Εσύ ξέρεις γιατί τα κουμπιά στα γυναικεία πουκάμισα είναι ανάποδα από τα αντρικά;

Τα κουμπιά στα αντρικά ρούχα ράβονται κατά παράδοση στη δεξιά πλευρά, για να κουμπώνονται πιο εύκολα, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι είναι δεξιόχειρες.

Για τον ίδιο λόγο, στα γυναικεία ρούχα ράβονται στην αριστερή πλευρά. Ιδού η εξήγηση:

Τα κουμπιά, άρχισαν να πρωτοεφαρμόζονται στα ενδύματα τον 13ο αιώνα. Θεωρούνταν είδος πολυτελείας και σαν τέτοιο αφορούσε τα ρούχα των πλουσίων μέχρι και τις αρχές του 19ου αιώνα. Μέχρι τον εικοστό αιώνα κάθε κυρία της υψηλής κοινωνίας είχε μια υπηρέτρια να την ντύνει.

Μην το χάσεις:  Τυφλός και ανάπηρος φύτεψαν 10.000 δέντρα!![Photos]

4

Καθώς οι περισσότερες υπηρέτριες ήταν επίσης δεξιόχειρες, το πιο βολικό ήταν τα κουμπιά να βρίσκονται στην αριστερή πλευρά, γιατί την ώρα που έντυναν τις κυρίες τους στέκονταν απέναντί τους. Έτσι, τα γυναικεία ρούχα με κουμπιά στην αριστερή πλευρά εξελίχτηκαν σε σύμβολο ευμάρειας, δείγμα ότι εκείνη που τα φορούσε μπορούσε να έχει τη δική της υπηρέτρια.

Μην το χάσεις:  Ψάχνεις Δουλειά;;Ζητείται ταχυδρόμος στην Ανταρκτική!!

H άλλη εξήγηση είναι ότι οι γυναίκες κατά τη διάρκεια του θηλασμού αλλά και γενικά, σε συντριπτικό ποσοστό κρατούν τα βρέφη με το αριστερό τους χέρι -το χέρι της καρδιάς-, και το ελεύθερο είναι το δεξί, οπότε είναι και αυτό που είναι ελεύθερο για τις δουλειές και φυσικά για το ξεκούμπωμα.

Πηγή: womantoc

loading...