευή για βάφλες, μπορείτε να κάνετε πατάτες hash browns που γίνονται πολύ τραγανές απ’ έξω και απίστευτα μαλακές μέσα. Κι όλα αυτά χωρίς να πρέπει να τις αναποδογυρίσετε. Αυτό που χρειάζεται είναι να τις πιέσετε καλά να αποβάλλουν τα υγρά τους κι έτσι θα γίνουν πολύ τραγανές. Οι χρόνοι που σας δίνουμε πιο κάτω είναι ενδεικτικοί και εξαρτώνται από τη συγκεκριμένη βαφλιέρα που έχετε και το μέγεθος της τριμμένης πατάτας που βγαίνει από τον τρίφτη σας.
Υλικά
- 2 μεγάλες πατάτες περίπου 300g η καθεμιά, τριμμένες στο μικρό μάτι για τυρί
- ½ κ.τ. αλάτι
- ¾ κ.τ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κ.τ. βούτυρο ανάλατο
Εκτέλεση
- Ανοίξτε τη βαφλιέρα.
- Αν έχει διακόπτη, ανοίξτε τη στη μεσαία σκάλα.
- Πιέστε την τριμμένη πατάτα για ν’ αποβάλλει όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.
- Σ’ ένα μπολ, ανακατώστε την τριμμένη πατάτα με το αλάτι και το πιπέρι.
- Μ’ ένα πινέλο, λαδώστε και τις δύο πλάκες της βαφλιέρας.
- Βάλτε αρκετές τριμμένες πατάτες πάνω στη βαφλιέρα και πιέστε τις λίγο.
- Κλείστε το καπάκι.
- Η πίεση από το καπάκι θα συμπιέσει τις πατάτες και θα τις ενώσει σ’ ένα σώμα.
- Ψήστε τις για 2 λεπτά έτσι και μετά πιέστε τις κι άλλο.
- Συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά και αρχίστε να τις παρακολουθείτε στενά.
- Κανονικά θέλουν άλλα 1-2 λεπτά.
- Είναι έτοιμες όταν έχουν πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Πάνε υπέροχα με αυγά στο πρωινό ή brunch, αλλά συνοδεύουν οποιοδήποτε φαγητό αντί για τηγανιτές πατάτες.
Πηγή: spoons.gr