Συνταγές

Άρθρα της κατηγορίας Συνταγές. Καθημερινές ειδήσεις από το alldaynews.gr

Υλικά 500g κιμά από αρνί ή μοσχάρι με 20% λιπαρά ή ανάμικτο 2 κ.τ. κύμινο 2 κ.σ. σουμάκ 2 κ.σ. μπούκοβο 2 κ.σ. παγωμένο νερό καλό αλάτι ...για το σερβίρισμα 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες 6 πίτες για σουβλάκι 1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες πιπεριές...
Η πιο αγαπητή γλυκιά τάρτα, η πάστα Φλώρα, στα ...νηστίσιμά της, με μαρμελάδα της επιλογής σας! Υλικά 250γρ φυτίνη (ή άλλο φυτικό βούτυρο) 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις (350γρ) 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ 1 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού...
Με το άκουσμα της λέξης ψητή χοιρινή κοιλιά, μου έρχεται να τρέξω στο χασάπη και να παραγγείλω μία για τους εξής λόγους: -Είναι απίστευτα νόστιμη και τραγανή και είναι καλυμμένη με την πιο μαγική ουσία στον κόσμο, την ξεροψημένη πέτσα. -Είναι...
Οι κεφτέδες, κανονικά γίνονται με κιμά. Αυτοί όμως οι χορτοφαγικοί, είναι πραγματικά πολύ γευστικοί. Το αρχικό ψήσιμο των καρότων στο φούρνο, τους βγάζει όλη τη γλύκα τους και στη συνέχεια, ισορροπούν περίφημα με την αλμύρα της φέτας και του...
Η συνταγή είναι τόσο εύκολη, δεδομένου ότι θα σας πάρει μόνο 5 λεπτά για να την φτιάξετε. Ολόκληρη η συνταγή και συνοδευτικό video στο Alldayfood.gr. Μερικοί ψήνουν την πίτα μαζί με τα κουκούτσια για καλύτερο άρωμα, ωστόσο, εσείς μπορείτε...
Υλικά 1 φύλλο σφολιάτας 1 κουταλιά βούτυρο 2-3 πράσα ψιλοκομμένα 200γρ γιαούρτι 2% 150γρ ταλαγάνι τριμμένο 2 αυγά 2-3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο 1 κουταλιά καπνιστή πάπρικα πιπέρι Εκτέλεση Λιώνετε το βούτυρο σ’ένα τηγάνι και προσθέτετε τα πράσα. Σωτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Σ” ένα μπωλ ανακατεύετε το γιαούρτι, το ταλαγάνι,...
Αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να να φτιάξουν οι άντρες κουλουράκια... Βλέποντας αυτό το Video. Μια «καυτή» νοικοκυρά ξετρελαίνει τους άντρες και τους στέλνει στην κουζίνα... για να φτιάξουν μπισκότα. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μια συνταγή για χριστουγεννιάτικα...
Την πιο εύκολη συνταγή για τη Βασιλόπιτα της Πρωτοχρονιάς προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης. Ο σεφ μέσα από το κανάλι του «Kitchen Lab by Akis» μας δείχνει πως θα φτιάξουμε ένα κέικ βασιλόπιτα για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Η οικογένεια και οι...
