Ολόκληρη η λίστα Βαρουφάκη στα ελληνικά – και όποιος αντέξει…

Αναλυτικά οι 4 βασικοί άξονες της λίστας μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ. Όλο το 6σελιδο έγγραφο μεταφρασμένο στα ελληνικά.

Σειρά μεταρρυθμίσεων και αλλαγών στη δημόσια και τη φορολογική διοίκηση υπέβαλε η Ελλάδα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ, όπως φανερώνει η επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters.

Ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων βρίσκεται ήδη υπό αξιολόγηση, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σήμερα στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, ανακοίνωσε μέσω twitter τη διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης της Ευρωομάδας (Eurogroup) στις 15:00 ώρα Ελλάδας. Εν τω μεταξύ το Βερολίνο εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για τον κατάλογο μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι η λίστα της Ελλάδα χωρίζεται σε 4 βασικούς άξονες:

Ι. Δημοσιονομική πολιτική

ΙΙ. Οικονομική Σταθερότητα

ΙΙΙ. Πολιτικές για την προώθηση της ανάπτυξης

ΙV . Ανθρωπιστική κρίση

Αναλυτικά μεταφρασμένη η λίστα των μεταρρυθμίσεων

“Αγαπητέ Πρόεδρε του Eurogroup. Στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου η ελληνική κυβέρνηση κλήθηκε να παρουσιάσει στους θεσμούς, μέχρι τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015, μια πρώτη περιεκτική λίστα των σχεδιαζόμ3ενων μεταρρυθμιστικών μέτρων που, η οποία θα εξειδικευτεί περαιτέρω και θα συμφωνηθεί μέχρι το τέλος του Απριλίου 2015.

Πέραν της κωδικοποίησης της μεταρρυθμιστικής της ατζέντας, σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο ελληνικό κοινοβούλιο, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εργαστεί σε στενή συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους και θεσμούς, καθώς και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και να αναλάβει δράσεις που ενισχύουν τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, εγγυώνται την οικονομική σταθερότητα και προωθούν την οικονομική ανάκαμψη.

Ακολουθεί η πρώτη περιεκτική λίστα των μεταρρυθμιστικών μέτρων, όπως την οραματίζεται η ελληνική κυβέρνηση. Είναι πρόθεσή να τις εφαρμόσουμε, βασιζόμενοι ταυτόχρονα στην τεχνική βοήθεια και χρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία

Ειλικρινώς,

Γιάνης Βαρουφάκης

Υπουργός Οικονομικών

Ελληνική Δημοκρατία”.

Ι. Δημοσιονομική πολιτική

Φορολογική πολιτική – Η Ελλάδα δεσμεύεται για

Δημοσιοοικονομική διαχείριση – Η Ελλάδα θα

Διαχείριση των εσόδων – η Ελλάδα θα εκσυγχρονίσει τις φορολογικές και τελωνειακές διοικήσεις που επωφελούνται από τη διαθέσιμη τεχνική βοήθεια. Για το σκοπό αυτό, η Ελλάδα θα:

Δημόσια διαχείριση και διαφθορά η Ελλάδα θέλει να εκμοντερνίσει τη δημόσια διαχείριση – Ελλάδα δεσμεύεται να:

Δημόσιες δαπάνες – Οι ελληνικές Αρχές θα:

Μεταρρύθμιση κοινωνικής ασφάλισης – Η Ελλάδα δεσμεύεται να συνεχίσει τον εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος. Οι Αρχές θα:

ΙΙ. Οικονομική Σταθερότητα

Η Ελλάδα δεσμεύεται να:

Τραπεζικά και μη εξυπηρετούμενα δάνεια – Η Ελλάδα δεσμεύεται για:

ΙΙΙ. Πολιτικές για την προώθηση της ανάπτυξης

Ιδιωτικοποιήσεις και διαχείριση δημόσιων περιουσιακών στοιχείων

Για την προσέλκυση επενδύσεων σε βασικούς τομείς και τη χρησιμοποίηση κρατικών περιουσιακών στοιχείων αποτελεσματικά οι ελληνικές αρχές:

Μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας – Η Ελλάδα δεσμεύεται να:

Μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων και καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον– Ως τμήμα της νέας μεταρρυθμιστικής ατζέντας η Ελλάδα παραμένει δεσμευμένη να:

Μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος – Η ελληνική κυβέρνηση θα:

Στατιστική υπηρεσία – Η ελληνική κυβέρνηση επαναβεβαιώσει την ετοιμότητά της να:

ΙV . Ανθρωπιστική κρίση

Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται για

Πηγές: news247.gr, Reuters

Exit mobile version