Συνταγές

Άρθρα της κατηγορίας Συνταγές. Καθημερινές ειδήσεις από το alldaynews.gr

Στην Ελλάδα έχουμε την τύχη να μπορούμε να βρίσκουμε εξαιρετικής ποιότητας λαχανικά και μάλιστα εποχικά, δηλαδή καλλιεργημένα στη φύση, όχι σε θερμοκήπια. Συνήθως τα τρώμε βραστά και μάλιστα πολύ συχνά παραβρασμένα. Αυτό είναι λάθος γιατί έτσι οι περισσότερες ουσίες περνούν...
Το πορτοκάλι είναι ένα φρούτο που τρώγεται ευχάριστα, χρησιμοποιείται σε διάφορες συνταγές και γίνεται χυμός. Εκτός από τις χρήσεις του όμως μέσα στην κουζίνα μπορεί να αξιοποιηθεί και ως προϊόν ομορφιάς και μάλιστα φυσικό! Ιδιαίτερα η φλούδα του πορτοκαλιού έχει...
Για ούζο παντός καιρού και ειδικά για χαλαρή λιακάδα στη βεράντα, κάνει όμως και για γκουρμέ πλαίσιο νηστείας και προσευχής (κι αν πέφτουν πολλές οι τρεις συλλαβές κρατήστε τις δυο της ευχής, δεν βλάπτουν κανέναν): ένα θαλασσινό πακέτο με...
Υπάρχουν κανόνες στο στήσιμο ενός τραπεζιού, και μάλιστα γιορτινού, που εκτός των άλλων, κάνουν το αποτέλεσμα πιο όμορφο και πιο ζεστό. Και αν τους ακολουθήσετε, θα δεχθείτε σίγουρα τα συγχαρητήρια όλων για την ομορφη εικόνα και τις γνώσεις σας! Ας δούμε...
Η πιο αγαπητή γλυκιά τάρτα, η πάστα Φλώρα, στα ...νηστίσιμά της, με μαρμελάδα της επιλογής σας! Υλικά 250γρ φυτίνη (ή άλλο φυτικό βούτυρο) 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις (350γρ) 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ 1 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού...
Οι φανατικoί του πιάτου λένε πως οι κυπριακοί κεφτέδες είναι οι νοστιμότεροι όλης της κεφτεδοκατηγορίας. Ακόμη κι αν αυτό ενέχει υπερβολή –μπορεί όμως και όχι-, είναι βέβαιο πως είναι άκρως αρωματικοί και με δικό τους χαρακτήρα, μεταφέρουν δε έναν εθιστικό...
Εύκολο, γρήγορο αλλά κυρίως πρωτότυπο και ξετρελαίνει τα παιδιά.. Διαβάστε τη συνταγή στο Alldayfood.gr  
Υπέροχη ζύμη, μαγική γέμιση. Εύκολη τάρτα για να καταπλήξετε τα πλήθη στα γιορτινά σας τραπέζια. Υλικά Συνταγής Για τη ζύμη 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γραμ. βούτυρο σε θερμ. δωμ. 200 γραμ. γιαούρτι σε θερμ. δωμ. 1 αυγό σε θερμ. δωμ. 1 κοφτό...
Θα πρέπει να υπήρχε κάποια εποχή που κάθε γαλλικό εστιατόριο που εκτιμούσε τον εαυτό του, είχε αυτό το πιάτο στο μενού του. Από μικρά και άσημα πανδοχεία χαμένα στη γαλλική επαρχία, μέχρι τα τριάστερα του Παρισιού. Όμως και σήμερα...
Για την πολύ νόστιμη αυτή σαλάτα, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε αληθινό, βιολογικό καλαμπόκι και όχι τα μεταλλαγμένα γενετικά αμερικάνικα καλαμπόκια με τους "πράσινους γίγαντες" που βρίσκει κανείς στους καταψύκτες των super market.Αν δεν είναι η εποχή του, προτιμήστε σε κάθε...
Η εύκολη λύση για ένα νόστιμο μικρογεύμα της στιγμής. Προθέρμανση του φούρνου στους 200°. Αλευρώστε ελαφρά μια επιφάνεια και πλάστε 250g σφολιάτας σε δύο τετράγωνα με πλευρά 12cm. Φτιάξτε ένα χείλος πλάτους 2cm γύρω γύρω. Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού σούπας, πιέστε...
Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι
Μια ωραία πρόταση για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Διάβασε τη συνταγή στο alldayfood.gr
Όταν κάποιος είναι κρυωμένος ή γριπωμένος, η καλύτερη αγωγή είναι να παίρνει πολλά υγρά όπως, νερό, χυμούς, τσάι και σούπες. Όταν αυτά είναι σωστά φτιαγμένα, θα ενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό, θα διευκολύνουν την πέψη κι έτσι θα απελευθερώσουν ενέργεια στο...
Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά Συστατικά 1 κιλό χταπόδι 15 κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα 5 σκ. σκόρδο 350 γρ. ελιές μαύρες Διάβασε την συνταγή στο Alldayfood.gr
