Συνταγές

Άρθρα της κατηγορίας Συνταγές. Καθημερινές ειδήσεις από το alldaynews.gr

Τα κεφτεδάκια, όσο περιποιημένα και να τα κάνουμε, βγαίνουν ξερά και δύσπεπτα. Αποτελεί ευχάριστη έκπληξη καμιά φορά, σε εστιατόριο ή ταβέρνα, να τρώμε ζουμερά κεφτεδάκια ή μπιφτέκια. Πιστέψτε με, όμως, δεν είναι η καλύτερη ιδέα να φας κιμά όταν δεν...
Γιατί το ενάμισυ μέτρο (κι ένα μίλκο) κοντοσούβλι στις μέρες μας εξακολουθεί να λέγεται κοντοσούβλι, όταν η σούβλα του θα χωρούσε άνετα και μικρό αμνοερίφιο, θα οφείλεται -εικάζω- στο εγγενές πάθος για την ορθότητα των διαστάσεων της ελληνικής παράδοσης...
Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι
Η πιο γρήγορη συνταγή για υπέροχους ντοματοκεφτέδες. Το καλοκαίρι τα ελαφριά φαγητά, οι μεζέδες και οι σαλάτες κυριαρχούν στα οικογενειακά τραπέζια. Δείτε τη συνταγή στο alldayfood.gr
Οι φανατικoί του πιάτου λένε πως οι κυπριακοί κεφτέδες είναι οι νοστιμότεροι όλης της κεφτεδοκατηγορίας. Ακόμη κι αν αυτό ενέχει υπερβολή –μπορεί όμως και όχι-, είναι βέβαιο πως είναι άκρως αρωματικοί και με δικό τους χαρακτήρα, μεταφέρουν δε έναν εθιστικό...
Υπάρχουν πολλές ιδέες για γλυκά για του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά η κλασική τούρτα καρδιά είναι το καλύτερο! Αν δεν την έχετε φτιάξει ποτέ, επειδή δεν έχετε φόρμα σε σχήμα καρδιά, ετοιμαστείτε να την φτιάξετε για πρώτη φορά Δείτε το βίντεο στο...
Η πιο αγαπητή γλυκιά τάρτα, η πάστα Φλώρα, στα ...νηστίσιμά της, με μαρμελάδα της επιλογής σας! Υλικά 250γρ φυτίνη (ή άλλο φυτικό βούτυρο) 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις (350γρ) 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ 1 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού...
Θα πρέπει να υπήρχε κάποια εποχή που κάθε γαλλικό εστιατόριο που εκτιμούσε τον εαυτό του, είχε αυτό το πιάτο στο μενού του. Από μικρά και άσημα πανδοχεία χαμένα στη γαλλική επαρχία, μέχρι τα τριάστερα του Παρισιού. Όμως και σήμερα...
Το αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων έχει τη μαγική ιδιότητα να είναι πάντα πολύ καλύτερο από το άθροισμα των μερών του. Μπορεί να γίνει με διάφορα κρέατα –κοτόπουλο, χοιρινό και μοσχάρι–, αλλά σίγουρα το μοσχάρι υπερτερεί και η γαλακτώδης γεύση...
Για να ψηθούν σωστά τα αυγά πρέπει το ασπράδι μόλις να έχει στερεoποιηθεί και ο κρόκος να είναι μελάτος. Το μυστικό είναι να τα ψήσουμε στο φούρνο μέσα σε ρηχά σκεύη πορσελάνης. Η συνταγή που ακολουθεί μπορεί να γίνει...
Μια καλοκαιρινή επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα.
