Συνταγές

Άρθρα της κατηγορίας Συνταγές. Καθημερινές ειδήσεις από το alldaynews.gr

Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Παραδοσιακή συνταγή για μελομακάρονα. Υλικά 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 φλιτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια του τσαγιού καρυδόψιχα ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ ½ κουταλάκι του γλυκού...
Ποσότητα για 2 φλιτζάνια Πλένετε και στεγνώνετε καλά τα πορτοκάλια. Κόβετε το πάνω και κάτω μέρος τους (αφαλός/ουρά). Με ένα κοφτερό μαχαίρι, τα ξεφλουδίζετε τόσο βαθειά, ώστε να αφήνετε πάνω στο φλούδι περίπου 1 εκ. από την λευκή ψίχα του...
Με το άκουσμα της λέξης ψητή χοιρινή κοιλιά, μου έρχεται να τρέξω στο χασάπη και να παραγγείλω μία για τους εξής λόγους: -Είναι απίστευτα νόστιμη και τραγανή και είναι καλυμμένη με την πιο μαγική ουσία στον κόσμο, την ξεροψημένη πέτσα. -Είναι...
Μια πολύ εύκολη και απλή σαλάτα με βασικό συστατικό το κέιλ, το λαχανικό που προτιμά και η Γουίνεθ Πάλτροου για τις σούπερ ιδιότητες του. Υλικά 8 φύλλα κέιλ ξύσμα από 1 λεμόνι βαλσάμικο λάδι αλάτι 1 κουτάλι της σούπας μαύρο σουσάμι 4 ντοματίνια Εκτέλεση Πλένουμε καλά τα φύλλα κέιλ...
Ο Μεσσαρήτικος Τζουλαμάς είναι η παραδοσιακή συνταγή της περιοχής και έχει τις ρίζες του εκατοντάδες χρόνια πίσω. Ο Τζουλαμάς αποτελείται από προϊόντα που υπήρχαν σε κάθε Μεσσαρήτικο σπίτι γιαυτό και συναντούμε πολλές παραλλαγές. Καταφέρνει να συνδυάζει το γλυκό με το...
Υλικά 700γρ κιμά από κοτόπουλο 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο 2 κουταλάκια φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 2 κουταλιές σουσάμι καβουρδισμένο 1 αυγό 1 1/2 κουταλιά σόγια λίγη φρέσκια καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη 1/2 κουταλάκι αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα εκτέλεση Βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από το...
Αυτοί είναι οι κουραμπιέδες, που έφτιαχνε πάντα τα Χριστούγεννα η γιαγιά μου. Είναι φτιαγμένοι με την παλιά συνταγή, με ελαιόλαδο, φυτίνη και κατασταλαγή, που χρησιμοποιούσε η γιαγιά μου, από το 1950. Πιο πριν τους έφτιαχναν μόνο με λάδι. Διάβασε τη συνταγή...
Για ούζο παντός καιρού και ειδικά για χαλαρή λιακάδα στη βεράντα, κάνει όμως και για γκουρμέ πλαίσιο νηστείας και προσευχής (κι αν πέφτουν πολλές οι τρεις συλλαβές κρατήστε τις δυο της ευχής, δεν βλάπτουν κανέναν): ένα θαλασσινό πακέτο με...
Ο κουρκουμάς είναι μια ρίζα με μια συνηθισμένη καφέ φλούδα που όταν την ανοίξεις αποκαλύπτεται μια φωτεινή κίτρινο-πορτοκαλί σάρκα στο εσωτερικό της. Καλλιεργείται εδώ και τουλάχιστον 5.000 χρόνια, κυρίως στις τροπικές περιοχές της Ασίας, ενώ τον 13ο αιώνα, οι...
Υπέροχη ζύμη, μαγική γέμιση. Εύκολη τάρτα για να καταπλήξετε τα πλήθη στα γιορτινά σας τραπέζια. Υλικά Συνταγής Για τη ζύμη 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γραμ. βούτυρο σε θερμ. δωμ. 200 γραμ. γιαούρτι σε θερμ. δωμ. 1 αυγό σε θερμ. δωμ. 1 κοφτό...
