Λευκή τίγρης σκότωσε αγόρι στο ζωολογικό κήπο στο Νέο Δελχί

Συγκλονιστικό το στιγμιότυπο από τις κάμερες ασφαλείας, που δείχνει το άγριο θηρίο λίγο πριν κατασπαράξει το παιδί

Το άγριο θηρίο κοιτάζει το θήραμά του, έτοιμο να επιτεθεί. Το στιγμιότυπο θα φαινόταν φυσιολογικό εάν επρόκειτο για σκηνή από την άγρια ζούγκλα. Όμως, πρόκειται για ένα από τα πιο φρικτά δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί ποτέ σε ζωολογικό κήπο και η φωτογραφία είναι καρέ από την κάμερα ασφαλείας. Το άγριο θηρίο ήταν μια λευκή τίγρη, αλλά το «θήραμα» ήταν ένα παιδί, ένα άτυχο αγόρι μόλις 12 ετών.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη στο ζωολογικό κήπο στο Νέο Δελχί της Ινδίας την Τρίτη. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν το αγόρι πήδηξε μέσα στο κλουβί, όπως δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο διευθυντής του κήπου ή εάν γλίστρισε μέσα, καθώς τα κάγκελα στο σημείο ήταν χαμηλά, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες.     

 

Η τίγρης, μέσα σε δευτερόλεπτα επιτέθηκε στο αγόρι. Οι μαρτυρίες όσων βρίσκονταν εκεί είναι ανατριχιαστικές: Η τίγρης άρπαξε το παιδί από το λαιμό ενώ όσοι παρακολουθούσαν ούρλιαζαν και πατούσαν ό, τι κρατούσαν για να αποτρέψουν στο θηρίο να ολοκληρώσει το έργο του, όμως ήταν πολύ αργά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ζωολογικό κήπο, που μεταδίδουν τα ινδικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν τρεις εκδοχές για την ηλικία του αγοριού, καθώς κάποιοι λένε πως ήταν έφηβος, γύρω στα 15 και κάποιοι ακόμα μεγαλύτερος, στα 20. Υπεύθυνοι του κήπου μάλιστα λένε πως ο άντρας ήταν μεθυσμένος: «Η ασφάλεια του κήπου προσπάθησε να τον κρατήσει μακριά, αλλά εκείνος κατόρθωσε και πήδηξε μέσα, άγνωστο για ποιο λόγο» δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Υπέφερε στα σαγόνια της τίγρης για 10-15 λεπτά πριν σκοτωθεί» είπαν αυτόπτες μάρτυρες στα τηλεοπτικά δίκτυα «αλλά κανείς δεν τον βοηθούσε».

«Η τίγρης τον έπιασε από το λαιμό και τον έσερνε πέρα-δώθε. Μετά τον άφησε για λίγο, πριν ξαναγυρίσει και τον πάρει πάλι από το λαιμό για να τον πάει στην άλλη πλευρά του κλουβιού», λέει κάποιος άλλος.

Υπολογίζεται πως υπάρχουν περίπου 100 λευκές τίγρεις στην νοτιοανατολική Ασία, όπου συναντάται το είδος αυτό. Το λευκό τους χρώμα οφείλεται σε ένα ιδιαίτερο γονίδιο που φέρουν.

 Πηγή

 

 

 

 

Exit mobile version