Στην Ελλάδα έχουμε την τύχη να μπορούμε να βρίσκουμε εξαιρετικής ποιότητας λαχανικά και μάλιστα εποχικά, δηλαδή καλλιεργημένα στη φύση, όχι σε θερμοκήπια. Συνήθως τα τρώμε βραστά και μάλιστα πολύ συχνά παραβρασμένα. Αυτό είναι λάθος γιατί έτσι οι περισσότερες ουσίες περνούν...
Μια παραδοσιακή και νοστιμότατη ιταλική συνταγή για να τονίσουμε την αιώνια φιλία των δύο λαών μας που δεν επηρεάζεται από μεμονομένα γεγονότα σαν αυτό της 28ης Οκτωβρίου 1940. Υλικά χοιρινό κρέας από τα πλευρά (μπριζόλες) περίπου 3kg Zητείστε από τον κρεοπώλη σας...
Αν έχετε συσκευή για βάφλες, μπορείτε να κάνετε πατάτες hash browns που γίνονται πολύ τραγανές απ’ έξω και απίστευτα μαλακές μέσα. Κι όλα αυτά χωρίς να πρέπει να τις αναποδογυρίσετε. Αυτό που χρειάζεται είναι να τις πιέσετε καλά να...
Η πίτσα είναι από τα αγαπημένα φαγητά για μικρούς και μεγάλους! Την επόμενη φορά, μην παραγγείλετε, φτιάξτε τη δική σας σπιτική πίτσα και θα ξετρελαθούν όλοι στο σπίτι! Το μυστικό για την τέλεια πίτσα βρίσκεται στη ζύμη! Εξαρτάται βέβαια και...
Χίλια φύλλα σφολιάτας, χρυσά και βουτυρένια είναι το σήμα κατατεθέν αυτού του γλυκού, εξ’ ου και το όνομά του, μιλφέιγ στα γαλλικά (mille=χίλια feuille=φύλλα). Βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής from scratch και ελκυστικές ζουμερές φράουλες (σε μας) να ολοκληρώνουν την απόλαυση που...
Υλικά 500g κιμά από αρνί ή μοσχάρι με 20% λιπαρά ή ανάμικτο 2 κ.τ. κύμινο 2 κ.σ. σουμάκ 2 κ.σ. μπούκοβο 2 κ.σ. παγωμένο νερό καλό αλάτι ...για το σερβίρισμα 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες 6 πίτες για σουβλάκι 1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες πιπεριές...
Υπάρχουν κανόνες στο στήσιμο ενός τραπεζιού, και μάλιστα γιορτινού, που εκτός των άλλων, κάνουν το αποτέλεσμα πιο όμορφο και πιο ζεστό. Και αν τους ακολουθήσετε, θα δεχθείτε σίγουρα τα συγχαρητήρια όλων για την ομορφη εικόνα και τις γνώσεις σας! Ας δούμε...
Φτιάχνουμε την κρέμα Ανθος αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Η διαφορά είναι ότι χρησιμοποιούμε 1 λίτρο γάλα και 4 κουταλιές ζάχαρη, αντί για τις ποσότητες που αναφέρονται.
Ένας συνδυασμός που δίνει μια μοναδική γεύση. Χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο Alldayfood.gr
Το ξέρουμε ότι ο φούρνος μικροκυμάτων είναι βολικός αλλά δεν είναι πάντα ο πιο κατάλληλος τρόπος για να ξαναζεστάνουμε το φαγητό μας. Ειδικά όταν πρόκειται για τα 4 παρακάτω φαγητά! Τηγανητό Κοτόπουλο Ο σωστός τρόπος: Bάλτε το στο φούρνο, τυλίξτε το...
Στολίστε το τραπέζι σας με μία εντυπωσιακή και ταυτόχρονα γευστικότατη σαλάτα! Γιορτινό τραπέζι χωρίς σαλάτα δε γίνεται. Γι’ αυτό, την κάνουμε Χριστουγεννιάτικη και συνοδεύει εξαιρετικά κάθε πιάτο. Δείτε τη συνταγή στο alldayfood.gr