Φτιάχνουμε την κρέμα Ανθος αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Η διαφορά είναι ότι χρησιμοποιούμε 1 λίτρο γάλα και 4 κουταλιές ζάχαρη, αντί για τις ποσότητες που αναφέρονται.
Οι φανατικoί του πιάτου λένε πως οι κυπριακοί κεφτέδες είναι οι νοστιμότεροι όλης της κεφτεδοκατηγορίας. Ακόμη κι αν αυτό ενέχει υπερβολή –μπορεί όμως και όχι-, είναι βέβαιο πως είναι άκρως αρωματικοί και με δικό τους χαρακτήρα, μεταφέρουν δε έναν εθιστικό...
Χίλια φύλλα σφολιάτας, χρυσά και βουτυρένια είναι το σήμα κατατεθέν αυτού του γλυκού, εξ’ ου και το όνομά του, μιλφέιγ στα γαλλικά (mille=χίλια feuille=φύλλα). Βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής from scratch και ελκυστικές ζουμερές φράουλες (σε μας) να ολοκληρώνουν την απόλαυση που...
Υλικά 500γρ πένες ολικής αλέσεως 3 κουταλιές αλεύρι ολικής 3 κουταλιές ελαιόλαδο 2 ποτήρια φρέσκο γάλα ελαφρύ 1/2 κουταλάκι αλάτι 1/4 κουταλάκι πιπέρι 200γρ τυρί κρέμα 2 κουταλάκια μουστάρδα με μέλι 2 κουταλάκια γούστερ σος (worcestershire sauce) 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 200γρ κεφαλογραβιέρα, τριμμένη Εκτέλεση Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες...
Παραδοσιακή συνταγή από τους Συριανούς φίλους μας στο syrosmap.com Στη Σύρο, όπως σε πολλά ακόμη μέρη της Ελλάδας, τα μελομακάρονα τα ονομάζουμε και "φοινίκια". Σας δίνουμε μια παραδοσιακή Συριανή συνταγή για το γλύκισμα των ημερών. Υλικά 3 Ποτήρια του νερού αραβοσιτέλαιο 1 ½...
Το αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων έχει τη μαγική ιδιότητα να είναι πάντα πολύ καλύτερο από το άθροισμα των μερών του. Μπορεί να γίνει με διάφορα κρέατα –κοτόπουλο, χοιρινό και μοσχάρι–, αλλά σίγουρα το μοσχάρι υπερτερεί και η γαλακτώδης γεύση...
Ο Άκης Πετρετζίκης έφτιαξε την πιο εύκολη βασιλόπιτα στην εκπομπή «Πρωινό mou» πριν 2 χρόνια. Επίκαιρη όσο ποτέ και η επιτυχία της εγγυημένη! Αν θέλετε να φτιάξετε μια οικονομική και νοστιμότατη βασιλόπιτα δεν έχετε παρά να πάρετε μολύβι και χαρτί...
Τα μελομακάρονα του Ακή τα φτιάχνω από την πρώτη χρονιά που τα έδειξε ο Ακης στο πρωινό.   Υλικά Υλικά – μείγμα 1 400 γρ. χυμό πορτοκαλιού 400 γρ. σπορέλαιο 180 γρ. ελαιόλαδο 50 γρ. ζάχαρη άχνη 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο 2-3 κ.γ....
Για τους φανατικούς φαν του σκόρδου. Αν το αποθηκεύσετε στο ψυγείο σας σ’ ένα αεροστεγές δοχείο, θα κρατήσει τρεις εβδομάδες και θα σας νοστιμεύσει φαγητά, ντιπ, μαρινάδες και σάλτσες. Υλικά 2 φλ. καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο ½ κ.τ. αλάτι 3 φλ. σπορέλαιο ¼ φλ. χυμό...
Υπάρχουν κανόνες στο στήσιμο ενός τραπεζιού, και μάλιστα γιορτινού, που εκτός των άλλων, κάνουν το αποτέλεσμα πιο όμορφο και πιο ζεστό. Και αν τους ακολουθήσετε, θα δεχθείτε σίγουρα τα συγχαρητήρια όλων για την ομορφη εικόνα και τις γνώσεις σας! Ας δούμε...
Μια καλοκαιρινή επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα.
