Μπισκότα παρμεζάνας με μανιτάρια

Υλικά για 6

Για τα μπισκότα παρμεζάνας

150g τριμμένη παρμεζάνα
150g ανάλατο βούτυρο
200g αλεύρι
2 κρόκοι αυγών

Για τη γέμιση

800g άσπρα μανιτάρια
1 κρεμμύδι
3 πρέζες αλάτι
20ml ελαιόλαδο (χρησιμοποιούμε πάντα αγνό παρθένο ελαιόλαδο)
1 μπουκέ γκαρνί (σκόρδο, θυμάρι και φύλλο δάφνης)
Για το τελείωμα
¼ ματσάκι εστραγκόν
½ ματσάκι μαϊντανό
120g λευκά μανιτάρια
3 πρέζες αλάτι
20ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τα μπισκότα παρμεζάνας

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°.
Κόψτε το βούτυρο σε κύβους και τρίψτε το με το αλεύρι να σχηματίσει λεπτούς σβώλους.
Προσθέστε την παρμεζάνα και τους κρόκους και φτιάξτε μια μπάλα.
Βάλτε τη μπάλα ανάμεσα από δύο λαδόκολες και πλάστε ένα φύλλο πάχους 2mm.
Αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Μετά ψήστε το αμέσως στο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμο, κόψτε με μια φόρμα δίσκους περίπου 8cm που θα γίνουν οι βάσεις για τα υπόλοιπα στο πιάτο.
Αφήστε τους να κρυώσουν.

Η γέμιση

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το μπουκέ γκαρνί και αλάτι για 3 λεπτά.
Προσθέστε τα μανιτάρια και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν και ν’ αρχίσουν να κολλάνε στο σκεύος.
Απομακρύνετε το μπουκέ γκαρνί και περάστε τα υπόλοιπα από το μπλέντερ.
Κάντε ένα χοντροκομμένο πουρέ.
Αφήστε το να κρυώσει.

Το τελείωμα

Ψιλοκόψτε το εστραγκόν και το μαϊντανό.
Κόψτε τα μανιτάρια σε σπίρτα πάχους 0.5cm.
Ανακατώστε τα καλά μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι.
Τοποθετείστε τα μπισκότα παρμεζάνας στο κέντρο του πιάτου και βάλτε πάνω τους ένα τσέρκι σερβιρίσματος λίγο πιο στενό απ’ αυτά.
Μ’ ένα κουτάλι βάλτε μέσα γέμιση.
Βγάλτε το τσέρκι.
Τελειώστε, βάζοντας λίγα μυρωδικά και σπίρτα μανιταριών.

Συνοδεύεται με λευκό, αλλά και με κόκκινο κρασί. Ένα Chardonnay, μια Μαλαγουζιά ή ένα Αγιωργίτικο

Πηγή: spoons.gr

 

Exit mobile version