Αγοράκι τεσσάρων μηνών στην Ουγκάντα γεννήθηκε με οκτώ μέλη (τέσσερα χέρια και τέσσερα πόδια) – Ο μικρός υπεβλήθη σε τρίωρη χειρουργική επέμβαση, για να του αφαιρεθούν τα επιπλέον μέλη (δύο χέρια και δύο πόδια), που οφείλονται σε «παρασιτικό δίδυμο»
Ένα αγοράκι που γεννήθηκε το Μάιο σε χωριό της Ουγκάντα με οκτώ μέλη (τέσσερα χέρια και τέσσερα πόδια) υπεβλήθη σε τρίωρη χειρουργική επέμβαση, για να του αφαιρεθούν τα τέσσερα επιπλέον άκρα -δύο χέρια και δύο πόδια- με τα οποία είχε γεννηθεί.
Τα επιπλέον μέλη του μικρού αγοριού οφείλονται σε «παρασιτικό δίδυμο», που κυοφορούσε η μητέρα του μικρού, το οποίο όμως δεν αναπτύχθηκε, καθώς πέρα από τα άκρα δεν είχε κανένα άλλο όργανο.
Αρχικά το παιδί μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο στην ανατολική Ουγκάντα, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Mulago» της Καμπάλα, όπου μπορεί να χειριστεί περιπτώσεις εκ γενετής ανωμαλιών.
Το μικρό χειρούργησε επί τρεις ώρες ομάδα γιατρών, με επικεφαλής τον δόκτωρα Dr John Sekabira, οι οποίοι στην πορεία της επέμβασης βρήκαν ότι και τα εσωτερικά όργανα του παιδιού ήταν στη λάθος πλευρά.
Η μητέρα του μικρού αγοριού, Margaret Awino, δήλωσε στην εφημερίδα της Ουγκάντα «Daily Monitor», ότι είναι ευγνώμων στους γιατρούς που χειρούργησαν το παιδί της, καθώς η ίδια και η οικογένειά της νόμιζαν ότι το μικρό αγόρι είχε πέσει θύμα μαγείας.
Επίσης η μητέρα ανέφερε ότι ο γιος της είχε γίνει αντικείμενο χλευασμού εξαιτίας των τεσσάρων επιπλέον άκρων που έφερε!
Ο μικρός τώρα είναι καλά, μετά την επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη στις 18 Αυγούστου και σύμφωνα με τους γιατρούς μπορεί να τρέφεται κανονικά.
Η ίδια περίπτωση παρασιτικού διδύμου εμφανίστηκε το 2007 σε ένα κοριτσάκι από την Ινδία, το οποίο χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση 27 ωρών για να του αφαιρεθούν τα επιπλέον άκρα!
Τα «παρασιτικά δίδυμα» είναι μία περίεργη μετάλλαξη, η οποία εμφανίζεται σπάνια στις δίδυμες κυήσεις. Σε αυτήν την περίπτωση το ένα δίδυμο δεν αναπτύσσεται πλήρως και προκαλεί συνεχόμενα προβλήματα στο δίδυμο που αναπτύσσεται. Με αυτό το τρόπο το ένα δίδυμο λειτουργεί ως «παράσιτο» για το άλλο.