ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ Βασίλης Λεβέντης: Δείτε τα βίντεο που έγραψαν ιστορία!

Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του Βασίλη Λεβέντη, έχουν αφήσει εποχή. Δείτε τις καλύτερες στιγμές, τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου που είναι πολύ πιθανό να τον φέρουν στη Βουλή.

Πριν λίγες ημέρες και με αφορμή την προκήρυξη των νέων εκλογών, γράφαμε για το ΚΟΛΑΝ των Απαράδεκτων. Εν έτει 1991, η Δήμητρα Παπαδοπούλου υπέγραφε ένα επεισόδιο με το οποίο καυτηρίαζε την πολιτική ζωή του τόπου και τη συνήθεια πολιτικών της εποχής να αναπτύσσουν τα επιχειρήματα τους, από το δικό τους τηλεοπτικό βήμα.

Πιστός στο “τηλεοπτικό έδρανο” ήταν φυσικά και ο Βασίλης Λεβέντης ο οποίος δεν έχει εγκαταλείψει μέχρι σήμερα την αγαπημένη του συνήθεια. Να έχει δηλαδή την προσωπική του εκπομπή.

Ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων ίδρυσε τον τηλεοπτικό σταθμό Κανάλι 67, ο οποίος το 1993 μετονομάστηκε σε Κανάλι 40: Κοινωνική και Οικολογική Τηλεόραση Ελλάδος. Ο σταθμός στα τέλη του 2000 πουλήθηκε στον εκδότη Γιώργο Κουρή που τον μετονόμασε αρχικά σε Extra Channel και αργότερα σε Extra Channel 3.

Οι πολιτικές εκπομπές του Βασίλη Λεβέντη στο Κανάλι 67 με τις “προφητείες” του, έμειναν στην ιστορία ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα ήταν κατά βάση μουσικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο σταθμός έγινε ιδιαίτερα γνωστός μετά το επεισοδιακό κλείσιμο του και έχει περάσει στην cult σφαίρα των ελληνικών, τηλεοπτικών πεπραγμένων.

Επίσης, επί σειρά ετών, ο Βασίλης Λεβέντης διατηρούσε τηλεοπτική εκπομπή πολιτικού περιεχομένου στο Extra με τίτλο “Πολιτικός Μαραθώνιος” που προβαλλόταν σε εβδομαδιαία βάση.

Σήμερα, ο Β. Λεβέντης συνεχίζει τις εκπομπές του στο διαδίκτυο στο Αντιδιαπλοκή – webTV στο Youtube.

Η πολιτική ιστορία της Ένωσης Κεντρώων και του Βασίλη Λεβέντη

Η Ένωση Κεντρώων έλαβε μέρος σε όλες τις εκλογές από το 1992 και μετά. Στις Βουλευτικές Εκλογές του 2015, το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη λαμβάνει 5,11% στην Α΄Θεσσαλονίκης (δηλαδή μία μονάδα πάνω από το ΠΑΣΟΚ (4,12%) και περίπου 4 μονάδες πάνω από το ΚΙΔΗΣΟ (1,33%), ενώ στην επικράτεια το 1,79% με 110.826 πολίτες να ψηφίζουν την Ένωση Κεντρώων, όταν στις προηγούμενες εκλογές του Ιουνίου 2012 είχε περιοριστεί στο 0,28%.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική σταδιοδρομία του ιδρυτή του κόμματος, αξίζει να σταθούμε στα παρακάτω:

-Κατά τη διάρκεια του αντιδικτατορικού αγώνα (1970-1974), που ο Βασίλης Λεβέντης ήταν φοιτητής στο Πολυτεχνείο, κατείχε πολύγραφο και με ομάδα συμφοιτητών του διένειμε προκηρύξεις, καλώντας τους Αθηναίους σε εξέγερση ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς.

-Η πρώτη ουσιαστική όμως επαφή του Βασίλη Λεβέντη με την πολιτική έγινε το 1975 όταν, ως συνεργάτης του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου, Κυπριανού Μπίρη, συνέβαλε στη σύνταξη των άρθρων 21 και 24 του Συντάγματος και στη δημιουργία του προγράμματος ΔΕΠΟΣ.

-Με την ενεργό πολιτική ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1974 ως ιδρυτικό μέλος. Από το 1981 άρχισε να διαφοροποιείται από το ΠΑΣΟΚ μιας και θεώρησε πως απομακρύνεται από τις ιδρυτικές του θέσεις.

-Το 1982, έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος του Πειραιά.

