Πατάτες στη βαφλιέρα

Αν έχετε συσκευή για βάφλες, μπορείτε να κάνετε πατάτες hash browns που γίνονται πολύ τραγανές απ’ έξω και απίστευτα μαλακές μέσα. Κι όλα αυτά χωρίς να πρέπει να τις αναποδογυρίσετε. Αυτό που χρειάζεται είναι να τις πιέσετε καλά να αποβάλλουν τα υγρά τους κι έτσι θα γίνουν πολύ τραγανές. Οι χρόνοι που σας δίνουμε πιο κάτω είναι ενδεικτικοί και εξαρτώνται από τη συγκεκριμένη βαφλιέρα που έχετε και το μέγεθος της τριμμένης πατάτας που βγαίνει από τον τρίφτη σας.

Υλικά

  1. 2 μεγάλες πατάτες περίπου 300g η καθεμιά, τριμμένες στο μικρό μάτι για τυρί
  2. ½ κ.τ. αλάτι
  3. ¾ κ.τ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  4. 2 κ.τ. βούτυρο ανάλατο

Εκτέλεση

Πάνε υπέροχα με αυγά στο πρωινό ή brunch, αλλά συνοδεύουν οποιοδήποτε φαγητό αντί για τηγανιτές πατάτες.

Πηγή: spoons.gr

Exit mobile version