Συνταγές

Άρθρα της κατηγορίας Συνταγές. Καθημερινές ειδήσεις από το alldaynews.gr

Αν μια ξεχειλισμένη στοίβα από αχνιστά μύδια σε αρωματική σάλτσα είναι πάντα άκρως εμπνευστική στο τραπέζι, ένα γεμάτο πιάτο μ” αυτά έτοιμα, καθαρισμένα μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση. Στην πρώτη περίπτωση (δείτε και τη συνταγή μας μύδια με ούζο...
Η μαγειρίτσα μαγειρεύεται για την Ανάσταση το Πάσχα και είναι παραδοσιακό Ελληνικό φαγητό. Υλικά (Σερβίρει 4) 1 συκωταριά 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα 1 ματσάκι άνηθο 1/2 ματσάκι μαϊντανό Λίγο σέλινο 1 μαρούλι 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Υλικά για το αβγολέμονο 4 αυγά μόνο τους κρόκους χυμό 2 λεμονιών Εκτέλεση...
Υλικά 3 κουταλιές γιαούρτι 2% 2 κουταλιές sour cream 4 κουταλάκι σάλτσα χορσράντις 100γρ καπνιστή πέστροφα, ψιλοκομμένη 2 αυγά βραστά, ψιλοκομμένα 1 κουταλιά αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα 1-2 ραπανάκια κομμένα σε λεπτά φετάκια 2-3 κουταλιές μαιντανό, ψιλοκομμένο 5-6 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως Εκτέλεση Ανακατεύετε σ” ένα μπωλ το γιαούρτι, τη sour...
Μοναδική συνταγή για μελομακάρονο απο τον Σεφ Άκη Πετρετζίκη. Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα Διάβασε την συνταγή στο Alldayfood.gr
Υλικά 1 φύλλο σφολιάτας 1 κουταλιά βούτυρο 2-3 πράσα ψιλοκομμένα 200γρ γιαούρτι 2% 150γρ ταλαγάνι τριμμένο 2 αυγά 2-3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο 1 κουταλιά καπνιστή πάπρικα πιπέρι Εκτέλεση Λιώνετε το βούτυρο σ’ένα τηγάνι και προσθέτετε τα πράσα. Σωτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Σ” ένα μπωλ ανακατεύετε το γιαούρτι, το ταλαγάνι,...
Η συνταγή αυτή έφτασε στα χέρια µου έπειτα από πολλές διαβουλεύσεις. Έρχεται κατευθείαν από φούρνο όπου εδώ και 40 χρόνια η κα Χρυσούλα Παπαλέξη κάθε Χριστούγεννα τους πλάθει για τους πελάτες της. Φτιάξτε την όλες! Διάβασε την συνταγή στο Alldayfood.gr
Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας. Φτιάξε τούρτα Pavlova εύκολα και γρήγορα. Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη στη συνταγή
Υλικά 500γρ πένες ολικής αλέσεως 3 κουταλιές αλεύρι ολικής 3 κουταλιές ελαιόλαδο 2 ποτήρια φρέσκο γάλα ελαφρύ 1/2 κουταλάκι αλάτι 1/4 κουταλάκι πιπέρι 200γρ τυρί κρέμα 2 κουταλάκια μουστάρδα με μέλι 2 κουταλάκια γούστερ σος (worcestershire sauce) 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 200γρ κεφαλογραβιέρα, τριμμένη Εκτέλεση Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες...
Ξέρετε ποια λέω, εκείνα τα ανοιχτόχρωμα μαλακά μπισκότα που είναι κολλημένα ανά δύο με λίγη μαρμελάδα. Τα λέμε και βουτήματα γιατί τα πιτσιρίκια τρελαίνονται να τα βουτάνε στο γάλα τους, αλλά καμιά φορά τα βουτάνε κι οι μεγάλοι  στο...
Τα μήλα ήταν από τη Λιβαδειά,  δώρο από τη μαμά της Αντωνίας και τα σταφύλια από την Κρήτη, δώρο από τον μπαμπά της Μάρως. Τα πάντρεψα σε ένα ταψί με κουμπάρους βιολογική κορινθιακή σταφίδα Golden Black και ΜΕΤΑΧΑ. Η...
Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Παραδοσιακή συνταγή για μελομακάρονα. Υλικά 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 φλιτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια του τσαγιού καρυδόψιχα ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ ½ κουταλάκι του γλυκού...
Υλικά για 6 Για τη ζύμη 400g σφολιάτα 30g άχνη ζάχαρη Για την κρέμα πατισερί 500ml γάλα ημίπαχο 1 φασόλι βανίλιας 100g άχνη ζάχαρη 3 αυγά 50g αλεύρι 300ml κρέμα γάλακτος (double cream) 1 χούφτα αμύγδαλα σπασμένα στο μούλτι Για τη σος 200g άχνη ζάχαρη 50g αλμυρό βούτυρο 200ml κρέμα γάλακτος (double cream) Εκτέλεση Για τη...
