Ρουσφέτι «made in Britain» – Σχεδόν 170 Βρετανοί βουλευτές έχουν προσλάβει τις γυναίκες ή τα παιδιά τους επιβαρύνοντας τους Βρετανούς φορολογούμενους, γράφει η εφημερίδα
Ένας στους τέσσερις βουλευτές στη χώρα του Ντέιβιντ Κάμερον έχουν προσλάβει συγγενικά του πρόσωπα, αποκαλύπτει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», που επικαλείται το πόρισμα της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής που έχει αναλάβει να ρίξει φως στις δαπάνες των μελών της Βουλής των Κοινοτήτων.
To δημοσίευμα αναφέρει ότι σχεδόν 170 Βρετανοί βουλευτές έχουν προσλάβει τις γυναίκες ή τα παιδιά τους επιβαρύνοντας- ποιους άλλους!- τους Βρετανούς φορολογούμενους. Εννοείται πως δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ένα τέτοιο σκάνδαλο.
Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή «Ipsa» δείχνουν πως, οι Βρετανοί βουλευτές δεν πτοούνται αφού και πέρυσι είχαν προβεί σε ανάλογες κινήσεις.
Όπως και το 2009, είχαν βρεθεί στο στόχαστρο για τα υπέρογκα ποσά με τα οποία είχαν χρεώσει το βρετανικό δημόσιο για δικές τους υποθέσεις…
Για την «Daily Mail»,168 βουλευτές στη Βρετανία απασχολούν συγγενικά τους πρόσωπα- από γυναίκες,παιδιά ακόμα μέχρι και τους γονείς τους. Όχι πως αυτό δεν συνέβαινε πέρυσι ή πρόπερσι,σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.
Απλά, μέσα σ” ένα χρόνο, ο αριθμός των Βρετανών βουλευτών που βόλεψαν τους δικούς τους αυξήθηκε κατά 8% . Το 2013, 155 Βρετανοί βουλευτές είχαν προσφέρει δουλειά σε συζύγους και τέκνα.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, ανάμεσα σε αυτούς που έχουν βολέψει συγγενικά τους πρόσωπα, συγκαταλέγονται και υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Μεταφορών, ο οποίος προσέφερε δουλειά στην σύζυγό του Λιν κάνοντάς την βοηθό του με μισθό 56 χιλιάδων ευρώ. Αλλά και ο υπουργός Δικαιοσύνης κινήθηκε στο ίδιο μήκος… κύματος προσφέροντας δουλειά στην σύζυγό του, Σούζαν ως μάνατζερ του γραφείου του με μισθό 50 χιλιάδων ευρώ ετησίως. Όπως και ο Μάικλ Φάλομ, υπουργός Άμυνας, προσέλαβε και αυτός την σύζυγό του,Γουέντι με μισθό 25 χιλιάδων ευρώ.
Ο πρόεδρος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής,Σερ Ιαν Κένεντι αποκαλύπτει ότι, συνολικά πέντε στελέχη της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον εμπλέκονται στο νέο οικονομικό σκάνδαλο.
Υπενθυμίζεται ότι, το Μάιο του 2009, η Βρετανία είχε βυθιστεί σε μία από τις χειρότερες πολιτικές κρίσεις με αφορμή την αποκάλυψη του σκανδάλου με τις αλόγιστες βουλευτικές δαπάνες. Τότε, ο βρετανικός Τύπος είχε αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με δαπάνες για τις οποίες οι βουλευτές είχαν αποζημιωθεί με χρήματα των φορολογουμένων. Οι αποκαλύψεις είχαν να κάνουν με αποζημιώσεις για δαπάνες που αφορούσαν από ερωτικές ταινίες μέχρι πολυελαίους και τον καθαρισμό πισίνας…