Η ιδέα ξεκίνησε απ” το να καταγράψω την κλασική συνταγή της μάνας μου για μπακαλιαρομπουκιές που απολαμβάνω τα τελευταία 50 χρόνια, ενόψει 25ης Μαρτίου και με δεδομένο ότι έχουμε γράψει ήδη για φιλέτα μπακαλιάρου τηγανητού με σκορδαλιά (απλή αλλά...
Ο κουρκουμάς είναι μια ρίζα με μια συνηθισμένη καφέ φλούδα που όταν την ανοίξεις αποκαλύπτεται μια φωτεινή κίτρινο-πορτοκαλί σάρκα στο εσωτερικό της. Καλλιεργείται εδώ και τουλάχιστον 5.000 χρόνια, κυρίως στις τροπικές περιοχές της Ασίας, ενώ τον 13ο αιώνα, οι...
Το γιορτινό τραπέζι την ημέρα του Πάσχα επιβάλλεται να έχει όλα τα καλά: από τον κλασικό οβελία για κυρίως πιάτο μέχρι το λαχταριστό και αφράτο τσουρέκι που μοσχομυρίζει, για επιδόρπιο. Αυτή τη χρονιά, δοκιμάστε να το φτιάξετε μόνη σας...
Υλικά Για τη ζύμη 125ml γάλα 200ml νερό 150g αλεύρι 1 κ.τ. άχνη ζάχαρη ½ κ.τ. αλάτι 100g βούτυρο 4 μεσαία αυγά ελαφρά χτυπημένα Για την κρέμα σαντιγί 1 φασόλι βανίλιας χωρισμένο 300ml κρέμα γάλακτος 1-2 κ.σ. ζάχαρη icing Για τη σος σοκολάτας 200g σκούρα σοκολάτα άριστης ποιότητας με 70% κακάο 30g βούτυρο ανάλατο 2...
Είναι η πιο εύκολη συνταγή για μους σοκολάτας που μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε 10 λεπτά, με 2 μόνο υλικά και με σίγουρη επιτυχία. Είναι επίσης απόλυτα υγιεινή μια που δεν έχει ούτε αυγά, ούτε βούτυρο. Δείτε τη συνταγή στο...
Δες έναν έξυπνο τρόπο να αφαιρέσεις τα κουκούτσια την ώρα που κόβεις το καρπούζι. Λατρεύεις το καρπούζι αλλά βαριέσαι να πετάς 1-1 το κουκούτσι από κάθε φέτα του; Υπάρχει τρόπος για να αφαιρέσεις όλα τα κουκούτσια από τη στιγμή που καθαρίζεις...
Φέτος θα είναι η χρονιά σου! Ακολουθώντας τα παρακάτω tips, θα καταφέρεις να φτιάξεις με τα χεράκια σου τα πιο νόστιμα μελομακάρονα. Ακολούθησε τα tips και… καλή απόλαυση: – Το λάδι που θα χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να είναι ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας. –...
Για ένα διαφορετικό, αλμυρό cheesecake –ότι πρέπει για πάρτι– που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Υλικά 1.5 kg πατάτες για βράσιμο 4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο 1 φλ. τριμμένο ψωμί που έχετε καβουρντίσει στο τηγάνι κι έχει γίνει χρυσαφί 4 μεγάλα αυγά ½ φλ. ολόπαχο...
Με τη μοναδική του γλυκιά γεύση και το… λαστιχωτό εσωτερικό, γεμίζει το στόμα μας με την πλούσια σύστασή του. Πρόκειται για ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα, το οποίο όχι μόνο μας γλυκαίνει αλλά και μας οφελεί όσο δεν...
Μοναδική συνταγή για μελομακάρονο απο τον Σεφ Άκη Πετρετζίκη. Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα Διάβασε την συνταγή στο Alldayfood.gr