Μια παραδοσιακή και νοστιμότατη ιταλική συνταγή για να τονίσουμε την αιώνια φιλία των δύο λαών μας που δεν επηρεάζεται από μεμονομένα γεγονότα σαν αυτό της 28ης Οκτωβρίου 1940. Υλικά χοιρινό κρέας από τα πλευρά (μπριζόλες) περίπου 3kg Zητείστε από τον κρεοπώλη σας...
Yλικά για 35 μπαλάκια 240γρ κόκκινα φασόλια (μία κονσέρβα) 1 ποτήρι κινόα 1 1/2 ποτήρι νερό 70γρ τοματοπελτέ 1 φέτα ψωμί 3-5 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι θυμάρι 1 σκελίδα σκόρδο 1 κουταλάκι μέλι 1 κουταλάκι καυτερή σάλτσα πιπεριάς 1/2 κουταλάκι αλάτι 1/4 κουταλάκι πιπέρι 100γρ κασέρι ή γραβιέρα   Eκτέλεση Προθερμαίνετε τον φούρνο στους...
Τα κεφτεδάκια, όσο περιποιημένα και να τα κάνουμε, βγαίνουν ξερά και δύσπεπτα. Αποτελεί ευχάριστη έκπληξη καμιά φορά, σε εστιατόριο ή ταβέρνα, να τρώμε ζουμερά κεφτεδάκια ή μπιφτέκια. Πιστέψτε με, όμως, δεν είναι η καλύτερη ιδέα να φας κιμά όταν δεν...
Το αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων έχει τη μαγική ιδιότητα να είναι πάντα πολύ καλύτερο από το άθροισμα των μερών του. Μπορεί να γίνει με διάφορα κρέατα –κοτόπουλο, χοιρινό και μοσχάρι–, αλλά σίγουρα το μοσχάρι υπερτερεί και η γαλακτώδης γεύση...
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και λίγο αλάτι , μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε τις φαρφάλες , τις βράζουμε για 8 λεπτά ανακατεύοντας ενδιάμεσα να μην κολλήσουν και μόλις βράσουν τις σουρώνουμε να στραγγίξουν. Στην κατσαρόλα που τις βράσαμε βάζουμε...
Χίλια φύλλα σφολιάτας, χρυσά και βουτυρένια είναι το σήμα κατατεθέν αυτού του γλυκού, εξ’ ου και το όνομά του, μιλφέιγ στα γαλλικά (mille=χίλια feuille=φύλλα). Βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής from scratch και ελκυστικές ζουμερές φράουλες (σε μας) να ολοκληρώνουν την απόλαυση που...
Υλικά Για τη ζύμη 125ml γάλα 200ml νερό 150g αλεύρι 1 κ.τ. άχνη ζάχαρη ½ κ.τ. αλάτι 100g βούτυρο 4 μεσαία αυγά ελαφρά χτυπημένα Για την κρέμα σαντιγί 1 φασόλι βανίλιας χωρισμένο 300ml κρέμα γάλακτος 1-2 κ.σ. ζάχαρη icing Για τη σος σοκολάτας 200g σκούρα σοκολάτα άριστης ποιότητας με 70% κακάο 30g βούτυρο ανάλατο 2...
Η πίτσα είναι από τα αγαπημένα φαγητά για μικρούς και μεγάλους! Την επόμενη φορά, μην παραγγείλετε, φτιάξτε τη δική σας σπιτική πίτσα και θα ξετρελαθούν όλοι στο σπίτι! Το μυστικό για την τέλεια πίτσα βρίσκεται στη ζύμη! Εξαρτάται βέβαια και...
