Συνδεθείτε μαζί μας

Κεντρική

Μιανμάρ: Το σύνταγμα δεν αλλάζει πριν το 2015

«Kλείνει» ο δρόμος για υποψηφιότητα της Σου Κι – Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη διάρκεια της συνομιλίας της με τον κ. Ομπάμα είχε χαρακτηρίσει το Σύνταγμα της Μιανμάρ «άδικο και αντιδημοκρατικό»

Aπέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει το σύνταγμα της χώρας πριν τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών το 2015, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Μιανμάρ, γεγονός που σημαίνει ότι κλείνει ο δρόμος για την προεδρία για την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης, Αούνγκ Σαν Σου Κι.

Είναι «αδύνατο να αλλάξει» το σύνταγμα εγκαίρως, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σουέ Μαν.
Με την ανακοίνωση, εξανεμίζονται οι ελπίδες της κ. Σου Κι να οριστεί πρόεδρος της Μιανμάρ στην περίπτωση που το κόμμα της κερδίσει στις βουλευτικές εκλογές.

Μην το χάσεις:  «Όταν ανακάλυψα πως έχω τον ίδιο πατέρα με τη μητέρα μου…» -Φωτογραφικό υλικό

Η ανακοίνωση γίνεται μερικές ημέρες μετά την επίσκεψη στη χώρα του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος την Παρασκευή ζήτησε, μιλώντας στο πλευρό της κ. Σου Κι, από τον πρόεδρο της Μιανμάρ να φροντίσει ώστε να διεξαχθούν «ελεύθερες και δίκαιες εκλογές».

Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη διάρκεια της συνομιλίας της με τον κ. Ομπάμα είχε χαρακτηρίσει το Σύνταγμα της Μιανμάρ «άδικο και αντιδημοκρατικό».

Μην το χάσεις:  Το βρώμικο και εγκληματικό παρελθόν του Σόιμπλε... τότε που σκότωvε αθώους ανθρώπους

Η κ. Σου Κι κάνει εκστρατεία για την κατάργηση ενός άρθρου του Συντάγματος, το οποίο αναφέρει ότι οποιοσδήποτε έχει παντρευτεί αλλοδαπό ή τα παιδιά του έχουν ξένη υπηκοότητα δεν μπορεί να διεκδικήσει την προεδρία. Η ίδια είναι παντρεμένη με Βρετανό και τα παιδιά της έχουν βρετανική υπηκοότητα.

Το εν λόγω άρθρο, το οποίο περιλήφθηκε στο Σύνταγμα από τη στρατιωτική χούντα η οποία κυβερνούσε επί δεκαετίες τη χώρα, θεωρείται από κάποιους ότι έχει δημιουργηθεί για να εμποδίσει την βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης ηγέτιδα να γίνει πρόεδρος.

Πηγή

loading...
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
Κάνε κλικ για να σχολιάσεις

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © 2019 - 2021 Alldaynews.gr.