Τα σουφλέ ζυμαρικών είναι αγαπημένο φαγητό των παιδιών αλλά και των μεγάλων. Μας δίνει τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάσουμε προσθέτοντας ή αφαιρώντας υλικά. Οπωσδήποτε όμως, θα τελειώσει εν ριπή οφθαλμού. Διάβασε τη συνταγή στο Alldayfood.gr
Το Νο1 φρούτο του καλοκαιριού είναι η ντομάτα. Θέλουμε να την τρώμε μεσημέρι-βράδυ μιας και πέρα από πολύ δροσερή είναι και πολύ διαιτητική. Δεν έχει σχεδόν καθόλου θερμίδες και μπορείτε να την τρώτε άφοβα όλο το καλοκαίρι. Το πρόβλημα είναι...
Το γιαούρτι παρασκευάζεται από γάλα που πήζει και ζυμώνεται με τη βοήθεια δύο βακτηρίων. Τα βακτήρια αυτά πρέπει να είναι «ζωντανά» στο γιαούρτι μέχρι την κατανάλωσή του, καθώς στη δράση τους οφείλονται οι ευεργετικές του ιδιότητες. Το γιαούρτι είναι μια υγιεινή,...
Ένα από τα εμβληματικά πιάτα της κλασικής γαλλικής κουζίνας που έθρεψε πολλές γενιές και είναι περασμένο στο DNA πολλών καλοφαγάδων στον κόσμο. Είναι εξαιρετικά όμοιο με το δικό μας στιφάδο με μοσχάρι. Υλικά 1kg βοδινό ή μοσχαρίσιο φθηνό κρέας 150g μπέικον κομμένο...
Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Μία πανεύκολη συνταγή για νόστιμους κουραμπιέδες. Υλικά 500 γρ. βούτυρο φρέσκο 1 κρόκο αυγού 1kg αλεύρι 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ μισή κούπα ψίχα από αμύγδαλο 1 φακελάκι μπέικιν 2 βανίλιες ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα Εκτέλεση Χτυπάμε με το μίξερ πρώτα το βούτυρο με τον...
Τα μελομακάρονα του Ακή τα φτιάχνω από την πρώτη χρονιά που τα έδειξε ο Ακης στο πρωινό.   Υλικά Υλικά – μείγμα 1 400 γρ. χυμό πορτοκαλιού 400 γρ. σπορέλαιο 180 γρ. ελαιόλαδο 50 γρ. ζάχαρη άχνη 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο 2-3 κ.γ....
Μια συνταγή που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!!
Για τους φανατικούς φαν του σκόρδου. Αν το αποθηκεύσετε στο ψυγείο σας σ’ ένα αεροστεγές δοχείο, θα κρατήσει τρεις εβδομάδες και θα σας νοστιμεύσει φαγητά, ντιπ, μαρινάδες και σάλτσες. Υλικά 2 φλ. καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο ½ κ.τ. αλάτι 3 φλ. σπορέλαιο ¼ φλ. χυμό...

Advertorial

Αντιμετώπιση ινομυωμάτων με λαπαροσκόπηση και σύγχρονες θεραπείες για κονδυλώματα

Αναφερόμενοι σε γυναικολογία δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την επαναστατική μέθοδο της λαπαροσκόπησης που πλέον εφαρμόζεται σε πολλές παθήσεις όπως τα ινομυώματα, η ενδομητρίωση...

3+1 ερωτήσεις για την πλαστική μύτης – Λύστε τις απορίες σας!

Η ρινοπλαστική είναι η επέμβαση που προσφέρει ένα καινούργιο πρόσωπο! Κάντε και εσείς την αλλαγή από τα χέρια του πιο έμπειρου πλαστικού χειρουργού. Στις...

Επιλογές

Θεσσαλονίκη, Τεχνικό Γραφείο Πολιτικών Μηχανικών - Πουλιόπουλος Παύλος & Μουτεβελής Γιώργος Ο.Ε.

Showbiz

Η καλή είδηση της ημέρας