Τα κεφτεδάκια, όσο περιποιημένα και να τα κάνουμε, βγαίνουν ξερά και δύσπεπτα. Αποτελεί ευχάριστη έκπληξη καμιά φορά, σε εστιατόριο ή ταβέρνα, να τρώμε ζουμερά κεφτεδάκια ή μπιφτέκια. Πιστέψτε με, όμως, δεν είναι η καλύτερη ιδέα να φας κιμά όταν δεν...
Αν και Βρετανός, ο Τζέιμι Όλιβερ φτιάχνει πένες με λουκάνικα με μία σάλτσα μεσογειακή, που θα σου αρέσει πολύ! Και δεν είναι καθόλου δύσκολη συνταγή. Χρόνος προετοιμασίας: 10’ Χρόνος μαγειρέματος: 20’ Υλικά 4 κρεμμυδάκια 1 καρότο 1 κοτσάνι σέλερι 1-2 φρέσκα τσίλι 1 πακέτο λουκάνικα καλής...
Υλικά Για τη ζύμη 125ml γάλα 200ml νερό 150g αλεύρι 1 κ.τ. άχνη ζάχαρη ½ κ.τ. αλάτι 100g βούτυρο 4 μεσαία αυγά ελαφρά χτυπημένα Για την κρέμα σαντιγί 1 φασόλι βανίλιας χωρισμένο 300ml κρέμα γάλακτος 1-2 κ.σ. ζάχαρη icing Για τη σος σοκολάτας 200g σκούρα σοκολάτα άριστης ποιότητας με 70% κακάο 30g βούτυρο ανάλατο 2...
Η μαγειρίτσα μαγειρεύεται για την Ανάσταση το Πάσχα και είναι παραδοσιακό Ελληνικό φαγητό. Υλικά (Σερβίρει 4) 1 συκωταριά 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα 1 ματσάκι άνηθο 1/2 ματσάκι μαϊντανό Λίγο σέλινο 1 μαρούλι 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Υλικά για το αβγολέμονο 4 αυγά μόνο τους κρόκους χυμό 2 λεμονιών Εκτέλεση...
Το φρούτο του καλοκαιριού είναι το καρπούζι. Πως διαλέγουμε, όμως, το σωστό; Δείτε μερικά απλά μυστικά για να διαλέγετε πάντα το πιο καλό καρπούζι, αρκεί να είστε λίγο παρατηρητικοί. Παρατηρήστε το κίτρινο τμήμα Είναι το κομμάτι του καρπουζιού, με το οποίο το...
Η εμφάνιση παίζει πάντα ρόλο στην πρώτη εντύπωση που σχηματίζουμε για ένα φαγητό και τα μηλοπιτάκια που ακολουθούν κερδίζουν το θαυμασμό άμεσα. Η γεύση είναι στο χέρι του δημιουργού αλλά η εμφάνιση πραγματικά μας εντυπωσίασε. Το γλύκισμα παίρνρι πολύ εύκολα...
Yλικά για 35 μπαλάκια 240γρ κόκκινα φασόλια (μία κονσέρβα) 1 ποτήρι κινόα 1 1/2 ποτήρι νερό 70γρ τοματοπελτέ 1 φέτα ψωμί 3-5 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι θυμάρι 1 σκελίδα σκόρδο 1 κουταλάκι μέλι 1 κουταλάκι καυτερή σάλτσα πιπεριάς 1/2 κουταλάκι αλάτι 1/4 κουταλάκι πιπέρι 100γρ κασέρι ή γραβιέρα   Eκτέλεση Προθερμαίνετε τον φούρνο στους...
Μια μαρμελάδα αρωματική και νόστιμη που θα φτιάξετε πανεύκολα με την προσθήκη πολύ μικρής ποσότητας ζάχαρης. Εγώ την έφτιαξα με τον πολτό των σταφυλιών αφού αφαίρεσα πρώτα το χυμό τους, εσείς φτιάξτε το είτε έτσι είτε αλλιώς… Ταιριάζει στο...
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα λαχταριστά μελομακάρονα. Ακολουθήστε πιστά την συνταγή. Μέθοδος Εκτέλεσης Για το σιρόπι Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός απο το μέλι, να βράσουν. Σημειώστε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε το σιρόπι 3-4 ώρες πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα...
Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας. Φτιάξε τούρτα Pavlova εύκολα και γρήγορα. Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη στη συνταγή
Οι πιο σκληροπυρηνικοί θα το φάμε ζεστό-ζεστό από την κατσαρόλα, οι υπόλοιποι αφού κρυώσει. Περί ρυζόγαλου ο λόγος φυσικά... Υλικά 100 γρ. ρύζι γλασέ ή αρμπόριο (αυτό που χρησιμοποιούν στο ριζότο) 1200 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες 100 γρ. ζάχαρη 1 πορτοκάλι ή λεμόνι (παίρνουμε τις φλούδες) ή...
Ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει για τη νοστιμιά του και την παρουσία του. Ιδανικό για έναν μπουφέ σε μια συγκέντρωση για κάτι πρωτότυπο, αλλά και παραδοσιακό. Συνοδεύεται με σαλάτα. Λίγο μέλι στο πλάι θα αναδείξει τα τυριά που περιέχει....
