Μια παραδοσιακή και νοστιμότατη ιταλική συνταγή για να τονίσουμε την αιώνια φιλία των δύο λαών μας που δεν επηρεάζεται από...
ΠερισσότεραΥλικά ½ kg ρεβύθια 1½ κ.τ. μαγειρική σόδα ½ φλ. ταχίνι 1/3 φλ. χυμό από 3 λεμόνια περίπου 1/3 φλ....
ΠερισσότεραΌταν κάποιος είναι κρυωμένος ή γριπωμένος, η καλύτερη αγωγή είναι να παίρνει πολλά υγρά όπως, νερό, χυμούς, τσάι και σούπες....
ΠερισσότεραΘα σας δώσουμε δύο εκδοχές της συνταγής, η πρώτη είναι για πατατοψωμάκια που θα «στεγάσουν» πιο απαλές γεύσεις όπως χάμπουργκερς...
ΠερισσότεραΥλικά Για τη ζύμη 125ml γάλα 200ml νερό 150g αλεύρι 1 κ.τ. άχνη ζάχαρη ½ κ.τ. αλάτι 100g βούτυρο 4...
ΠερισσότεραΣτην Ελλάδα έχουμε την τύχη να μπορούμε να βρίσκουμε εξαιρετικής ποιότητας λαχανικά και μάλιστα εποχικά, δηλαδή καλλιεργημένα στη φύση, όχι...
ΠερισσότεραΈνα πεντανόστιμο, ζουμερό και αρωματικό κέικ που θα φτιάξετε τώρα που οι κολοκύθες είναι στα καλύτερά τους. Δεν θα πιστέψει...
ΠερισσότεραΥλικά για 6 φέτες 3 αυγά 100g λυωμένο βούτυρο 55g αλεύρι 1 κ.σ. baking powder 1 πρέζα αλάτι 100g τριμμένο...
ΠερισσότεραΜε το άκουσμα της λέξης ψητή χοιρινή κοιλιά, μου έρχεται να τρέξω στο χασάπη και να παραγγείλω μία για τους...
ΠερισσότεραΥλικά 500g κιμά από αρνί ή μοσχάρι με 20% λιπαρά ή ανάμικτο 2 κ.τ. κύμινο 2 κ.σ. σουμάκ 2 κ.σ....
ΠερισσότεραΓια ένα διαφορετικό, αλμυρό cheesecake –ότι πρέπει για πάρτι– που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Υλικά 1.5 kg πατάτες για...
ΠερισσότεραΤο αλεύρι το αγόρασα από το Αλευροπωλείο στην Ευρυπίδου. Έχει εξαιρετικά άλευρα για κάθε περίσταση και πρόθυμα παιδιά να σας...
ΠερισσότεραΜια παραλλαγή του κομψού γαλλικού γλυκού στη σοκολατένια του εκδοχή ή αλλιώς μια γαλλίδα που «ξυπνάει» με ιταλικό εσπρέσο αλλά…...
ΠερισσότεραΥλικά 250g κους κους 1 κ.τ. κύμινο (σκόνη) 1 κ.τ. καπνιστή πάπρικα θαλασσινό αλάτι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1 μέτριο κρεμμύδι...
ΠερισσότεραΥλικά για 6 Για τα μπισκότα παρμεζάνας 150g τριμμένη παρμεζάνα 150g ανάλατο βούτυρο 200g αλεύρι 2 κρόκοι αυγών Για τη...
ΠερισσότεραΥλικά 1 φύλλο σφολιάτας 1 κουταλιά βούτυρο 2-3 πράσα ψιλοκομμένα 200γρ γιαούρτι 2% 150γρ ταλαγάνι τριμμένο 2 αυγά 2-3 κουταλιές...
ΠερισσότεραΜια πολύ νόστιμη συνταγή της μεσογειακής κουζίνας που συνοδεύει άψογα πολλά πιάτα της. Σερβίρεται σαν απολαυστικό ντιπ για τραγανά λαχανικά...
ΠερισσότεραΤα μήλα ήταν από τη Λιβαδειά, δώρο από τη μαμά της Αντωνίας και τα σταφύλια από την Κρήτη, δώρο από...
ΠερισσότεραΑν έχετε συσκευή για βάφλες, μπορείτε να κάνετε πατάτες hash browns που γίνονται πολύ τραγανές απ’ έξω και απίστευτα μαλακές...
ΠερισσότεραΗ εύκολη λύση για ένα νόστιμο μικρογεύμα της στιγμής. Προθέρμανση του φούρνου στους 200°. Αλευρώστε ελαφρά μια επιφάνεια και πλάστε...
ΠερισσότεραΤο αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων έχει τη μαγική ιδιότητα να είναι πάντα πολύ καλύτερο από το άθροισμα των μερών...
ΠερισσότεραΑν και Βρετανός, ο Τζέιμι Όλιβερ φτιάχνει πένες με λουκάνικα με μία σάλτσα μεσογειακή, που θα σου αρέσει πολύ! Και...
