Βρετανία: 19χρονος Μουσουλμάνος σχεδίαζε αποκεφαλισμό στρατιώτη

Συνελήφθη τον περασμένο Αύγουστο με ένα μαχαίρι 30 εκατοστών και ένα σφυρί, τυλιγμένα σε μια μαύρη ισλαμική σημαία – Φέρεται να είχε αναρτήσει απειλητικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να είπε σε αστυνομικούς ότι θα έβλαπτε και τον Κάμερον αν μπορούσε

Ένας έφηβος στη Βρετανία κρίθηκε σήμερα ένοχος από δικαστήριο του Λονδίνου με την κατηγορία ότι σχεδίαζε να αποκεφαλίσει ένα στρατιώτη στη βρετανική πρωτεύουσα. Ο νεαρός θα εκτελούσε τον στρατιώτη επηρεασμένος από τη δολοφονία ενός βετεράνου του πολέμου στο Αφγανιστάν από δύο ισλαμιστές ένα χρόνο πριν στο Λονδίνο.

Ο 19χρονος Μουσουλμάνος Μπρουσθχόμ Ζιαμανί συνελήφθη τον περασμένο Αύγουστο να μεταφέρει ένα μαχαίρι 30 εκατοστών και ένα σφυρί, τυλιγμένα σε μια μαύρη ισλαμική σημαία. Το δικαστήριο τον καταδίκασε με το αιτιολογικό της προετοιμασίας τρομοκρατικών πράξεων. Η ποινή που θα του επιβληθεί θα ανακοινωθεί στις 20 Μαρτίου.

Μην το χάσεις:  Στην Αλβανία την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος

Οι εισαγγελικές αρχές ανέφεραν στο αιτιολογικό της καταδικαστικής απόφασης ότι ο νεαρός είχε κατοπτεύσει την περιοχή ενός κέντρου εκπαίδευσης δοκίμων και ήταν καθ΄ οδόν προς το στρατόπεδο όταν συνελήφθη. Ειπώθηκε δε ότι ο Ζιαμανί είχε ταχθεί υπέρ του Μάικλ Αντεμπολάτζο, του ενός εκ των δυο εξτρεμιστών που σκότωσαν τον στρατιώτη Λι Ρίγκμπι κοντά σε ένα στρατόπεδο νότια του Λονδίνου, το 2013.

Ο Ζιαμανί σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές είχε αναρτήσει απειλητικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ φέρεται να είπε σε αστυνομικούς κατά τη διάρκεια ανάκρισης ότι θα έβλαπτε και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, αν είχε την ευκαιρία. «Ο Ζιαμανί ήταν ένας ευαίσθητος νεαρός άνδρας που ριζοσπαστικοποιήθηκε και στη συνέχεια ανέπτυξε γρήγορα μια εξτρεμιστική, βίαιη νοοτροπία», ανέφερε ο αστυνομικός διοικητής Ρίτσαρντ Ουόλτον της υπηρεσίας καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Τον περασμένο Αύγουστο, η Βρετανία έθεσε το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής της στην δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα που σημαίνει ότι μια επίθεση θεωρείται πολύ πιθανή. Από τότε, δεκάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί, συμπεριλαμβανομένων και ατόμων για τους οποίους υπάρχει υποψία ότι σκόπευαν να αποκεφαλίσουν αστυνομικούς, στρατιώτες ή απλούς πολίτες. Η αστυνομία σε όλη τη χώρα έχουν επίσης τεθεί σε επιφυλακή για τον κίνδυνο πιθανής επίθεσης.

Μην το χάσεις:  Αδιανόητο! Σκότωσε τον 6 μηνών γιο του – Τον πέρασε για... (εικόνες)

Πηγή

loading...