Η πρώην σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη και μητέρα της αγαπημένης του κόρης μιλάει για πρώτη φορά. Η Μαργαρίτα Πούλος μιλάει στην εφημερίδα της Αυστραλίας «Νέος Κόσμος» για την γνωριμία τους, τη σχέση τους αλλά και τις πιθανότητες συμφωνίας.
Η δίψα των μέσων ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο να αντλήσει όλο και περισσότερες λεπτομέρειες για το ποιόν και τη ζωή του Γιάνη Βαρουφάκη «οδήγησε» μέχρι την πρώην σύζυγό του στην Αυστραλία.
Η ελληνικής καταγωγής ακαδημαϊκός Μαργαρίτα Πούλου σε συνέντευξή της στο «Australian Financial Review», μιλάει για τον πρώην σύζυγό της, πως ξεκίνησε η σχέση τους το 1990 όταν εκείνη ήταν ακόμη φοιτήτρια και αυτός καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ. Πως το 2001 ο Βαρουφάκης κλήθηκε να διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και μετακόμισαν στην Ελλάδα.
Πως τα επόμενα χρόνια μοίραζαν την ζωή τους ανάμεσα σε Ελλάδα κι Αυστραλία, ωστόσο το 2005 ο γάμος τους διαλύθηκε.
Η κ. Πούλου σημειώνει πως διατηρούν άψογες σχέσεις και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον υπουργό.
Σήμερα, η ίδια διευθύνει ένα εστιατόριο με θαλασσινά στο Pyrmont και χαρακτηρίζει τα θαλασσινά ως «καθαρό και όμορφο» φαγητό. «Είναι δώρο των θεών» αναφέρει.
Ωστόσο σε ορισμένα σημεία των λεγομένων της διακρίνονται μικρές αιχμές.
«Η θαυμάσια προσωπικότητά του συναγωνιζόταν τη δική μου», δηλώνει ενώ όταν ο δημοσιογράφος την ρωτάει για το χαρακτηρισμό «ροκ σταρ» που του έχουν προσδώσει σχολιάζει: «Μολονότι έχει τα εφόδια να το απολαύσει και να το αντιμετωπίσει προς το παρόν αυτό είναι κάτι που του διαφεύγει. Κι αυτό γιατί το βάρος των καθηκόντων που έχει αναλάβει ξεπερνά κατά πολύ την γοητεία της διασημότητας».
Επίσης, η Μαργαρίτα Πούλος εμφανίζεται ενοχλημένη με εκείνους που εκμεταλλεύτηκαν τη θεωρητική ειδίκευση του Γιάνη Βαρουφάκη στη λεγόμενη «θεωρία των παιγνίων» με την εφαρμογή της στις ελληνικές διαπραγματεύσεις. «Δεν μπορώ να πω ότι απόλαυσα τη δημοσιογραφία που προσπάθησε να προσδώσει στις διαπραγματεύσεις τις διαστάσεις της θεωρίας των παιγνίων. […] Είναι πολύ πιο περίπλοκο, υπάρχει πολύ περισσότερο κοινό έδαφος (μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας) από όσο κάποιοι από αυτούς τους δημοσιογράφους γνωρίζουν. Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι είναι ανάγκη να βρεθεί συμβιβασμός», τονίζει.
Πηγές: TheTOC.gr, Australian Financial Review