Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στο δράστη της δολοφονίας του 43χρονου Μενέλαου Αλυγιζάκη σε κεντρικό σημείο του Λονδίνου. Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για τα κίνητρά του
Στον 29χρόνο Μαρκ Ντουέιν Πάτεν, απαγγέλθηκαν τελικά κατηγορίες, από δικαστήριο του Λονδίνου, για τον φόνο του Έλληνα καθηγητή Μενέλαου Αλυγιζάκη που έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή Waterloo της βρετανικής πρωτεύουσας.
Σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιάρντ ο 43χρόνος Αλυγιζάκης βρισκόταν στο Λονδίνο για τις διακοπές των Χριστουγέννων και σε λίγες μέρες θα επέστρεφε στην Αθήνα.
Αν και τα κίνητρα της δολοφονίας, επισήμως τουλάχιστον, παραμένουν άγνωστα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι δύο άντρες διαπληκτίστηκαν σε μπαρ της περιοχής από όπου ο Αλυγιζάκης με την παρέα του έφυγαν λίγο αργότερα για να μην δώσουν συνέχεια στο γεγονός. Ο Πάτεν τους ακολούθησε και σε μια στάση λεωφορείου έξω από τον σταθμό του Waterloo τον χτύπησε θανάσιμα στο κεφάλι. Όταν έφτασαν οι πρώτες βοήθειες ήταν ήδη πολύ αργά. Από την πρώτη στιγμή έγινε γνωστό ότι η αστυνομία συνέλαβε τον 29χρόνο «σε κοντινή απόσταση» από το συμβάν και ότι από τότε «κρατείται σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου». Ο Πάτεν παρουσιάστηκε τη Δευτέρα, πρώτη φορά στο δικαστήριο ενώ την Τετάρτη θα εμφανιστεί στο Ολντ Μπέιλι όπου αναμένεται να οριστούν οι λεπτομέρειες της δίκης.
Αρκετοί μάρτυρες ήδη έχουν καταθέσει στην αστυνομία αλλά παρόλα αυτά όπως δήλωσε Επιθεωρητής Γουίλ Ρέινολντς «αυτό είναι ένα πολυσύχναστο μέρος του Λονδίνου, όπου συχνάζουν εργαζόμενοι και πολλοί που βγαίνουν έξω για να διασκεδάσουν τη νύχτα. Θα θέλαμε να ακούσουμε από ανθρώπους που βρισκόταν στην περιοχή ή που περνούσαν απ΄ αυτήν, την ώρα του συμβάντος και μπορεί να είδαν ή να άκουσαν κάτι που θα μας βοηθήσει στις έρευνες».
Η σορός του άτυχου καθηγητή βρίσκεται στο νεκροτομείο του Γκρίνουιτς και όπως όλα δείχνουν μετά την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών θα μεταφερθεί στην Αθήνα.
Το θύμα
Ο Αλυγιζάκης δίδασκε φυσική, μαθηματικά, χημεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τα τελευταία χρόνια εργάζονταν στο κολέγιο Αθηνών ενώ από το 2004 ως το 2007 και από το 2009 ως το 2012 δίδαξε και σε σχολεία της Αγγλίας.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γιάννης Κωστόπουλος, φίλος του από τα χρόνια που ο Αλυγιζάκης ζούσε και εργαζόταν στο Λονδίνο είπε: «Ήταν πολύ καλός άνθρωπος. Είχε πάθος για τη μουσική και την επιστήμη. Συχνά συζητούσαμε για φυσική και μαθηματικά. Του άρεσε πολύ να διδάσκει και συχνά μιλούσε για τους μαθητές του και για τα νέα μυαλά που συναντούσε μέσα στην αίθουσα. Αν και είχα να τον δω πολύ καιρό, καθώς είχε επιστρέψει στην Αθήνα, θα τον θυμάμαι πάντα ως ένα άνθρωπο που είχε πολλά ενδιαφέροντα και όρεξη για τη ζωή».
Πηγές: news247.gr, ΑΠΕ