Τώρα που έρχονται και τα Χριστούγεννα διασκεδάστε στο σπίτι με τα παιδιά φτιάχνοντας εύκολα γλυκά. Αγαπημένη συνταγή τα σπιτικά τρουφάκια με πολύ εύκολη εκτέλεση σε τρία μόνο βήματα! Υλικά (25-30 τεμάχια) 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ 225gr 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια...
Για τους λάτρεις του είδους υπάρχει και μια ακόμα συνταγή που θα σας ενθουσιάσει και συνοδεύει άπειρα πιάτα. Αν αποφεύγετε τα τηγανιτά μπορείτε να τις τελειώσετε στο φούρνο. Υλικά 600g ή 3 μεγάλες πατάτες 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο 1...
Στολίστε το τραπέζι σας με μία εντυπωσιακή και ταυτόχρονα γευστικότατη σαλάτα! Γιορτινό τραπέζι χωρίς σαλάτα δε γίνεται. Γι’ αυτό, την κάνουμε Χριστουγεννιάτικη και συνοδεύει εξαιρετικά κάθε πιάτο. Δείτε τη συνταγή στο alldayfood.gr
Αν και Βρετανός, ο Τζέιμι Όλιβερ φτιάχνει πένες με λουκάνικα με μία σάλτσα μεσογειακή, που θα σου αρέσει πολύ! Και δεν είναι καθόλου δύσκολη συνταγή. Χρόνος προετοιμασίας: 10’ Χρόνος μαγειρέματος: 20’ Υλικά 4 κρεμμυδάκια 1 καρότο 1 κοτσάνι σέλερι 1-2 φρέσκα τσίλι 1 πακέτο λουκάνικα καλής...
Υλικά για 35 μακαρόν Για τα μακαρόν 250g ψιλοτριμμένα αμύγδαλα 350g άχνη ζάχαρη (icing sugar) 150g φίνα ζάχαρη(caster sugar) 215g ασπράδια 5g σκόνη βαφής ζαχαροπλαστικής στην απόχρωση που σας αρέσει (μπεζ, καφέ, κρεμ) Για τη γέμιση 140ml κρέμα γάλακτος (double cream) 1 πρέζα εξαιρετικό θαλασσινό αλάτι 150g ανάλατο βούτυρο 170g...
Η μαγειρίτσα μαγειρεύεται για την Ανάσταση το Πάσχα και είναι παραδοσιακό Ελληνικό φαγητό. Υλικά (Σερβίρει 4) 1 συκωταριά 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα 1 ματσάκι άνηθο 1/2 ματσάκι μαϊντανό Λίγο σέλινο 1 μαρούλι 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Υλικά για το αβγολέμονο 4 αυγά μόνο τους κρόκους χυμό 2 λεμονιών Εκτέλεση...
Υλικά Για τη ζύμη 125ml γάλα 200ml νερό 150g αλεύρι 1 κ.τ. άχνη ζάχαρη ½ κ.τ. αλάτι 100g βούτυρο 4 μεσαία αυγά ελαφρά χτυπημένα Για την κρέμα σαντιγί 1 φασόλι βανίλιας χωρισμένο 300ml κρέμα γάλακτος 1-2 κ.σ. ζάχαρη icing Για τη σος σοκολάτας 200g σκούρα σοκολάτα άριστης ποιότητας με 70% κακάο 30g βούτυρο ανάλατο 2...
Είναι γνωστό ότι υπάρχουν πάμπολλες συνταγές για την μπουγιαμπέσα, την κλασική γαλλική ψαρόσουπα. Ανάλογα με τον τόπο, τα ψάρια και τα λαχανικά, διαμορφώνονται τα γούστα και ακολουθούν οι συνταγές. Να μια ωραία και πλούσια συνταγή από τη νότια Γαλλία,...
Το ξέρουμε ότι ο φούρνος μικροκυμάτων είναι βολικός αλλά δεν είναι πάντα ο πιο κατάλληλος τρόπος για να ξαναζεστάνουμε το φαγητό μας. Ειδικά όταν πρόκειται για τα 4 παρακάτω φαγητά! Τηγανητό Κοτόπουλο Ο σωστός τρόπος: Bάλτε το στο φούρνο, τυλίξτε το...
Η πιο αγαπητή γλυκιά τάρτα, η πάστα Φλώρα, στα ...νηστίσιμά της, με μαρμελάδα της επιλογής σας! Υλικά 250γρ φυτίνη (ή άλλο φυτικό βούτυρο) 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις (350γρ) 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ 1 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού...
