Γιατί ο Γιάννης Μηλιός έμεινε εκτός Βουλής και εκτός κυβέρνησης

Ο Αλέξης Τσίπρας σχημάτισε την κυβέρνησή του δίνοντας υπουργικές θέσεις σχεδόν σε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή όχι μόνο κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και όλα αυτά τα δύο χρόνια που το κόμμα ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ωστόσο, υπάρχει ένα όνομα που απουσιάζει. Ο λόγος για τον Γιάννη Μηλιό, ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη της Κουμουνδούρου με κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής του κόμματος

Ο Γιάννης Μηλιός, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, θήτευσε ως Τομεάρχης Οικονομικής Πολιτικής. Ηταν (μαζί με τους Γιώργο Σταθάκη και Γιάννη Δραγασάκη) εκείνος που ανέλαβε να προωθήσει και να εξηγήσει το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος τόσο στους ψηφοφόρους όσο και στο εξωτερικό, ωστόσο, δεν βρίσκεται, πλέον, ούτε στη Βουλή ούτε στην κυβέρνηση.

Η απουσία του από το Κοινοβούλιο ήταν δεδομένη, καθώς ο ίδιος είχε αποφασίσει να μην κατέβει στη μάχη του σταυρού προτιμώντας, όπως είχε ανακοινώσει, να συμβάλει στο αγώνα από άλλο πόστο.

Το όνομά του είχε ακουστεί έντονα για θέση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, πληροφορίες ανέφεραν ότι θα μπορούσε να είναι και ο επόμενος υπουργός Ανάπτυξης ή Οικονομικών. Οσο πλησίαζε η ημέρα της κάλπης η υποψηφιότητά του για υπουργικό θώκο εξασθενούσε με πηγές από την Κουμουνδούρου να ανέφεραν, πάντως, πως η αξιοποίησή του είναι δεδομένη.

Τελικά, ο Γιάννη Μηλιός δεν συμμετέχει καν στο νέο υπουργικό σχήμα.

Ο μαρξισμός, το City, ο ΕΝΦΙΑ και η κόρη στο Γκστάαντ

Σημειωτέον ότι ο Γιάννης Μηλιός ήταν εκείνος που βρέθηκε στο City του Λονδίνου τον περασμένο Νοέμβριο, μαζί με τον Γιώργο Σταθάκη, για να έχει μπαράζ επαφών με τραπεζίτες και εκπροσώπους των αγορών και να αναλύσει το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Γνωστός για τις αριστερές του απόψεις ο Γιάννης Μηλιός υπενθύμιζε συχνά πυκνά τις μαρξιστικές του καταβολές προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ διαπνέονται από αντίστοιχες ιδέες, ενώ σημείωνε ότι δεν συμφωνεί με «σοβιετικού τύπου» πολιτικές.

Πρόσφατα είχε πάρει θέση και για το φορολογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι για το κόμμα το όριο για την φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας βρίσκεται στα 200.000 ευρώ τη στιγμή που ο Δημήτρης Στρατούλης σημείωνε ότι είναι στα 450.000 ευρώ.

Το όνομά του επανήλθε στην επικαιρότητα έπειτα από ένα θέμα που απασχόλησε τα Μέσα και τα social media και σχετιζόταν με την κόρη του και τις διακοπές που εκείνη έκανε σε πολυτελές θέρετρο στο Γκστάαντ.

Vincero και πανηγύρια

Πάντως, ο Γιάννης Μηλιός μετά την ανακοίνωση των exit polls, το απόγευμα της Κυριακής, έσπευσε να γράψει στον λογαριασμό του στο Twitter τη λέξη Vincero πανηγυρίζοντας για τη νίκη του κόμματός του και στη συνέχεια δήλωσε ότι το πρόγραμμα του Γκίκα Χαρδούβελη είναι πλέον νεκρό.

iefimerida.gr

Exit mobile version