ΝΕΑ ΘΕΩΡΙΑ για το Big Bang: μήπως ο χρόνος κινείται προς τα πίσω;

Μήπως το Big Bang δημιούργησε ένα «σύμπαν καθρέφτη», όπου ο χρόνος κινείται προς τα πίσω;

 

Μια νέα θεωρία έρχεται να προκαλέσει αναστάτωση και όπως γράφουν τα διεθνή μέσα ίσως θα μπορούσε να εξηγήσει το παρελθόν μας και το μέλλον μας!

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτή η θεωρία μπορεί να βοηθήσει ώστε να απαντήσουμε σε μερικές ερωτήσεις – τουλάχιστον σε σχέση με την αρχή του χρόνου και τι συνέβη στο «παρελθόν».

Γενικότερα η Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang) είναι κοσμολογική θεωρία σύμφωνα με την οποία το σύμπαν δημιουργήθηκε από μια υπερβολικά πυκνή και θερμή κατάσταση, πριν από περίπου 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια. Η θεωρία αυτή για τη δημιουργία του σύμπαντος είναι η πιο διαδεδομένη αυτή τη στιγμή στην επιστημονική κοινότητα. Ο όρος Big Bang χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Φρεντ Χόυλ σε μια ραδιοφωνική εκπομπή του BBC, το κείμενο της οποίας δημοσιεύτηκε το 1950. Ο Χόυλ δεν χρησιμοποίησε τον όρο για να περιγράψει μία θεωρία, αλλά για να ειρωνευτεί τη νέα ιδέα. Παρόλα αυτά ο όρος επικράτησε αποβάλλοντας το ειρωνικό του περιεχόμενο.

Σήμερα λοιπόν, η βρετανική Daily Mail αναφέρει ότι τη στιγμή του Big Bang ένα «σύμπαν-καθρέφτης» δημιουργήθηκε και κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση μέσα στο χρόνο.

Η ριζοσπαστική θεωρία προτάθηκε από τον Δρ. Τζούλιαν Μπάρμπουρ του Κολλεγίου Αγρόκτημα στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τον Δρ. Τιμ Κολσόσκι από το Πανεπιστήμιο του New Brunswick του Καναδά και τον Δρ Φλάβιο Μερκάτη του Ιδρύματος Perimeter για τη Θεωρητική Φυσική στον Καναδά.

Η έρευνά τους επιχειρεί να απαντήσει σε ερωτήματα που παραμένουν σχετικά με το «βέλος του χρόνου» και στο ότι ο χρόνος κινείται προς τα εμπρός.

Λένε ότι κατά τη στιγμή του Big Bang όχι ένα αλλά δύο σύμπαντα σχηματίστηκαν – και ότι και τα δύο κινούνται εξίσου σε κάθε κατεύθυνση μέσα στο χρόνο, αλλά αντίθετα μεταξύ τους.

«Ο χρόνος είναι ένα μυστήριο», είπε ο Δρ Μπάρμπουρ στη Daily Mail.

 

star.gr

Exit mobile version