Δείτε αναλυτικά τα βήματα για την τέλεια Βασιλόπιτα! «Η Βασιλόπιτα μου, που τη λατρεύω, πέρασε από γιαγιά σε μαμά και από εκεί στα χέρια μου, για να την μοιραστώ μαζί σας. Συνταγή πραγματικά μοναδική, αξεπέραστη στη γεύση και με σεβασμό...
Για να ψηθούν σωστά τα αυγά πρέπει το ασπράδι μόλις να έχει στερεoποιηθεί και ο κρόκος να είναι μελάτος. Το μυστικό είναι να τα ψήσουμε στο φούρνο μέσα σε ρηχά σκεύη πορσελάνης. Η συνταγή που ακολουθεί μπορεί να γίνει...
Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι
Ξέρετε ποια λέω, εκείνα τα ανοιχτόχρωμα μαλακά μπισκότα που είναι κολλημένα ανά δύο με λίγη μαρμελάδα. Τα λέμε και βουτήματα γιατί τα πιτσιρίκια τρελαίνονται να τα βουτάνε στο γάλα τους, αλλά καμιά φορά τα βουτάνε κι οι μεγάλοι  στο...
1.Τo μαρινάρισμα με αλατόνερο (άλμη) κάνει την γαλοπούλα απίστευτα τρυφερή, νόστιμη και ζουμερή. Την άλμη την φτιάχνουμε μέσα σε μια μεγάλη πλαστική λεκάνη (ή σε σακούλα) που να χωράει μέσα ολόκληρη την γαλοπούλα. Το πουλί θα πρέπει να μείνει εκεί τουλάχιστον για...
Ωραία είναι τα κρεατικά και τα αμυλοειδή με τις νόστιμες βουτηχτές σάλτσες και ακόμη καλύτερα, τα γλυκά -ούτε λόγος-, σοκολατένια ή μη, αλλά η ισορροπημένη διατροφή εκφράζει επίσης την αντίληψή μας για το φαγητό, πέραν του ότι δεν είναι...
Υλικά για 10 μικρά σουβλάκια 250g κρέας κοτόπουλου από τα μπουτάκια, κομμένο σε μικρά κομμάτια ελαιόλαδο καλαμάκια λευκό σουσάμι κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα Η μαρινάδα 1 κ.τ. σάλτσα σόγιας 1 κ.τ. σάλτσα στρειδιών (oyster sauce) ¼ κ.τ. σησαμέλαιο κινεζικό ¼ κ.τ. κινεζικό κρασί ρυζιού ¼ κ.τ. σκόνη 5 μπαχαρικών (five spice...
Στην Ελλάδα έχουμε την τύχη να μπορούμε να βρίσκουμε εξαιρετικής ποιότητας λαχανικά και μάλιστα εποχικά, δηλαδή καλλιεργημένα στη φύση, όχι σε θερμοκήπια. Συνήθως τα τρώμε βραστά και μάλιστα πολύ συχνά παραβρασμένα. Αυτό είναι λάθος γιατί έτσι οι περισσότερες ουσίες περνούν...
Εάν δεν σας αρέσουν τα όσπρια δοκιμάστε να φτιάξετε φακές με κοτόπουλο και σίγουρα θα αρέσει σε εσάς αλλά και στα παιδιά σας. Υλικά 200 γρ. φακές, ψιλές 2 φιλέτα κοτόπουλου σε λωρίδες ή σε κυβάκια 250 γρ. πιπεριές πράσινες για γεμιστά, σε...

Advertorial

Αντιμετώπιση ινομυωμάτων με λαπαροσκόπηση και σύγχρονες θεραπείες για κονδυλώματα

Αναφερόμενοι σε γυναικολογία δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την επαναστατική μέθοδο της λαπαροσκόπησης που πλέον εφαρμόζεται σε πολλές παθήσεις όπως τα ινομυώματα, η ενδομητρίωση...

3+1 ερωτήσεις για την πλαστική μύτης – Λύστε τις απορίες σας!

Η ρινοπλαστική είναι η επέμβαση που προσφέρει ένα καινούργιο πρόσωπο! Κάντε και εσείς την αλλαγή από τα χέρια του πιο έμπειρου πλαστικού χειρουργού. Στις...

Επιλογές

Θεσσαλονίκη, Τεχνικό Γραφείο Πολιτικών Μηχανικών - Πουλιόπουλος Παύλος & Μουτεβελής Γιώργος Ο.Ε.

Showbiz

Η καλή είδηση της ημέρας