Κατάλληλη για τη δημιουργία γηπέδου γκολφ κρίθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η έκταση που περιήλθε στο Ταμείο από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής.
«Η συγκεκριμένη έκταση προς αξιοποίηση έχει επιλεγεί από εξειδικευμένο διεθνή σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ ως κατάλληλη για τη δημιουργία γηπέδου golf. Η ανάπτυξη και λειτουργία γηπέδου golf στην περιοχή της Χαλκιδικής εκτιμάται ότι θα αυξήσει σημαντικά την ποιότητα των τουριστικών υποδομών της ευρύτερης περιοχής και επομένως θα δημιουργήσει σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική και εθνική οικονομία» αναφέρεται σε έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ που διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνας Ξηροτύρη- Αικατερινάρη και Γιάννη Πανούση
Ως προς το ζήτημα της συνύπαρξης ενός γηπέδου γκολφ με τις αγροτικές φυλακές και το αν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη λειτουργία του σωφρονιστικού ιδρύματος, το ΤΑΙΠΕΔ δηλώνει πως «η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι οι δύο αυτές χρήσεις μπορούν κάλλιστα να συνυπάρξουν».
Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για τις επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον ενημερώνει ότι η αρχική περιβαλλοντική θεώρηση του θέματος έδειξε ότι η χρήση του γκολφ, εφόσον σχεδιάζεται με τις σύγχρονες οικολογικές προδιαγραφές, είναι λιγότερο επιβλαβής για το περιβάλλον από ότι οποιαδήποτε αγροτική χρήση.
Σε κάθε περίπτωση, όπως σπεύδει να δεσμευτεί το ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη διαδικασία αξιοποίησης του ακινήτου, θα συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, περιλαμβανομένων των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας, προκειμένου η όποια ανάπτυξη, όχι μόνο να μην επιφέρει κάποια δυσχέρεια στη λειτουργία των φυλακών, αλλά αντίθετα να συμβάλει στην εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία αυτών.
Το Ταμείο διευκρινίζει ότι το δημόσιο ακίνητο που περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ είναι επιφάνειας 915 στρεμμάτων και αποτελεί τμήμα έκτασης που τελεί υπό τη διαχείριση του υπουργείου Δικαιοσύνης με χρήση από τις αγροτικές φυλακές.
Μετά τη μεταβίβαση της έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ, η ενιαία έκταση που παραμένει στη διαχείριση του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει συνολική επιφάνεια 1.910 στρέμματα, ήτοι 15 στρέμματα ανά κρατούμενο. Το δε μέγεθος της διαθέσιμης αυτής έκτασης διασφαλίζει και τον αγροτικό χαρακτήρα των φυλακών και την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία τους.