Συνταγές

Άρθρα της κατηγορίας Συνταγές. Καθημερινές ειδήσεις από το alldaynews.gr

Γιατί το ενάμισυ μέτρο (κι ένα μίλκο) κοντοσούβλι στις μέρες μας εξακολουθεί να λέγεται κοντοσούβλι, όταν η σούβλα του θα χωρούσε άνετα και μικρό αμνοερίφιο, θα οφείλεται -εικάζω- στο εγγενές πάθος για την ορθότητα των διαστάσεων της ελληνικής παράδοσης...
Τα κεφτεδάκια, όσο περιποιημένα και να τα κάνουμε, βγαίνουν ξερά και δύσπεπτα. Αποτελεί ευχάριστη έκπληξη καμιά φορά, σε εστιατόριο ή ταβέρνα, να τρώμε ζουμερά κεφτεδάκια ή μπιφτέκια. Πιστέψτε με, όμως, δεν είναι η καλύτερη ιδέα να φας κιμά όταν δεν...
Το αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων έχει τη μαγική ιδιότητα να είναι πάντα πολύ καλύτερο από το άθροισμα των μερών του. Μπορεί να γίνει με διάφορα κρέατα –κοτόπουλο, χοιρινό και μοσχάρι–, αλλά σίγουρα το μοσχάρι υπερτερεί και η γαλακτώδης γεύση...
Η πιο αγαπητή γλυκιά τάρτα, η πάστα Φλώρα, στα ...νηστίσιμά της, με μαρμελάδα της επιλογής σας! Υλικά 250γρ φυτίνη (ή άλλο φυτικό βούτυρο) 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις (350γρ) 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ 1 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού...
Αν έχετε συσκευή για βάφλες, μπορείτε να κάνετε πατάτες hash browns που γίνονται πολύ τραγανές απ’ έξω και απίστευτα μαλακές μέσα. Κι όλα αυτά χωρίς να πρέπει να τις αναποδογυρίσετε. Αυτό που χρειάζεται είναι να τις πιέσετε καλά να...
Ο κουρκουμάς είναι μια ρίζα με μια συνηθισμένη καφέ φλούδα που όταν την ανοίξεις αποκαλύπτεται μια φωτεινή κίτρινο-πορτοκαλί σάρκα στο εσωτερικό της. Καλλιεργείται εδώ και τουλάχιστον 5.000 χρόνια, κυρίως στις τροπικές περιοχές της Ασίας, ενώ τον 13ο αιώνα, οι...
Οι φανατικoί του πιάτου λένε πως οι κυπριακοί κεφτέδες είναι οι νοστιμότεροι όλης της κεφτεδοκατηγορίας. Ακόμη κι αν αυτό ενέχει υπερβολή –μπορεί όμως και όχι-, είναι βέβαιο πως είναι άκρως αρωματικοί και με δικό τους χαρακτήρα, μεταφέρουν δε έναν εθιστικό...
Για να ψηθούν σωστά τα αυγά πρέπει το ασπράδι μόλις να έχει στερεoποιηθεί και ο κρόκος να είναι μελάτος. Το μυστικό είναι να τα ψήσουμε στο φούρνο μέσα σε ρηχά σκεύη πορσελάνης. Η συνταγή που ακολουθεί μπορεί να γίνει...
Ένας συνδυασμός που δίνει μια μοναδική γεύση. Χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο Alldayfood.gr
Δείτε αναλυτικά τα βήματα για την τέλεια Βασιλόπιτα! «Η Βασιλόπιτα μου, που τη λατρεύω, πέρασε από γιαγιά σε μαμά και από εκεί στα χέρια μου, για να την μοιραστώ μαζί σας. Συνταγή πραγματικά μοναδική, αξεπέραστη στη γεύση και με σεβασμό...
Μια καλοκαιρινή επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα.
Υλικά 500g κιμά από αρνί ή μοσχάρι με 20% λιπαρά ή ανάμικτο 2 κ.τ. κύμινο 2 κ.σ. σουμάκ 2 κ.σ. μπούκοβο 2 κ.σ. παγωμένο νερό καλό αλάτι ...για το σερβίρισμα 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες 6 πίτες για σουβλάκι 1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες πιπεριές...
Μια συνταγή που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!!
Για ένα διαφορετικό, αλμυρό cheesecake –ότι πρέπει για πάρτι– που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Υλικά 1.5 kg πατάτες για βράσιμο 4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο 1 φλ. τριμμένο ψωμί που έχετε καβουρντίσει στο τηγάνι κι έχει γίνει χρυσαφί 4 μεγάλα αυγά ½ φλ. ολόπαχο...
Μια παραδοσιακή και νοστιμότατη ιταλική συνταγή για να τονίσουμε την αιώνια φιλία των δύο λαών μας που δεν επηρεάζεται από μεμονομένα γεγονότα σαν αυτό της 28ης Οκτωβρίου 1940. Υλικά χοιρινό κρέας από τα πλευρά (μπριζόλες) περίπου 3kg Zητείστε από τον κρεοπώλη σας...
Μια ωραία πρόταση για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Διάβασε τη συνταγή στο alldayfood.gr
Ένα από τα εμβληματικά πιάτα της κλασικής γαλλικής κουζίνας που έθρεψε πολλές γενιές και είναι περασμένο στο DNA πολλών καλοφαγάδων στον κόσμο. Είναι εξαιρετικά όμοιο με το δικό μας στιφάδο με μοσχάρι. Υλικά 1kg βοδινό ή μοσχαρίσιο φθηνό κρέας 150g μπέικον κομμένο...
