Υλικά για 4
- 3 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα
- 150g φέτα τριμμένη
- ½ μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 μάτσο άνιθο ψιλοκομμένο
- 3 αυγά χτυπημένα
- 3 κ.σ. αλεύρι
- μια πρέζα πάπρικα ή μπούκοβο
- αλάτι και πιπέρι
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Τοποθετείστε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε τρυπητό για 15 λεπτά και αλατίστε τα ελαφρά για να χάσουν τα υγρά τους.
- Το μυστικό είναι να είναι όσο πιο στεγνά γίνεται.
- Τρίψτε τη φέτα.
- Με μια πετσέτα, πιέστε τα κολοκυθάκια να αποβάλουν κι άλλα υγρά.
- Σ’ ένα μπολ, βάλτε το αλεύρι και ρίξτε τα χτυπημένα αυγά.
- Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώστε και φτιάξτε το χυλό.
- Προσέξτε το αλάτι, αν η φέτα σας είναι αρκετά αλμυρή.
- Σ’ ένα τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι και μ’ ένα κουτάλι ρίξτε κουταλιές του χυλού στο καυτό λάδι.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και ψήστε κι από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Ακουμπήστε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Τρώγονται ζεστά, αλλά και κρύα.
- Στολίστε τα με κλαδάκια από άνιθο και συνοδέψτε τα με τζατζίκι ή γιαούρτι με λίγο πολτοποιημένο σκόρδο και αλάτι.
- Αν αποφεύγετε τα τηγανιτά, μπορείτε κάλλιστα να καλύψτε μια λαδόκολλα με το χυλό, να τον ψήσετε στο φούρνο στους 180° για 35-40 λεπτά και μετά να κόψετε τετράγωνες μπουκιές.
Πηγή: spoons.gr