Για να ψηθούν σωστά τα αυγά πρέπει το ασπράδι μόλις να έχει στερεoποιηθεί και ο κρόκος να είναι μελάτος. Το μυστικό είναι να τα ψήσουμε στο φούρνο μέσα σε ρηχά σκεύη πορσελάνης. Η συνταγή που ακολουθεί μπορεί να γίνει...
Ωραία είναι τα κρεατικά και τα αμυλοειδή με τις νόστιμες βουτηχτές σάλτσες και ακόμη καλύτερα, τα γλυκά -ούτε λόγος-, σοκολατένια ή μη, αλλά η ισορροπημένη διατροφή εκφράζει επίσης την αντίληψή μας για το φαγητό, πέραν του ότι δεν είναι...
Θα σας δώσουμε δύο εκδοχές της συνταγής, η πρώτη είναι για πατατοψωμάκια που θα «στεγάσουν» πιο απαλές γεύσεις όπως χάμπουργκερς με κιμά, με σολομό με παντζάρι ή και μανιτάρια και γι’ αυτό το λόγο περιέχουν λιγότερη πατάτα και η...
Τα μελομακάρονα του Ακή τα φτιάχνω από την πρώτη χρονιά που τα έδειξε ο Ακης στο πρωινό.   Υλικά Υλικά – μείγμα 1 400 γρ. χυμό πορτοκαλιού 400 γρ. σπορέλαιο 180 γρ. ελαιόλαδο 50 γρ. ζάχαρη άχνη 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο 2-3 κ.γ....
Όσο κι αν ψάξετε, καλύτερη και πιο νόστιμη συνταγή για γαλοπούλα από αυτήν του Άκη δεν θα βρείτε. Ετοιμαστείτε λοιπόν και μπείτε στην κουζίνα για να εντυπωσιάσετε με τις μαγειρικές σας ικανότητες όλους τους συγγενείς και τους φίλους σας. ΥΛΙΚΑ Για τη...
Την πιο εύκολη συνταγή για τη Βασιλόπιτα της Πρωτοχρονιάς προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης. Ο σεφ μέσα από το κανάλι του «Kitchen Lab by Akis» μας δείχνει πως θα φτιάξουμε ένα κέικ βασιλόπιτα για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Η οικογένεια και οι...
Αν έχετε βαρεθεί τα κλασικά μπέργκερ, τότε θα λατρέψετε αυτή την παραλλαγή, που έχουν το σχήμα του ντόνατ, και μπορείτε να βάλετε γέμιση στο κέντρο, με ό, τι υλικά θέλετε. Το μυστικό για να κάνετε την τρύπα στο κέντρο είναι...
Χορταστική μακαρονάδα με τορτελίνια και φρέσκια σάλτσα Υλικά για 2-4 άτομα - ½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο από τη μηχανή μία φορά - 1 κιλό φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη ή 2 κουτάκια κονκασέ - 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο - 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο -...
Τα μήλα ήταν από τη Λιβαδειά,  δώρο από τη μαμά της Αντωνίας και τα σταφύλια από την Κρήτη, δώρο από τον μπαμπά της Μάρως. Τα πάντρεψα σε ένα ταψί με κουμπάρους βιολογική κορινθιακή σταφίδα Golden Black και ΜΕΤΑΧΑ. Η...
Μοναδική συνταγή για μελομακάρονο απο τον Σεφ Άκη Πετρετζίκη. Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα Διάβασε την συνταγή στο Alldayfood.gr
Μια συνταγή που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!!
Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Παραδοσιακή συνταγή για μελομακάρονα. Υλικά 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 φλιτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια του τσαγιού καρυδόψιχα ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ ½ κουταλάκι του γλυκού...
Είναι τόσο νόστιμο και αρωματικό αυτό το κέικ και είναι το μόνο σχεδόν που φτιάχνει στο σπίτι της η Ελένη, συνάδερφος από τη δουλειά, γιατί είναι το αγαπημένο του γιου της. Ε, το φτιάχνει τέλειο! Το μυστικό είναι να μην...

Επιλογές

Advertorial

Ύπνος και βόλτα – Πώς να καλύψετε τις δύο αγαπημένες συνήθειες του μωρού σας

Η βόλτα και ο ύπνος είναι δύο πολύ αγαπημένες συνήθειες που το μωρό σας σίγουρα αγαπά. Με τη βοήθεια του ύπνου αναπτύσσεται και με...

Μοντέρνα και κλασικά φωτιστικά τραπεζαρίας που αναζωογονούν τον χώρο σας

Η τραπεζαρία εκτός από τη χρηστική της αξία που είναι το φαγητό, είναι και ένας χώρος που συμμετέχει στην συνολική διακόσμηση του σαλονιού. Πέρα λοιπόν...
Θεσσαλονίκη, Τεχνικό Γραφείο Πολιτικών Μηχανικών - Πουλιόπουλος Παύλος & Μουτεβελής Γιώργος Ο.Ε.

Showbiz

Η καλή είδηση της ημέρας