Τα σουφλέ ζυμαρικών είναι αγαπημένο φαγητό των παιδιών αλλά και των μεγάλων. Μας δίνει τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάσουμε προσθέτοντας ή αφαιρώντας υλικά. Οπωσδήποτε όμως, θα τελειώσει εν ριπή οφθαλμού. Διάβασε τη συνταγή στο Alldayfood.gr
Υλικά για 6 Για τη ζύμη 400g σφολιάτα 30g άχνη ζάχαρη Για την κρέμα πατισερί 500ml γάλα ημίπαχο 1 φασόλι βανίλιας 100g άχνη ζάχαρη 3 αυγά 50g αλεύρι 300ml κρέμα γάλακτος (double cream) 1 χούφτα αμύγδαλα σπασμένα στο μούλτι Για τη σος 200g άχνη ζάχαρη 50g αλμυρό βούτυρο 200ml κρέμα γάλακτος (double cream) Εκτέλεση Για τη...
Το αλεύρι το αγόρασα από το Αλευροπωλείο στην Ευρυπίδου. Έχει εξαιρετικά άλευρα για κάθε περίσταση και πρόθυμα παιδιά να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό αλεύρι για ό,τι ψωμί ή αρτοσκεύασμα θέλετε να φτιάξετε. Το ανακάτεψα με αλεύρι για...
Υπάρχουν πολλές ιδέες για γλυκά για του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά η κλασική τούρτα καρδιά είναι το καλύτερο! Αν δεν την έχετε φτιάξει ποτέ, επειδή δεν έχετε φόρμα σε σχήμα καρδιά, ετοιμαστείτε να την φτιάξετε για πρώτη φορά Δείτε το βίντεο στο...
Η ιδέα ξεκίνησε απ” το να καταγράψω την κλασική συνταγή της μάνας μου για μπακαλιαρομπουκιές που απολαμβάνω τα τελευταία 50 χρόνια, ενόψει 25ης Μαρτίου και με δεδομένο ότι έχουμε γράψει ήδη για φιλέτα μπακαλιάρου τηγανητού με σκορδαλιά (απλή αλλά...
Το πορτοκάλι είναι ένα φρούτο που τρώγεται ευχάριστα, χρησιμοποιείται σε διάφορες συνταγές και γίνεται χυμός. Εκτός από τις χρήσεις του όμως μέσα στην κουζίνα μπορεί να αξιοποιηθεί και ως προϊόν ομορφιάς και μάλιστα φυσικό! Ιδιαίτερα η φλούδα του πορτοκαλιού έχει...
Είναι η πιο εύκολη συνταγή για μους σοκολάτας που μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε 10 λεπτά, με 2 μόνο υλικά και με σίγουρη επιτυχία. Είναι επίσης απόλυτα υγιεινή μια που δεν έχει ούτε αυγά, ούτε βούτυρο. Δείτε τη συνταγή στο...
Φέτος θα είναι η χρονιά σου! Ακολουθώντας τα παρακάτω tips, θα καταφέρεις να φτιάξεις με τα χεράκια σου τα πιο νόστιμα μελομακάρονα. Ακολούθησε τα tips και… καλή απόλαυση: – Το λάδι που θα χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να είναι ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας. –...
Είναι γνωστό ότι υπάρχουν πάμπολλες συνταγές για την μπουγιαμπέσα, την κλασική γαλλική ψαρόσουπα. Ανάλογα με τον τόπο, τα ψάρια και τα λαχανικά, διαμορφώνονται τα γούστα και ακολουθούν οι συνταγές. Να μια ωραία και πλούσια συνταγή από τη νότια Γαλλία,...
1.Τo μαρινάρισμα με αλατόνερο (άλμη) κάνει την γαλοπούλα απίστευτα τρυφερή, νόστιμη και ζουμερή. Την άλμη την φτιάχνουμε μέσα σε μια μεγάλη πλαστική λεκάνη (ή σε σακούλα) που να χωράει μέσα ολόκληρη την γαλοπούλα. Το πουλί θα πρέπει να μείνει εκεί τουλάχιστον για...
Οι κεφτέδες, κανονικά γίνονται με κιμά. Αυτοί όμως οι χορτοφαγικοί, είναι πραγματικά πολύ γευστικοί. Το αρχικό ψήσιμο των καρότων στο φούρνο, τους βγάζει όλη τη γλύκα τους και στη συνέχεια, ισορροπούν περίφημα με την αλμύρα της φέτας και του...
Αν αναζητάτε ένα νόστιμο, χορτοφαγικό και με χαμηλό κόστος υλικών πρώτο πιάτο, δοκιμάστε το σουφλέ με τυρί και σπανάκι και θα βγείτε ασπροπρόσωπες/οι. Υλικά για 4 πιάτα 100g σπανάκι 80g βούτυρο 4 αυγά χωρισμένα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο 150g τυρί Emmental ή Gruyère, τριμμένο 90g κρέμα γάλακτος 15g αλεύρι Για...
Υπάρχουν κανόνες στο στήσιμο ενός τραπεζιού, και μάλιστα γιορτινού, που εκτός των άλλων, κάνουν το αποτέλεσμα πιο όμορφο και πιο ζεστό. Και αν τους ακολουθήσετε, θα δεχθείτε σίγουρα τα συγχαρητήρια όλων για την ομορφη εικόνα και τις γνώσεις σας! Ας δούμε...
Φτιάχνουμε την κρέμα Ανθος αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Η διαφορά είναι ότι χρησιμοποιούμε 1 λίτρο γάλα και 4 κουταλιές ζάχαρη, αντί για τις ποσότητες που αναφέρονται.

