«Κάποιες φορές η Χαγιάτ γινόταν εριστική, άλλες, πάλι, έκλαιγε με το παραμικρό» λέει παιδική της φίλη – Είχε επισκεφθεί τη Μέκκα με τον δολοφόνο του παντοπωλείου – Εξαφανιζόταν χωρίς εξηγήσεις, αλλά πάντως ήταν πολύ ερωτευμένη μαζί του
Σφόδρα ερωτευμένη με τον σύντροφό της και δράστη της Βενσέν που αιματοκύλισε το εβραικό παντοπωλείο, είναι η Χαγιάτ Μπουμεντιέν, η πλέον καταζητούμενη γυναίκα στη Γαλλία.
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Le Parisien”, η Μάγια υποστηρίζει πως γνωρίζει αρκετά καλά την Χαγιάτ, μία γυναίκα ιδιαίτερα συναισθηματική.
«Γνωρίζω την οικογένειά της, τον πατέρα της, έναν χρυσό άνθρωπο. Φοβήθηκα ότι θα πάθαινε εγκεφαλικό όταν άκουσε τα τα νέα για την κόρη του», δηλώνει η νεαρή κοπέλα.
H Μάγια πήγαινε στο ίδιο σχολείο με την Χαγιάτ. Τα κορίτσια ήταν συμμαθήτριες από το δημοτικό μέχρι το Λύκειο, στην περιοχή Villers sur Marne .
Σε ηλικία οκτώ ετών, η Χαγιάτ έχασε την μητέρα της και, τέσσερα χρόνια αργότερα, σε ηλικία 12 ετών, έκανε την επανάστασή της. Αποστασιοποιήθηκε από τον πατέρα της και λίγα χρόνια αργότερα, γνώρισε τον άνδρα τη ζωής της, τον Αμεντί.
«Πέρυσι τον Οκτώβριο, μου είπε ότι θέλει να μου κάνει ένα δώρο που το είχε φέρει από τη Μέκκα όπου με τον Αμεντί είχαν πάει για να προσκύνημα».
Η Μάγια υποστηρίζει ότι «υπήρχαν κάποιες φορές που η Χαγιάτ γινόταν εριστική. Άλλες, πάλι, έκλαιγε με το παραμικρό. Μάλιστα, κάποια στιγμή μου εκμυστηρεύτηκε ότι θέλει να εγκαταλείψει τη Γαλλία όπου οι γυναίκες πολλές φορές πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης. Και κάποια στιγμή μου είπε ότι η Γαλλία είναι μία χώρα που δεν χρησιμεύει σε τίποτε».
Με τον Αμεντί, η Χαγιάτ ήταν τρελά ερωτευμένη, εξηγεί η φίλη της. «Δεν μπορούσε ο ένας χωρίς τον άλλο. Ο Αμεντί ήταν το παν για την Χαγιάτ. Η οικογένειά του ήταν πλέον και οικογένειά της. Η Χαγιάτ ήξερε πως ο σύντροφός της είχε κάνει στη φυλακή. Της έλεγε όμως ότι όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Όταν βγαίναμε πολλές φορές τα βράδια, όλοι μαζί, ο Αμεντί έδειχνε ευγενής και ήρεμος. Αντιθέτως, υπήρχαν φορές που η συμπεριφορά του ήταν περίεργη ή εξαφανιζόταν από προσώπου γης για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να δώσει εξηγήσεις».
protothema.gr