-Το 1984 ίδρυσε το πρώτο Οικολογικό κόμμα στην Ελλάδα, ενώ ο συνδυασμός που δημιούργησε με τον τίτλο “Ελεύθεροι”, συμμετείχε στις Ευρωεκλογές της ίδιας χρονιάς αποσπώντας 8.816 ψήφους και ποσοστό 0,15%.

-Το 1986 έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων, λαμβάνοντας 2.352 ψήφους και ποσοστό 0,57%

-Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 1989 μετείχε ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθήνας, όμως με 5.212 σταυρούς προτίμησης κατατάχθηκε μόλις 29ος ανάμεσα σε 31 υποψήφιους και δεν εκλέχτηκε.

-Το 1992 πραγματοποιήθηκε το ιδρυτικό συνέδριο της Ένωσης Κεντρώων. Το όνομα του κόμματος επελέγη για να θυμίζει την Ένωση Κέντρου, της οποίας ιδρυτής και πρόεδρος ήταν ο Γεώργιος Παπανδρέου. Σκοπός της ίδρυσης του κόμματος ήταν να στεγάσει στον κεντρώο χώρο την παραδοσιακή σοσιαλιστική λαϊκή βάση, καθώς ο Β. Λεβέντης θεωρούσε πως αυτή προδόθηκε από την μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ.

Φτάνοντας σταδιακά στο σήμερα, όλα δείχνουν πως η Ένωση Κεντρώων θα είναι στην επόμενη Βουλή καθώς οι περισσότερες δημοσκοπήσεις τη φέρνουν στο 3%.

Πάμε λοιπόν να θυμηθούμε ορισμένα από τα τηλεοπτικά δρώμενα του Βασίλη Λεβέντη και έμειναν στην ιστορία, τις περισσότερες φορές λόγω του ταμπεραμέντου του, αλλά και των “προφητειών” του:

Η εκπομπή του 1993 πριν το κλείσιμο του Καναλιού 67. Ο Βασίλης Λεβέντης έχει ζητήσει αρκετές φορές συγγνώμη για ορισμένους εκ των χαρακτηρισμών που είχε εξαπολύσει τότε εναντίον των πολιτικών ηγετών της εποχής:

Οι προεκλογικές συγκεντρώσεις της Ένωσης Κεντρώων το 1993:

Οι “προφητείες” συγκεντρωμένες σε ένα βίντεο:

Η “προφητεία” για τον Αλέξη Τσίπρα και για το δημοψήφισμα:

“Εμείς ζητούμε να σταματήσει η κρατική επιχορήγηση προς τα κόμματα”. Εναντίον Κωνσταντίνου Μπογδάνου:

Η “προφητεία” του για την ΕΡΤ:

Στις 28 Απριλίου του 2015, ο Βασίλης Λεβέντης έβλεπε το τρίτο Μνημόνιο να έρχεται:

Το μήνυμα του υπέρ της Ευρώπης:

Μια ατυχής στιγμή στο στούντιο με το “σαμποτάζ της Αννούλας”. Ένα τεχνικό ατύχημα που δεν μπορεί φυσικά να σπιλώσει τον πολιτικό του λόγο. Γιατί παντού μπορεί να συμβούν απρόοπτα:

Στη θρυλική εκπομπή της Μαλβίνας, για την κρίση στα Ίμια:

Όταν του ζήτησε “συγγνώμη” ο Γιώργος Μητσικώστας:

Όταν ο Π. Παναγιωτόπουλος προσπαθούσε να γελοιοποιήσει τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων. “Ξέρετε ότι είστε το μεγαλύτερο όνομα της δημοσιογραφίας και τώρα κλονίζομαι. Με καλείτε στην εκπομπή και αντί να μάθει ο κόσμος τις απόψεις μου ασχολείστε με τις πίτσες. Λυπάμαι. Λυπάμαι την Ελλάδα δηλαδή”, είχε πει ο Β. Λεβέντης:

Το οικονομικό πρόγραμμα της Ένωσης Κεντρώων, όπως το είχε αναπτύξει ο ίδιος στο NEWS 247:

Λεβέντης εναντίον Χρυσής Αυγής:

Κατά διαστήματα ο Βασίλης Λεβέντης έχει πέσει θύμα φάρσας. Όλες τις φορές όμως, αντιμετωπίζει αυτά τα περιστατικά με αρκετό χιούμορ:

Και για το τέλος, ένα ντοκουμέντο από τα χρόνια της νιότης του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, όταν τραγουδούσε “Τα παιδιά του Πειραιά”. Ο ίδιος, έχει χαρακτηρίσει το 45αρι, “μια νεανική τρέλα”:

Πηγές: news247.gr, Youtube.com

Exit mobile version