Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πως αυτή η συμφωνία είναι μακριά από όσα είχαν συμφωνήσει οι πολιτικοί αρχηγοί.
Ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Χουντής παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ακόμα ο ίδιος να έχει διευκρινίσει για ποιόν λόγο.
Σε λίγο περισσότερα για την ανακοίνωση του Πάνου Καμμένου
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20.10 – Γρίφος μετά τις δηλώσεις Καμμένου έξω από το Μαξίμου και κατά την είσοδό του στην συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.
Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου.
«Δεν θα δεχτούμε να είμαστε σε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού με πολιτικές δυνάμεις που ενώ ο πρωθυπουργός πάλευε αυτοί τα έδιναν όλα», είπε κατονομάζοντας τη ΝΔ και το Ποτάμι.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εκανε λόγο για πραξικοπημα από τη Γερμανία και άλλες χώρες σε σημειο να εκβιαστεί ο πρωθυπουργός με ολικό κούρεμα καταθέσεων και κατάρρευση τραπεζών.
Είπε ότι οι ΑΝΕΛ δεν μπορούν να συμφωνήσουν, πρόσθεσε ότι η ΚΟ θα συνεδριάζει αύριο για να αποφασίσει τα επόμενα βήματά της, ωστόσο έσπευσε να επισημάνει: Η προσπάθεια του πρωθυπουργού έχει την συμπαράσταση των Ελλήνων. Θα προχωρήσουμε μαζί ώστε η κυβέρνηση να διεκδικήσει το δίκαιο των πολιτών.Στη δημοκρατία υπάρχουν λύσεις. Ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο χθες. Το λόγο έχει η Βουλή.
Η παραίτηση του Νίκου Χουντή από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός πως θα πάρει τη θέση του Μανώλη Γλέζου στο ευρωκοινοβούλιο και όχι τόσο στις διαφωνίες του για τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη νέα συμφωνία.
Η επιστολή παραίτησης του κ. Χουντή προς την πρόεδρο της Βουλής, ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια.
Ο κ. Χουντής είναι ο πρώτος επιλαχών ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να αναλάβει το αξίωμά του στην Ευρωβουλή, μετά την παραίτηση του Μανώλη Γλέζου.
Τη θέση του Ν. Χουντή στη Βουλή θα καταλάβει ο Γ.Κυρίτσης .
Προφανώς ο κ. Χουντής αναμένεται να παραιτηθεί και από υπουργός, αφού έχει εκφράσει ήδη την αντίθεσή του στα νέα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία.
Με τον κ. Χουντή στο Ευρωκοινοβούλιο φαίνεται πως οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι χωρισμένοι στα δύο, καθώς οι τρεις τάσσονται υπέρ της νέας συμφωνίας και άλλοι τρεις, όπως η κα Σακοράφα και η κα Κούνεβα που τάσσονται κατά.