Ο Στουρνάρας παραδέχθηκε δημόσια πως λειτούργησε αντιθεσμικά

Σε μια συζήτηση μεταξύ φίλων εξελίχθηκε η συνέντευξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με τον Αλέξη Παπαχελά, στην οποία ο δημοσιογράφος άκουσε το Στουρνάρα να παραδέχεται παραθεσμική λειτουργία ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να μπει στον κόπο να τον ρωτήσει με ποιό δικαίωμα λειτούργησε έτσι.

Προτάσσοντας το επιχείρημα πως ετοίμαζαν έφοδο στην Τράπεζα της Ελλάδας για δημιουργία διπλού νομίσματος ο Στουρνάρας είπε: «Ναι, είχα τέτοια πληροφόρηση. Γι’ αυτό συγκάλεσα τους νομικούς συμβούλους της τράπεζας, παράγοντες του δημοσίου βίου που είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί. Μίλησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φτιάξαμε έτσι, να το πω, ένα τείχος, μια άμυνα για εξελίξεις τέτοιου είδους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δηλαδή ο Στουρνάρας παραδέχεται πως:

1. Λειτουργούσε έξω από τη συνεργασία με την κυβέρνηση και τις εθνικές επιλογές, δημιουργώντας δικό του παραμάγαζο με «πληροφορίες» και επιλογές

2. Είχε δική του τακτική με στόχο την αντιμετώπιση της κυβέρνησης ή μελών της κυβέρνησης και όχι την εφαρμογή των επίσημων αποφάσεων

3. Αντί να ενημερώσει τους θεσμούς και την κυβέρνηση, είχε δημιουργήσει παραθεσμικό πλαίσιο δράσης με ομάδα με ανθρώπους που δεν είχαν θεσμικό ρόλο αλλά ήταν πρώην πρωθυπουργοί, νομικοί σύμβουλοι ή Τραπεζίτες

4. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (Παπούλιας) ενημερώθηκε και δέχθηκε αυτή την συμπεριφορά του Κεντρικού Τραπεζίτη ο οποίος δρούσε ως πρωθυπουργός και θεματοφύλακας γραμμών που δεν ήταν αποφασισμένες από τα όργανα του κράτους.

Ο Στουρνάρας δήλωσε επίσης προκλητικά πως: «η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης δεν ήταν συμβατή με τον στόχο να μείνουμε στην ευρωζώνη». Ο αντιθεσμικός του ρόλος καλύπτεται από την απόδοση στον εαυτό του ρόλου σωτήρα και υπερπρωθυπουργού που δεν του έχει αποδώσει ποτέ καμιά λαϊκή πλειοψηφία.

Η ομολογία Στουρνάρα θυμίζει τις εποχές εκείνες της δεκαετίας του 60, όπου κόμματα και εθνικόφρονες, στρέφονταν ως εργολάβοι του εθνικού συμφέροντος ενάντια σε άλλα κόμματα και κυβερνήσεις γιατί όπως υποστήριζαν αυτοί ήταν οι καλοί πατριώτες και όχι οι θεσμοί.

Το θέμα βεβαίως δεν είναι γιατί ο Παπαχελάς δεν ρώτησε το Στουρνάρα με ποιό δικαίωμα έδρασε αντιθεσμικά, αλλά γιατί η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν ξεκινά διαδικασία εναντίον του Στουρνάρα μετά τις ομολογίες του.

Πηγή: koutipandoras.gr

Exit mobile version