Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι πραγματικά μπορεί να καταστρέψει το φαγητό σου;
Σε μία από αυτές τις έρευνες που ανατρέξαμε, η ερώτηση ήταν “ποιο ζώο θα σιχαινόσασταν να βρίσκατε σε ένα εστιατόριο”; Μεταξύ αλλων απαντήσεων, η δημοφιλέστερη ήταν “κατσαρίδα” με ποσοστό 66%. Στην πραγματικότητα, πάντως, οι ειδικοί εξηγούν πως η μύγα είναι πολύ πιο βλαβερή για την τροφή μας σε περίπτωση που βρεθεί σε επαφή.
Κι αυτό διότι η μύγα έρχεται σε επαφή τις πλέον αηδιαστικές τροφές, όπως νεκρά ζώα, περιττώματα κ.α.
Αρκεί, λοιπόν, έστω μία στιγμή να αγγίξουν την τροφή σας με τα αηδιαστικά και γεμάτα τρίχες άκρα τους, προκειμένου να μεταφέρουν ακαριαία, βακτήρια και διάφορες ασθένειες.
Αν είσαι από τους τύπους που αδιαφορεί για το αν μια μύγα έκατσε στο φαγητό του, θα είχε μεγάλη αξία να μάθουμε τη σκέψη σου αφού δεις το παρακάτω βίντεο:
athensmagazine.gr