Ο «Βασιλιάς» του… κομπολογιού, ο ιδιοκτήτης τουλάχιστον 10 καταστημάτων πώλησης της κεχριμπαρένιας απασχόλησης του Έλληνα και όχι μόνο, κατηγορείται για ηθική αυτουργία απόπειρας ληστείας, διάρρηξης-«ριφιφί» και εκβίασης σε βάρος του βασικού προμηθευτή του σε κομπολόγια και κεχριμπάρι.
Το θύμα απέτρεψε τη ληστεία μέσω… εφαρμογής του κινητού του, που έβλεπε «ζωντανά» το κατάστημά του από τις κάμερες ασφαλείας, ενώ τη διάρρηξη από την παρατηρητικότητά του όταν είδε την… τρύπα σε διπλανή αποθήκη που στόχευε την επιχείρησή του.
Κατηγορούμενος και θύμα ήταν συνεργάτες. Ο προμηθευτής συνήθιζε να κλείνει το κατάστημά και το εργαστήριό του στο Σύνταγμα, τον Αύγουστο κάθε χρόνου, με παρότρυνση όμως του «πελάτη»-συνεργάτη του το καλοκαίρι του 2013, τον έπεισε να το κρατήσει ανοικτό με κάποιον υπάλληλο. Ο σκοπός του όμως, σύμφωνα με αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, ήταν άλλος αφού στις 7 Αυγούστου 2013, τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας Γεωργιανός που συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες, εμφανίστηκαν ως εργάτες στον υπάλληλο, τον απείλησαν με μαχαίρι, τον έδεσαν, τον φίμωσαν και τον άφησαν στον 1οόροφο που ήταν το εργαστήριο στην οδό Πραξιτέλους στο Σύνταγμα.
Στη συνέχεια πήγαν στο κατάστημα που βρίσκεται στο ισόγειο και προσπάθησαν να διαρρήξουν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε κεχριμπάρι αξίας 400.000 ευρώ και 100.000 ευρώ σε μετρητά. Εντελώς τυχαία, ο ιδιοκτήτης συνδέθηκε με το κινητό του με τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματός του και είδε τους τρεις παρείσακτους, ειδοποιώντας αστυνομία και γείτονες αποτρέποντας της διάρρηξη.
Η προσπάθεια συνεχίζεται καθώς κατηγορούμενος ηθικός αυτουργός με ψευδή στοιχεία στα τέλη Αυγούστου 2013 νοικιάζει αποθήκη 60 τ.μ δίπλα από το κατάστημα του υποψήφιου θύματος. Κάλυψαν μάλιστα τα τζάμια με νάιλον για να μην γίνει αντιληπτή η προσπάθεια διάνοιξης τρύπας για να περάσουν στο κατάστημα.
Και πάλι όμως ο ιδιοκτήτης από έναν φεγγίτη είδε ότι κάποιοι προσπαθούσαν να ανοίξουν τρύπα και ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη της αποθήκης, ο οποίος του είπε να ειδοποιήσει την αστυνομία και με κλειδαρά να ανοίξει την αποθήκη.
Μετά τις δύο αποτυχημένες προσπάθειες οι δράστες πέρασαν στον εκβιασμό. Επικοινώνησαν με το θύμα, αναφέροντας ότι ήταν οι δράστες των προηγούμενων αποτυχημένων προσπαθειών και απαιτούσαν να τους δώσει 200.000 ευρώ απειλώντας τη ζωή του ίδιου και μελών της οικογένειάς του.
Το εκπληκτικό είναι ότι το θύμα έλεγε τις περιπέτειές του στον συνεργάτη του, ο οποίος ήταν ο ηθικός αυτουργός τους και επιχειρούσε να τον αποτρέψει από το να προβεί σε καταγγελία τους στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο αριθμός κινητού τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο Γεωργιανός που συνελήφθη, ήταν εκείνος που επικοινωνούσε για να εκβιάζει το θύμα, ενώ παράλληλα είχε επικοινωνίες και με τον κατηγορούμενο για ηθική αυτουργία.
Ο Γεωργιανός προφυλακίστηκε, ενώ ο «βασιλιάς» του κομπολογιού κατηγορήθηκε για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ληστείας, διάρρηξη και εκβιασμό, κατέβαλλε εγγύηση 5.000 ευρώ (ένα ακριβό κομπολόι δηλαδή) και αφέθηκε ελεύθερος αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
thetoc.gr