ΠερισσότεραΈνα πιάτο που θα ενθουσιάσει για τη νοστιμιά του και την παρουσία του. Ιδανικό για έναν μπουφέ σε μια συγκέντρωση...
ΠερισσότεραΜια μαρμελάδα αρωματική και νόστιμη που θα φτιάξετε πανεύκολα με την προσθήκη πολύ μικρής ποσότητας ζάχαρης. Εγώ την έφτιαξα με...
ΠερισσότεραΥλικά για 10 μικρά σουβλάκια 250g κρέας κοτόπουλου από τα μπουτάκια, κομμένο σε μικρά κομμάτια ελαιόλαδο καλαμάκια λευκό σουσάμι κρεμμυδάκια...
ΠερισσότεραΘα πρέπει να υπήρχε κάποια εποχή που κάθε γαλλικό εστιατόριο που εκτιμούσε τον εαυτό του, είχε αυτό το πιάτο στο...
ΠερισσότεραΥλικά 600ml κρέμα γάλακτος (double cream) 4 μεγάλα αυγά θαλασσινό αλάτι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 60g τριμμένο τσένταρ 60g διάφορα τυριά...
ΠερισσότεραΞέρετε ποια λέω, εκείνα τα ανοιχτόχρωμα μαλακά μπισκότα που είναι κολλημένα ανά δύο με λίγη μαρμελάδα. Τα λέμε και βουτήματα...
ΠερισσότεραΓια να ψηθούν σωστά τα αυγά πρέπει το ασπράδι μόλις να έχει στερεoποιηθεί και ο κρόκος να είναι μελάτος. Το...
ΠερισσότεραΈνα από τα εμβληματικά πιάτα της κλασικής γαλλικής κουζίνας που έθρεψε πολλές γενιές και είναι περασμένο στο DNA πολλών καλοφαγάδων...
ΠερισσότεραΕίναι τόσο νόστιμο και αρωματικό αυτό το κέικ και είναι το μόνο σχεδόν που φτιάχνει στο σπίτι της η Ελένη,...
ΠερισσότεραΥλικά για 35 μακαρόν Για τα μακαρόν 250g ψιλοτριμμένα αμύγδαλα 350g άχνη ζάχαρη (icing sugar) 150g φίνα ζάχαρη(caster sugar) 215g...
ΠερισσότεραΥλικά 500γρ πένες ολικής αλέσεως 3 κουταλιές αλεύρι ολικής 3 κουταλιές ελαιόλαδο 2 ποτήρια φρέσκο γάλα ελαφρύ 1/2 κουταλάκι αλάτι...
ΠερισσότεραΟι κεφτέδες, κανονικά γίνονται με κιμά. Αυτοί όμως οι χορτοφαγικοί, είναι πραγματικά πολύ γευστικοί. Το αρχικό ψήσιμο των καρότων στο...
ΠερισσότεραΚάτι έχω πάθει με το ρυζόγαλο τελευταία και προσπαθώ να το δω σαν ένα επιδόρπιο που μπορεί να φτιαχτεί και να...
ΠερισσότεραΣτην απίθανη περίπτωση που μείνει τσουρέκι στο σπίτι και σας κάνει τη χάρη να ξεραθεί λιγάκι, κάντε το αβγοφέτες και...
ΠερισσότεραΟι παλαιότεροι θα θυμούνται το πιάτο αυτό που ήταν πολύ της μόδας την δεκαετία του 1980. Το μαύρο πιπέρι έχει...
ΠερισσότεραΓια τους λάτρεις του είδους υπάρχει και μια ακόμα συνταγή που θα σας ενθουσιάσει και συνοδεύει άπειρα πιάτα. Αν αποφεύγετε...
ΠερισσότεραΜια πολύ εύκολη και απλή σαλάτα με βασικό συστατικό το κέιλ, το λαχανικό που προτιμά και η Γουίνεθ Πάλτροου για...
ΠερισσότεραΣτο βιβλίο ‘Il ladro di merendine’ ένα δημοφιλές μυθιστόρημα της Σικελίας, ο αρχηγός της αστυνομίας δέχεται ένα τηλεφώνημα στο σπίτι...
ΠερισσότεραΗ επιλογή ενός ιστότοπου τυχερών παιχνιδιών που θα είναι κατάλληλος από κάθε άποψη δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα. Ως...
ΠερισσότεραΗ αθλήτρια Μαρία Αριστοτέλους με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανα γνωστή μια σπουδαία είδηση, ότι νίκησε στη μάχη...
ΠερισσότεραΑπόλυτα συνυφασμένος με το ζεϊμπέκικο, αυτήν την μυσταγωγική έκφραση της λεβεντιάς, ο Ανδρέας Παπανδρέου ένα βράδυ του Νοέμβρη του 1974...
Περισσότερα © 2023 Alldaynews.gr
Μέλος του topics.gr