Τα πρώτα ονόματα των 129 θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN, με τη νεολαία να φαίνεται ξεκάθαρα ότι πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος.
Ο διεθνής Γάλλος ποδοσφαιριστής της Μαρσέιγ, Λασανά Ντιαρά ανέφερε ότι η ξαδέλφη του, Άστα Ντιακιτέ, σκοτώθηκε στις επιθέσεις, δίχως να λέει ωστόσο σε ποιο από τα σημεία των επιθέσεων έχασε τη ζωή της.
Την τελευταία του πνοή στο θέατρο Μπατακλάν άφησε ένας 26χρονος Γάλλος δικηγόρος, ο Βαλεντίν Ριμπέτ που σπούδασε στο Λονδίνο. Το London School of Economics ενημέρωσε ότι ο Ρίμπετ αποφοίτησε το 2014 ενώ εργαζόταν για το δικηγορικό γραφείο Hogan Lovells.
“Ήταν ένας ταλαντούχος δικηγόρος, εξαιρετικά συμπαθής και μια ωραία προσωπικότητα στο γραφείο”, ανέφερε η εταιρεία του.
Η Λόλα Σαλίνες, εργαζόμενη σε ομάδα ρόλερ του Παρισιού, σκοτώθηκε στις επιθέσεις σύμφωνα με τον πατέρα της, Ζορζ Σαλίνες ο οποίος έγραψε στο twitter ότι η Σαλίνες βρισκόταν στο θέατρο Μπατακλάν.
Επίσης, η 23χρονη Νοχέμι Γκονζάλες, Αμερικανίδα φοιτήτρια σχεδίου στο California State University που βρισκόταν στο Παρίσι ως επισκέπτρια φοιτήτρια, έχασε τη ζωή της σε εστιατόριο της γαλλικής πρωτεύουσας.
Ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγεται και ο νιόπαντρος αρχιτέκτονας, Αμίν Ιμπνολμομπάρακ. Ήταν Μουσουλμάνος σύμφωνα με ανάρτηση του ξαδέλφου του στο Facebook ενώ η γυναίκα του χτυπήθηκε τρεις φορές και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Το θάνατο του Βρετανού Νικ Αλεξάντερ επιβεβαίωσε η οικογένειά του. Ο Αλεξάντερ εργαζόταν στους Eagles of Death Metal, της μπάντας που έπαιζε στο Μπατακλάν.
“Ο Νικ δεν ήταν απλά ο αδελφός μας, ο γιός μας και ο ξάδελφός μας, αλλά ο καλύτερος φίλος του καθενός, γενναιόδωρος, αστείος και εξαιρετικά πιστός”, σημείωσε η οικογένειά του.
Την τελευταία του πνοή άφησε και ο μουσικός δημοσιογράφος, Γκιγιόμ Ντετσέρφ που παρακολουθούσε τη συναυλία στο Μπατακλάν. Στο twitter, το περιοδικό Les Inrockuptibles στο οποίο εργαζόταν ανάρτησε σύνδεσμο που παρέπεμπε σε αξιολόγηση που είχε δημοσιεύσει τον περασμένο μήνα για το τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον δυο εργαζόμενοι της Universal Music, εταιρείας παραγωγής του συγκροτήματος, σκοτώθηκαν επίσης.
Ένας από αυτούς ήταν ο Τόμας Αϊάντ, διεθνής μάνατζερ προϊόντος για την Mercury Records αλλά και η Μαρί Μοσέρ, εργαζόμενη στο τμήμα μάρκετινγκ και επικοινωνίας.
Ανάμεσα στους νεκρούς και η 33χρονη Ορελί Ντε Περετί, η αδελφή της οποίας δήλωσε στους New York Times ότι πέθανε στο θέατρο. Σύμφωνα με την αδελφή της, ήταν λάτρης της μουσικής και του πολιτισμού έχοντας επίσης κλίση στη ζωγραφική από μικρό παιδί.
Ο Σεντρίκ Μοντουίτ, δημοτικός αξιωματούχος σε μια περιοχή της Νορμανδίας βρισκόταν στη συναυλία μαζί με πέντε φίλους του όταν κόπηκε γι’ αυτό τον νήμα της ζωής.
Η 23χρονη Ελοντί Μπρουγ, φοιτήτρια σχεδίου στο Ecole de Conde έχασε τη ζωή της στην αιματοβαμμένη συναυλία. Όπως είπε ο αδελφός της στο περιοδικό Time, είχε διαδηλώσει μαζί με τη μητέρα της μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo τον Γενάρη.
Τρεις υπήκοοοι της Χιλής σκοτώθηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις, σύμφωνα με το χιλιανό υπουργείο των Εξωτερικών, όλοι τους στη ροκ συναυλία.
Ο Λουίς Φελίπε Ζοτσέ Βαλέ, ήταν παντρεμένος και ζούσε στο Παρίσι τα τελευταία οκτώ χρόνια όντας μουσικός. Ενώ η Πατρίσια Σαν Μαρτίν και η κόρη της, Έλσα Βερονίκ Ντελπλάς ήταν ανηψιά και μικρανηψιά αντιστοίχως του Χιλιανού πρέσβη στο Μεξικό, Ρικάρντο Νούνιες.
Σύμφωνα με το πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων Lusa μετέδωσε πως ένα από τα θύματα που σκοτώθηκαν έξω από το Stade de France ήταν ο 63χρονος, Μανουέλ Κολάκο Ντίας, στην οικογένεια του οποίο έγραψε συλληπητήρια επιστολή ο πρωθυπουργός, Πέδρο Πάσος Κοέλιο.
Από τη μεριά του, ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι τόνισε ότι ανάμεσα στα θύματα ήταν και ένας Ισπανός πολίτης, ο Χουάν Αλμπέρτο Γκονζάλες Γκαρίδο.
Σύμφωνα με την El Mundo ο 29χρονος μηχανικός -ειδικός στην πυρηνική ενέργεια- ζούσε στο Παρίσι για δυο χρόνια. Αυτός και η γυναίκα του, επίσης μηχανικός, παντρεύτηκαν πέρυσι το καλοκαίρι. Πήγαν μαζί στη συναυλία, αλλά η γυναίκα του κατάφερε να διαφύγει.
Όπως μεταδίδει ο Gurdian, ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο 38χρονος Γάλλος, Μάθιου Χος, τεχνικός στο τηλεοπτικό κανάλι France 24 και πατέρας εξάχρονου παιδιού αλλά και η 27χρονη Μεξικανή Μισελί Ζιλ Χάιμεζ από τη Βερακρούζ που είχε αρραβωνιαστεί μόλις τον προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βάλς, εντός της ημέρας θα ταυτοποιηθούν και οι 30 σοροί που παραμένουν δίχως να έχουν αναγνωριστεί.
[responsivevoice_button voice=”Greek Female” buttontext=”Άκουσε το άρθρο”]
cnn.gr