Ένας συνδυασμός που δίνει μια μοναδική γεύση. Χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο Alldayfood.gr
Μια καλοκαιρινή επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα.
Ο Άκης Πετρετζίκης έφτιαξε την πιο εύκολη βασιλόπιτα στην εκπομπή «Πρωινό mou» πριν 2 χρόνια. Επίκαιρη όσο ποτέ και η επιτυχία της εγγυημένη! Αν θέλετε να φτιάξετε μια οικονομική και νοστιμότατη βασιλόπιτα δεν έχετε παρά να πάρετε μολύβι και χαρτί...
Κάτι έχω πάθει με το ρυζόγαλο τελευταία και προσπαθώ να το δω σαν ένα επιδόρπιο που μπορεί να φτιαχτεί και να σερβιριστεί με πολλούς τρόπους και από το πιο απλό γλυκό του κόσμου να μοιάζει εξωτικό και πολύ εντυπωσιακό. Υλικά για...
Φτιάχνουμε την κρέμα Ανθος αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Η διαφορά είναι ότι χρησιμοποιούμε 1 λίτρο γάλα και 4 κουταλιές ζάχαρη, αντί για τις ποσότητες που αναφέρονται.
Θα σας δώσουμε δύο εκδοχές της συνταγής, η πρώτη είναι για πατατοψωμάκια που θα «στεγάσουν» πιο απαλές γεύσεις όπως χάμπουργκερς με κιμά, με σολομό με παντζάρι ή και μανιτάρια και γι’ αυτό το λόγο περιέχουν λιγότερη πατάτα και η...
Οδηγίες Πλένουμε το ρύζι μας, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το βράζουμε ενώ μόλις βράσει το στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα αυγά,το βούτυρο,το μπέικιν πάουντερ, αλάτι-πιπέρι,τα ανακατεύουμε καλά και τα προσθέτουμε μέσα στο βρασμένο ρύζι. Στρώνουμε...
Μια φανταστική σαλάτα που χαίρεσαι να την βλέπεις και ακόμα περισσότερο να την τρως. Φίλοι μας να είστε σίγουροι ότι όλοι θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό. Υλικά 200 γρ. καθαρισμένα φύλλα από σπανάκι 1 ½ φλιτζάνι φράουλες κομμένες στη μέση 1 αβοκάντο...
Οι φανατικoί του πιάτου λένε πως οι κυπριακοί κεφτέδες είναι οι νοστιμότεροι όλης της κεφτεδοκατηγορίας. Ακόμη κι αν αυτό ενέχει υπερβολή –μπορεί όμως και όχι-, είναι βέβαιο πως είναι άκρως αρωματικοί και με δικό τους χαρακτήρα, μεταφέρουν δε έναν εθιστικό...
Αυτοί είναι οι κουραμπιέδες, που έφτιαχνε πάντα τα Χριστούγεννα η γιαγιά μου. Είναι φτιαγμένοι με την παλιά συνταγή, με ελαιόλαδο, φυτίνη και κατασταλαγή, που χρησιμοποιούσε η γιαγιά μου, από το 1950. Πιο πριν τους έφτιαχναν μόνο με λάδι. Διάβασε τη συνταγή...
Αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να να φτιάξουν οι άντρες κουλουράκια... Βλέποντας αυτό το Video. Μια «καυτή» νοικοκυρά ξετρελαίνει τους άντρες και τους στέλνει στην κουζίνα... για να φτιάξουν μπισκότα. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μια συνταγή για χριστουγεννιάτικα...
Το γιορτινό τραπέζι την ημέρα του Πάσχα επιβάλλεται να έχει όλα τα καλά: από τον κλασικό οβελία για κυρίως πιάτο μέχρι το λαχταριστό και αφράτο τσουρέκι που μοσχομυρίζει, για επιδόρπιο. Αυτή τη χρονιά, δοκιμάστε να το φτιάξετε μόνη σας...
1.Τo μαρινάρισμα με αλατόνερο (άλμη) κάνει την γαλοπούλα απίστευτα τρυφερή, νόστιμη και ζουμερή. Την άλμη την φτιάχνουμε μέσα σε μια μεγάλη πλαστική λεκάνη (ή σε σακούλα) που να χωράει μέσα ολόκληρη την γαλοπούλα. Το πουλί θα πρέπει να μείνει εκεί τουλάχιστον για...
Για την πολύ νόστιμη αυτή σαλάτα, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε αληθινό, βιολογικό καλαμπόκι και όχι τα μεταλλαγμένα γενετικά αμερικάνικα καλαμπόκια με τους "πράσινους γίγαντες" που βρίσκει κανείς στους καταψύκτες των super market.Αν δεν είναι η εποχή του, προτιμήστε σε κάθε...