Αγιολί

Μια πολύ νόστιμη συνταγή της μεσογειακής κουζίνας που συνοδεύει άψογα πολλά πιάτα της. Σερβίρεται σαν απολαυστικό ντιπ για τραγανά λαχανικά και διάφορους ψαρομεζέδες. Υλικά 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδου 1 αυγό 1 κ.σ. λευκό ξίδι 2 κρόκοι αυγών 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν 3 κ.σ. νερό ¾ κ.τ. αλάτι ½...
Χίλια φύλλα σφολιάτας, χρυσά και βουτυρένια είναι το σήμα κατατεθέν αυτού του γλυκού, εξ’ ου και το όνομά του, μιλφέιγ στα γαλλικά (mille=χίλια feuille=φύλλα). Βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής from scratch και ελκυστικές ζουμερές φράουλες (σε μας) να ολοκληρώνουν την απόλαυση που...
Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Μία πανεύκολη συνταγή για νόστιμους κουραμπιέδες. Υλικά 500 γρ. βούτυρο φρέσκο 1 κρόκο αυγού 1kg αλεύρι 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ μισή κούπα ψίχα από αμύγδαλο 1 φακελάκι μπέικιν 2 βανίλιες ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα Εκτέλεση Χτυπάμε με το μίξερ πρώτα το βούτυρο με τον...
Δεν χρειάζεται να είσαι ζαχαροπλάστης για να το φτιάξεις. Χρειάζεται απλώς όρεξη να ασχοληθείς. Ένα καλό πρώτο βήμα είναι να πατήσεις play σε αυτό το βιντεάκι που δείχνει βήμα-βήμα την εκτέλεση του. Σύμφωνα με την πρωτομάστορα του, την ζαχαροπλάστη Patricia...
Μοναδική συνταγή για μελομακάρονο απο τον Σεφ Άκη Πετρετζίκη. Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα Διάβασε την συνταγή στο Alldayfood.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά Συστατικά 1 κιλό χταπόδι 15 κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα 5 σκ. σκόρδο 350 γρ. ελιές μαύρες Διάβασε την συνταγή στο Alldayfood.gr
Μια μαρμελάδα αρωματική και νόστιμη που θα φτιάξετε πανεύκολα με την προσθήκη πολύ μικρής ποσότητας ζάχαρης. Εγώ την έφτιαξα με τον πολτό των σταφυλιών αφού αφαίρεσα πρώτα το χυμό τους, εσείς φτιάξτε το είτε έτσι είτε αλλιώς… Ταιριάζει στο...
Η εύκολη λύση για ένα νόστιμο μικρογεύμα της στιγμής. Προθέρμανση του φούρνου στους 200°. Αλευρώστε ελαφρά μια επιφάνεια και πλάστε 250g σφολιάτας σε δύο τετράγωνα με πλευρά 12cm. Φτιάξτε ένα χείλος πλάτους 2cm γύρω γύρω. Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού σούπας, πιέστε...
Εύκολο, γρήγορο αλλά κυρίως πρωτότυπο και ξετρελαίνει τα παιδιά.. Διαβάστε τη συνταγή στο Alldayfood.gr  

Advertorial

3+1 φυτικά καλλυντικά και πολυβιταμίνες από Διατροφολογική

Στις μέρες μας έχουμε στραφεί σε φυτικά σκευάσματα. Ο τομέας υγεία και ομορφιά λοιπόν είναι στις πρώτες προτεραιότητες κάθε γυναίκας και άντρα. Στη Διατροφολογική σας προτείνουμε...

Σχολή Ειδικής Εκπαίδευσης στον χώρο της Ένοπλης Φύλαξης

Η εταιρεία ασχολείται με Ειδικές Εκπαιδεύσεις στον χώρο της Ένοπλης Φύλαξης σε ζώνες υψηλού κινδύνου. Έχει ξεκινήσει την λειτουργία της απο τον Φεβρουάριο του 2017...

Επιλογές

Showbiz

Η καλή είδηση της ημέρας

loading...