Στολίστε το τραπέζι σας με μία εντυπωσιακή και ταυτόχρονα γευστικότατη σαλάτα! Γιορτινό τραπέζι χωρίς σαλάτα δε γίνεται. Γι’ αυτό, την κάνουμε Χριστουγεννιάτικη και συνοδεύει εξαιρετικά κάθε πιάτο. Δείτε τη συνταγή στο alldayfood.gr
Οι φανατικoί του πιάτου λένε πως οι κυπριακοί κεφτέδες είναι οι νοστιμότεροι όλης της κεφτεδοκατηγορίας. Ακόμη κι αν αυτό ενέχει υπερβολή –μπορεί όμως και όχι-, είναι βέβαιο πως είναι άκρως αρωματικοί και με δικό τους χαρακτήρα, μεταφέρουν δε έναν εθιστικό...
Για να ψηθούν σωστά τα αυγά πρέπει το ασπράδι μόλις να έχει στερεoποιηθεί και ο κρόκος να είναι μελάτος. Το μυστικό είναι να τα ψήσουμε στο φούρνο μέσα σε ρηχά σκεύη πορσελάνης. Η συνταγή που ακολουθεί μπορεί να γίνει...
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε σίγουρα ακούσει τη μητέρα μας ή τη γιαγιά μας να λέει: «Άγιε μου Φανούριε, φανέρωσέ μου αυτό και εγώ θα σου φτιάξω μια Φανουρόπιτα» Διάβασε ολόκληρο το άρθρο στο Alldayfood.gr
Είναι γνωστό ότι υπάρχουν πάμπολλες συνταγές για την μπουγιαμπέσα, την κλασική γαλλική ψαρόσουπα. Ανάλογα με τον τόπο, τα ψάρια και τα λαχανικά, διαμορφώνονται τα γούστα και ακολουθούν οι συνταγές. Να μια ωραία και πλούσια συνταγή από τη νότια Γαλλία,...
Η πιο γρήγορη συνταγή για υπέροχους ντοματοκεφτέδες. Το καλοκαίρι τα ελαφριά φαγητά, οι μεζέδες και οι σαλάτες κυριαρχούν στα οικογενειακά τραπέζια. Δείτε τη συνταγή στο alldayfood.gr
Στην Ελλάδα έχουμε την τύχη να μπορούμε να βρίσκουμε εξαιρετικής ποιότητας λαχανικά και μάλιστα εποχικά, δηλαδή καλλιεργημένα στη φύση, όχι σε θερμοκήπια. Συνήθως τα τρώμε βραστά και μάλιστα πολύ συχνά παραβρασμένα. Αυτό είναι λάθος γιατί έτσι οι περισσότερες ουσίες περνούν...
Υλικά για 35 μακαρόν Για τα μακαρόν 250g ψιλοτριμμένα αμύγδαλα 350g άχνη ζάχαρη (icing sugar) 150g φίνα ζάχαρη(caster sugar) 215g ασπράδια 5g σκόνη βαφής ζαχαροπλαστικής στην απόχρωση που σας αρέσει (μπεζ, καφέ, κρεμ) Για τη γέμιση 140ml κρέμα γάλακτος (double cream) 1 πρέζα εξαιρετικό θαλασσινό αλάτι 150g ανάλατο βούτυρο 170g...
Αν έχετε συσκευή για βάφλες, μπορείτε να κάνετε πατάτες hash browns που γίνονται πολύ τραγανές απ’ έξω και απίστευτα μαλακές μέσα. Κι όλα αυτά χωρίς να πρέπει να τις αναποδογυρίσετε. Αυτό που χρειάζεται είναι να τις πιέσετε καλά να...
Δείτε αναλυτικά την συνταγή και τη μέθοδο εκτέλεσης! Η Βασιλόπιτα είναι παράδοση! Μαζί με τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τις δίπλες, είναι διάφοροι λόγοι για τους οποίους χαιρόμαστε που έρχονται γιορτές. Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει για την Πρωτοχρονιά το κέικ...