Αν και Βρετανός, ο Τζέιμι Όλιβερ φτιάχνει πένες με λουκάνικα με μία σάλτσα μεσογειακή, που θα σου αρέσει πολύ! Και δεν είναι καθόλου δύσκολη συνταγή. Χρόνος προετοιμασίας: 10’ Χρόνος μαγειρέματος: 20’ Υλικά 4 κρεμμυδάκια 1 καρότο 1 κοτσάνι σέλερι 1-2 φρέσκα τσίλι 1 πακέτο λουκάνικα καλής...
Ένα από τα εμβληματικά πιάτα της κλασικής γαλλικής κουζίνας που έθρεψε πολλές γενιές και είναι περασμένο στο DNA πολλών καλοφαγάδων στον κόσμο. Είναι εξαιρετικά όμοιο με το δικό μας στιφάδο με μοσχάρι. Υλικά 1kg βοδινό ή μοσχαρίσιο φθηνό κρέας 150g μπέικον κομμένο...
Στην απίθανη περίπτωση που μείνει τσουρέκι στο σπίτι και σας κάνει τη χάρη να ξεραθεί λιγάκι, κάντε το αβγοφέτες και σερβίρετέ το στο πρωινό. Βέβαια, με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι γίνεται και τέλειο επιδόρπιο. Μια ακόμη ιδέα είναι να προσθέσετε...
Η ιδέα ξεκίνησε απ” το να καταγράψω την κλασική συνταγή της μάνας μου για μπακαλιαρομπουκιές που απολαμβάνω τα τελευταία 50 χρόνια, ενόψει 25ης Μαρτίου και με δεδομένο ότι έχουμε γράψει ήδη για φιλέτα μπακαλιάρου τηγανητού με σκορδαλιά (απλή αλλά...
Φέτος θα είναι η χρονιά σου! Ακολουθώντας τα παρακάτω tips, θα καταφέρεις να φτιάξεις με τα χεράκια σου τα πιο νόστιμα μελομακάρονα. Ακολούθησε τα tips και… καλή απόλαυση: – Το λάδι που θα χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να είναι ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας. –...
Η παράδοση θέλει τις νοικοκυρές να φτιάχνουν τις χριστουγεννιάτικες  διπλαρωτές φωλιές και να τις τοποθετούν κοντά στα παράθυρα ή στο τζάκι ώστε όταν φτάσουν τα καλλικαντζαράκια στο σπίτι, να μην έχουν όρεξη να ασχοληθούν με οτιδήποτε άλλο! Διάβασε την συνταγή στο...
Είναι τόσο νόστιμο και αρωματικό αυτό το κέικ και είναι το μόνο σχεδόν που φτιάχνει στο σπίτι της η Ελένη, συνάδερφος από τη δουλειά, γιατί είναι το αγαπημένο του γιου της. Ε, το φτιάχνει τέλειο! Το μυστικό είναι να μην...
Ο Μεσσαρήτικος Τζουλαμάς είναι η παραδοσιακή συνταγή της περιοχής και έχει τις ρίζες του εκατοντάδες χρόνια πίσω. Ο Τζουλαμάς αποτελείται από προϊόντα που υπήρχαν σε κάθε Μεσσαρήτικο σπίτι γιαυτό και συναντούμε πολλές παραλλαγές. Καταφέρνει να συνδυάζει το γλυκό με το...
Μια πολύ εύκολη και απλή σαλάτα με βασικό συστατικό το κέιλ, το λαχανικό που προτιμά και η Γουίνεθ Πάλτροου για τις σούπερ ιδιότητες του. Υλικά 8 φύλλα κέιλ ξύσμα από 1 λεμόνι βαλσάμικο λάδι αλάτι 1 κουτάλι της σούπας μαύρο σουσάμι 4 ντοματίνια Εκτέλεση Πλένουμε καλά τα φύλλα κέιλ...
Ωραία είναι τα κρεατικά και τα αμυλοειδή με τις νόστιμες βουτηχτές σάλτσες και ακόμη καλύτερα, τα γλυκά -ούτε λόγος-, σοκολατένια ή μη, αλλά η ισορροπημένη διατροφή εκφράζει επίσης την αντίληψή μας για το φαγητό, πέραν του ότι δεν είναι...
Στο βιβλίο ‘Il ladro di merendine’ ένα δημοφιλές μυθιστόρημα της Σικελίας, ο αρχηγός της αστυνομίας δέχεται ένα τηλεφώνημα στο σπίτι του και απαντάει: «Εδώ Montalbano, αυτή τη στιγμή τρώω πάστα με μπρόκολο, ποιός είναι και με ενοχλεί;» Η γαστρονομία,...
Το όνομά του είναι δανεισμένο από το μελανοδοχείο (μεσαιωνικά «καλαμάριον») γιατί όταν βρίσκεται σε κατάσταση κινδύνου αφήνει το σκούρο υγρό (σαν μελάνι) που θολώνει γύρω του τα νερά αλλά και λόγω της ομοιότητάς του στο σχήμα. Εξ” ου και...
Η εύκολη λύση για ένα νόστιμο μικρογεύμα της στιγμής. Προθέρμανση του φούρνου στους 200°. Αλευρώστε ελαφρά μια επιφάνεια και πλάστε 250g σφολιάτας σε δύο τετράγωνα με πλευρά 12cm. Φτιάξτε ένα χείλος πλάτους 2cm γύρω γύρω. Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού σούπας, πιέστε...

