Για τους φανατικούς φαν του σκόρδου. Αν το αποθηκεύσετε στο ψυγείο σας σ’ ένα αεροστεγές δοχείο, θα κρατήσει τρεις εβδομάδες και θα σας νοστιμεύσει φαγητά, ντιπ, μαρινάδες και σάλτσες.
Υλικά
- 2 φλ. καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο
- ½ κ.τ. αλάτι
- 3 φλ. σπορέλαιο
- ¼ φλ. χυμό λεμονιού
- 1/3 φλ. νερό
Εκτέλεση
Σ’ ένα μπλέντερ βάλτε τα σκόρδα και το αλάτι.
Δουλέψτε τα να γίνουν όσο πιο απαλή πάστα γίνεται.
Ξύστε τα πλαϊνά του δοχείου.
Καθώς δουλεύει το μπλέντερ, προσθέστε σταδιακά και 1½ φλ. λάδι, λίγο λίγο.
Προσέξτε να ρίχνετε πολύ λίγο για να μην «κόψει» το μίγμα. Ξύστε πάλι τα πλαϊνά.
Συνεχίστε προσθέτοντας ακόμα ½ φλ. λάδι με τον ίδιο τρόπο.
Το μίγμα θα πρέπει να αρχίζει κάπως να πήζει.
Προσθέστε τώρα το χυμό λεμονιού.
Το μίγμα θα ελαφρύνει και θα ανοίξει λίγο το χρώμα του.
Τώρα προσθέστε ακόμα ½ φλ. λάδι πάλι προσεκτικά και μετά προσθέστε το νερό.
Το μίγμα θα πρέπει να αραιώσει, αλλά όχι να γίνει νερουλό.
Τέλος, προσθέστε και το υπόλοιπο ½ φλ. λάδι.
Το μίγμα σας τώρα πρέπει να είναι λευκό, κρεμώδες και αφράτο, σαν μαρέγκες.
Αν δεν είναι έτσι συνεχίστε το μπλέντερ και προσθέστε λίγο ακόμα λάδι.
Μεταφέρετε το μίγμα σ’ ένα αεροστεγές δοχείο και κρατείστε το στο ψυγείο μέχρι τρεις εβδομάδες.