Υλικά
- 250g κους κους
- 1 κ.τ. κύμινο (σκόνη)
- 1 κ.τ. καπνιστή πάπρικα
- θαλασσινό αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 μέτριο αγγούρι
- 2 ώριμες ντομάτες
- 1 καυτερή πιπεριά
- 1 μάτσο φρέσκα φύλλα δυόσμου
- ½ μάτσο φρέσκο κόλιαντρο
- 1 μάτσο μαϊντανό
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο (πάντα αγνό παρθένο)
- χυμό και ξίσμα από ½ ακέρωτο λεμόνι
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάλτε το κους κους, το κύμινο, την πάπρικα και μια πρέζα αλάτι.
- Ανακατώστε τα κα μετά ρίξτε πάνω τους βραστό νερό, να τα καλύψει.
- Σκεπάστε τα και αφήστε τα για 10 λεπτά.
- Στο μεταξύ, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το αγγούρι, τις ντομάτες και την καυτερή πιπεριά.
- Επίσης το δυόσμο, τον κόλιαντρο και το μαϊντανό.
- Ανακατώστε το κους κους μ’ ένα πιρούνι και ρίξτε μέσα τον πελτέ της ντομάτας και ανακατώστε καλά πάλι.
- Προσθέστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και μυρωδικά και αλατοπιπερώστε.
- Μπορείτε να το σερβίρετε σαν συνοδευτικό σε πιάτα με ψητό κρέας ή ψάρι, αλλά και μόνο του σαν ένα ελαφρύ γεύμα.
Πηγή: spoons.gr