Η Μαρία με τα ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια, είναι επτά χρονών σήμερα. Δεν ζει με τους βιολογικούς της γονείς, ούτε με το ζευγάρι των Ρομά που παρουσιάστηκαν ως γονείς της.
Όπως σημειώνει η Λένα Κισσσάβου στην εφημερίδα «Ελευθερία» έχει άλλα 300 «αδέλφια» στα σπίτια φιλοξενίας παιδιών, του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Ελλάδα, τα οποία για κάποιο λόγο βρέθηκαν μόνα στη ζωή.
Η ιστορία της πριν τρία χρόνια, συγκλόνισε το πανελλήνιο και οι μνήμες της ξύπνησαν με το θρίλερ που εξελίχθηκε τις τελευταίες μέρες, με την εξαφάνιση μια άλλης τετράχρονης Μαρίας, από την περιοχή του Σκαραμαγκά, την Κυριακή του Πάσχα. Οι ιστορίες των δύο κοριτσιών μπορεί βέβαια να μην είναι ίδιες, αλλά προκάλεσαν το ίδιο ενδιαφέρον, αγγίζοντας τις καρδιές πολλών Ελλήνων, καθώς πρόκειται για παιδιά που βρίσκονταν σε κίνδυνο και αυτό το γεγονός από μόνο του, συγκινεί και ταράζει.
Η εξαφάνιση της τετράχρονης Μαρίας, στην κωμόπολη της Αττικής, έληξε αίσια, καθώς οι γονείς της την έχουν στην αγκαλιά τους, όπως αίσια μπορούμε να πούμε ότι έληξε και η περιπέτεια του κοριτσιού που ζούσε με τους Ρομά, την επιμέλεια της οποίας έχει οριστικά από το 2014, με απόφαση δικαστηρίου, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, «Χαμόγελου του Παιδιού», αναλαμβάνοντας τη φροντίδα της.
Η υπόθεσή της, που αποκαλύφθηκε το 2013, αποτελεί πλέον παρελθόν για το κορίτσι, το οποίο υπέστη μια έντονη ψυχολογική ταραχή, χωρίς η ίδια να μπορεί τότε να κατανοήσει τι συμβαίνει γύρω της.
Τελικά κρίθηκε ότι το καλύτερο για τη Μαρία ήταν η αγκαλιά του «Χαμόγελου του Παιδιού», όταν το τμήμα Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας, αποφάσισε να δώσει την επιμέλειά της στο μη κερδοσκοπικό Οργανισμό, για να μεγαλώσει υπό τη σκέπη του και αφαίρεσε την επιμέλεια από τους δυο Ρομά από τα Φάρσαλα, που εμφανίζονταν σαν γονείς του παιδιού, ενώ παράλληλα απέρριψε την κύρια παρέμβαση της Κρατικής Υπηρεσίας του Παιδιού της Βουλγαρίας που ζητούσε επίσης να αναλάβει την επιμέλειά του, με το σκεπτικό ότι οι βιολογικοί γονείς του παιδιού είναι Βούλγαροι.
Τον Νοέμβριο του 2015, η δικαστική υπόθεση της αναζήτησης ευθυνών και υπαιτίων, για την κατάσταση που βρέθηκε η Μαρία, να ζει χωρίς του βιολογικούς της γονείς, σε καταυλισμό Ρομά στην Ελλάδα, «έκλεισε»!
Η Μαρία σήμερα μεγαλώνει σε περιβάλλον με ασφάλεια, σε σπίτι του «Χαμόγελου», η τοποθεσία του οποίου κρατείται επτασφράγιστο μυστικό, για να διαφυλάξει το ανήλικο κορίτσι. Όπως και τα άλλα 324 παιδιά, που μεγαλώνουν σήμερα στα σπίτια του Οργανισμού, έχει ότι χρειάζεται, υποστηρίζουν στελέχη του, τονίζοντας πως είναι καλά στην υγεία της. Πήγε νηπιαγωγείο, συνεχίζει στο σχολείο, έχει κάνει φιλίες και ζει ήρεμα, με αγάπη και φροντίδα. Στην ατυχία της ζωής της, η τύχη της χαμογέλασε…
mothersblog.gr