Μπιγιονσέ, Στριπ, Lady Gaga: Η επιστολή τους στη Μέρκελ

Έτοιμες να αγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο, οι Μπιγιονσέ,Στριπ & Lady Gaga απευθύνονται στη Μέρκελ για τη φτώχεια που «τσακίζει» τις γυναίκες. Διαβάστε την επιστολή.

Η επιστολή, που αναρτήθηκε την Κυριακή 8 Μαρτίου στην ιστοσελίδα του οργανισμού ΟΝΕ, που παλεύει για την καταπολέμηση της φτώχειας, είχε ως παραλήπτες την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ -η οποία θα είναι η «οικοδέσποινα» φέτος τον Ιούνιο της Συνόδου Κορυφής της ομάδας G7- και τον Υπουργό Υγείας της Νότιας Αφρικής και της Αφρικανικής Ένωσης, Nkosazana Dlamini-Zuma.

Ανάμεσα στα 35 παγκοσμίου επιπέδου ονόματα, συμπεριλαμβάνονται οι Μπιγιονσέ και η Lady Gaga, καθώς και οι Μέριλ Στριπ και Ρόζαμουντ Πάικ από το Χόλιγουντ, αλλά και το εξέχων στέλεχος του Facebook, Σέριλ Σάντμπεργκ.

Η επιστολή γράφει:

«Η φτώχεια είναι σεξιστική

Αν στις συναντήσεις της Συνόδου Κορυφής σας καταλήξετε σε σωστές συμφωνίες, τότε θα καταφέρετε να βάλετε στο επίκεντρο των νέων παγκόσμιων στόχων, με δυναμικό τρόπο, τη χειραφέτηση των γυναικών και τη χρηματοδότηση προς αυτή την κατεύθυνση. Η φτώχεια είναι σεξιστική και δεν θα τελειώσει ποτέ, αν όλοι εμείς δεν αντιμετωπίσουμε κατά πρόσωπο αυτό που συμβαίνει, αν όλοι οι ηγέτες και οι πολίτες σε όλο τον κόσμο δε δουλέψουν μαζί για να έρθει η πραγματική αλλαγή.

Αν καταφέρουμε να έχουμε αυτό το δικαίωμα (της χειραφέτησης) τότε θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε κάθε κορίτσι και γυναίκα να ξεφύγει από τη φτώχεια μέχρι το 2030 – βοηθώντας ταυτόχρονα και όλους όσοι βασανίζονται από τη φτώχεια. Αν αυτό δεν το καταλάβετε η φτώχεια στην πιο ακραία μορφή της, η ανισότητα και η αστάθεια, θα εξαπλωθούν στις πιο ευαίσθητες περιοχές του κόσμου, επηρεάζοντας το μέλλον όλων μας».

Η δημοσίευση της επιστολής την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έγινε κατόπιν των αποτελεσμάτων της έρευνας της οποίας ηγήθηκε ο οργανισμός ΟΝΕ και έδειξε ότι οι γυναίκες στις φτωχές χώρες είναι δυο φορές σε μειονεκτικότερη θέση από τους άνδρες, αφού δεν έχουν ΠΡΟΣΒΑΣΗ στην εκπαίδευση, το σύστημα υγείας και στον εξοπλισμό με γεωργικά μηχανήματα με σκοπό την παραγωγή.

Σύμφωνα με την έκθεση, αν παρέχονταν στις γυναίκες οι ίδιοι παραγωγικοί πόροι με τους άνδρες, ο αριθμός των πεινασμένων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο θα είχε μειωθεί μέχρι και κατά 100 έως 150 εκατομμύρια! Η μελέτη έδειξε επίσης, ότι οι αναλφάβητες γυναίκες εξακολουθούν να αριθμούν όσο τα δύο τρίτα του παγκόσμιου αναλφάβητου πληθυσμού.

thetoc.gr

Exit mobile version