Αγιολί

Μια πολύ νόστιμη συνταγή της μεσογειακής κουζίνας που συνοδεύει άψογα πολλά πιάτα της. Σερβίρεται σαν απολαυστικό ντιπ για τραγανά λαχανικά και διάφορους ψαρομεζέδες. Υλικά 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδου 1 αυγό 1 κ.σ. λευκό ξίδι 2 κρόκοι αυγών 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν 3 κ.σ. νερό ¾ κ.τ. αλάτι ½...

Advertorial

3+1 φυτικά καλλυντικά και πολυβιταμίνες από Διατροφολογική

Στις μέρες μας έχουμε στραφεί σε φυτικά σκευάσματα. Ο τομέας υγεία και ομορφιά λοιπόν είναι στις πρώτες προτεραιότητες κάθε γυναίκας και άντρα. Στη Διατροφολογική σας προτείνουμε...

Σχολή Ειδικής Εκπαίδευσης στον χώρο της Ένοπλης Φύλαξης

Η εταιρεία ασχολείται με Ειδικές Εκπαιδεύσεις στον χώρο της Ένοπλης Φύλαξης σε ζώνες υψηλού κινδύνου. Έχει ξεκινήσει την λειτουργία της απο τον Φεβρουάριο του 2017...

Επιλογές

Showbiz

Η καλή είδηση της ημέρας

loading...