Αγιολί

Μια πολύ νόστιμη συνταγή της μεσογειακής κουζίνας που συνοδεύει άψογα πολλά πιάτα της. Σερβίρεται σαν απολαυστικό ντιπ για τραγανά λαχανικά και διάφορους ψαρομεζέδες. Υλικά 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδου 1 αυγό 1 κ.σ. λευκό ξίδι 2 κρόκοι αυγών 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν 3 κ.σ. νερό ¾ κ.τ. αλάτι ½...
Μια πολύ εύκολη και απλή σαλάτα με βασικό συστατικό το κέιλ, το λαχανικό που προτιμά και η Γουίνεθ Πάλτροου για τις σούπερ ιδιότητες του. Υλικά 8 φύλλα κέιλ ξύσμα από 1 λεμόνι βαλσάμικο λάδι αλάτι 1 κουτάλι της σούπας μαύρο σουσάμι 4 ντοματίνια Εκτέλεση Πλένουμε καλά τα φύλλα κέιλ...
Το φρούτο του καλοκαιριού είναι το καρπούζι. Πως διαλέγουμε, όμως, το σωστό; Δείτε μερικά απλά μυστικά για να διαλέγετε πάντα το πιο καλό καρπούζι, αρκεί να είστε λίγο παρατηρητικοί. Παρατηρήστε το κίτρινο τμήμα Είναι το κομμάτι του καρπουζιού, με το οποίο το...
Μια καλοκαιρινή επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα.
Για τους φανατικούς φαν του σκόρδου. Αν το αποθηκεύσετε στο ψυγείο σας σ’ ένα αεροστεγές δοχείο, θα κρατήσει τρεις εβδομάδες και θα σας νοστιμεύσει φαγητά, ντιπ, μαρινάδες και σάλτσες. Υλικά 2 φλ. καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο ½ κ.τ. αλάτι 3 φλ. σπορέλαιο ¼ φλ. χυμό...
Φτιάχνουμε την κρέμα Ανθος αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Η διαφορά είναι ότι χρησιμοποιούμε 1 λίτρο γάλα και 4 κουταλιές ζάχαρη, αντί για τις ποσότητες που αναφέρονται.
Αυτοί είναι οι κουραμπιέδες, που έφτιαχνε πάντα τα Χριστούγεννα η γιαγιά μου. Είναι φτιαγμένοι με την παλιά συνταγή, με ελαιόλαδο, φυτίνη και κατασταλαγή, που χρησιμοποιούσε η γιαγιά μου, από το 1950. Πιο πριν τους έφτιαχναν μόνο με λάδι. Διάβασε τη συνταγή...
Με τη μοναδική του γλυκιά γεύση και το… λαστιχωτό εσωτερικό, γεμίζει το στόμα μας με την πλούσια σύστασή του. Πρόκειται για ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα, το οποίο όχι μόνο μας γλυκαίνει αλλά και μας οφελεί όσο δεν...
Μια συνταγή που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!!
Υπάρχουν κανόνες στο στήσιμο ενός τραπεζιού, και μάλιστα γιορτινού, που εκτός των άλλων, κάνουν το αποτέλεσμα πιο όμορφο και πιο ζεστό. Και αν τους ακολουθήσετε, θα δεχθείτε σίγουρα τα συγχαρητήρια όλων για την ομορφη εικόνα και τις γνώσεις σας! Ας δούμε...
Ένας συνδυασμός που δίνει μια μοναδική γεύση. Χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο Alldayfood.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά Συστατικά 1 κιλό χταπόδι 15 κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα 5 σκ. σκόρδο 350 γρ. ελιές μαύρες Διάβασε την συνταγή στο Alldayfood.gr
Φέτος θα είναι η χρονιά σου! Ακολουθώντας τα παρακάτω tips, θα καταφέρεις να φτιάξεις με τα χεράκια σου τα πιο νόστιμα μελομακάρονα. Ακολούθησε τα tips και… καλή απόλαυση: – Το λάδι που θα χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να είναι ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας. –...
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα λαχταριστά μελομακάρονα. Ακολουθήστε πιστά την συνταγή. Μέθοδος Εκτέλεσης Για το σιρόπι Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός απο το μέλι, να βράσουν. Σημειώστε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε το σιρόπι 3-4 ώρες πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα...

Επιλογές

Advertorial

Ύπνος και βόλτα – Πώς να καλύψετε τις δύο αγαπημένες συνήθειες του μωρού σας

Η βόλτα και ο ύπνος είναι δύο πολύ αγαπημένες συνήθειες που το μωρό σας σίγουρα αγαπά. Με τη βοήθεια του ύπνου αναπτύσσεται και με...

Μοντέρνα και κλασικά φωτιστικά τραπεζαρίας που αναζωογονούν τον χώρο σας

Η τραπεζαρία εκτός από τη χρηστική της αξία που είναι το φαγητό, είναι και ένας χώρος που συμμετέχει στην συνολική διακόσμηση του σαλονιού. Πέρα λοιπόν...
Θεσσαλονίκη, Τεχνικό Γραφείο Πολιτικών Μηχανικών - Πουλιόπουλος Παύλος & Μουτεβελής Γιώργος Ο.Ε.

Showbiz

Η καλή είδηση της ημέρας